Mi legyen a maradékból?
Címlap / Szépség-Egészség / Mi legyen a maradékból?

Mi legyen a maradékból?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Senki sem szeret ételt kidobni, én sem, de több napig ugyanazt enni sem szeretem! Íme néhány tipp a hűtő ürítésére!  

 Maradék halból
Párolt, főtt vagy sült hal felhasználásra több módot is tudok javasolni.

1. Halas tészta
Hozzávalók: Néhány szelet halfilé(főtt, párolt vagy sült, szálkamentes), 2 kis doboz paradicsompüré, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg penne tészta

A paradicsompürét egy tálba teszem, hozzákeverem a sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Kevés vízzel higitom, közben a tésztát felteszem főni. A paradicsomszószt a mikróban 1 perc alatt összemelegítem. Egy-egy tányérba tésztát teszek, egy jó adag paradicsomos szószt és elrendezek rajta néhány darabka halat. Már tálalom is!

2. Halas saláta
Hozzávalók: 20 dkg halfilé(főtt, párolt vagy sült, szálkamentes), 30 dkg fagyasztott vegyes zöldség, ízlés szerint citromlé, fehér bors, só

A zöldséget kevés vízzel és sóval megpárolom. A halat falatnyi darabokra vágom. A citromléből pici vízzel, sóval és fehér borssal öntetet készítek, összekeverem a langyosra hűtött zöldséggel és a hallal. Pirítóssal tökéletes vacsora!

Tipp: Készülhet konzerv vegyes zöldségből is!

3. Kapros hal
Hozzávalók: 50 dkg  halfilé(főtt, párolt vagy sült, szálkamentes), 2 dl tejszín, 1 csokor kapor, só, bors

A tejszínt kicsit felmelegítem, belekeverem az apróra vágott kaprot és a sót, borsot. Ezután egy hőálló tálban elrendezem a halszeleteket, ráöntöm a szószt és 10 perc alatt a sütőben összesütöm.

Tipp: Tehetünk a hal alá főtt, karikára vágott burgonyát, akkor a köret is elkészül egyben!

Maradék rizs felhasználására
Zöldséges vagy natúr rizs felhasználására néhány olyan tippet adnék, amelyeket egyszerűen és akár a már 1-2 napos rizsből is el tudsz készíteni.
Rizskrokett>>
Vega rakottas>>

Túl sokat főztél a töltött káposztából vagy a sült húsból? Nem gond, fagyaszd le!
Néhány jó tanács hozzá:
1. Mindig válassz jól záródó dobozokat, esetleg még egy jó adag átlátszó fóliába is becsomagolhatod,hogy az intenzív illatok benne maradjanak!
2. Maximum három hónapon belül fogyasszátok el! Így még nem romlik a minősége, íze!
3. Olvasztás: Este tedd át a hagyományos hűtőbe, fogyasztás előtt pedig forrald át!

Amit ne fagyassz le: főtt zöldség, burgonya, tejszínes étel, elkészített gombás étel, rántással-habarással készült ételek, tejfölös fogások

Ha további tanácsra lenne szükséged a tanácsadói oldalamon keresztül megtalálhatsz!>>

Patocskai Nikolett

 

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 16021 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x