Fejbőr masszázs három hajtípusra
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Fejbőr masszázs három hajtípusra

Fejbőr masszázs három hajtípusra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-09

A fejbőr masszázstól sokan óva intenek, mások pedig kifejezetten tanácsolják, hogy minden hajmosáskor végezzük el. A választ ki-ki döntse el saját maga, próbálja ki, és ha beválik, végezze! Egészen biztos, hogy nem ártalmas, mivel a fejbőrben található akupresszúrás pontok és meridiánok átmasszírozása a gondolkodást, az agyműködést serkentik, és egyes elméletek szerint erotikus hatásuk is van. 


Rendezvénynaptár
A fejbőr masszázstól sokan óva intenek, mások pedig kifejezetten tanácsolják, hogy minden hajmosáskor végezzük el. A választ ki-ki döntse el saját maga, próbálja ki, és ha beválik, végezze! Egészen biztos, hogy nem ártalmas, mivel a fejbőrben található akupresszúrás pontok és meridiánok átmasszírozása a gondolkodást, az agyműködést serkentik, és egyes elméletek szerint erotikus hatásuk is van. A fejbőr vérellátásának javulása magával hozza a hajszálak egészséges fejlődését, vagyis a szép dús haj garanciája lehet egy jóleső fejmasszázs.

Miért az ellenérzés?
A zsíros hajúak gyakran tapasztalják, hogy a faggyúmirigyek faggyútermelése erősödik a rendszeres fejmasszázs hatására és a hajuk még zsírosabb lesz, mint előtte volt. Akik azonban az itt leírt módon rendszeresen végzik a fejmasszázst, azok egy rövid faggyútúltermelődés után azt tapasztalják majd, hogy az egyensúly helyreáll, és a problémájuk megszűnik.

A masszázs általános menete
A fejbőrt nem helyes erősen nyomorgatva masszírozni. Pont elég, ha az ujjbegyek szilárd nyomásával, körkörös mozgással átmasszírozzuk a fejbőrt. A fejbőrt ne dörzsöljük, főleg a hajszálakat ne tegyük ki húzó jellegű hatásnak. Tulajdonképpen a fejbőrt kell ide-oda tologatni a koponyacsonton, szakaszosan ide-oda tologatva. A két hüvelykujjunkat a halántékok felett a fejre illesztve a többi ujjunk begyével a homloktól kezdve végezhetjük akár magunkon, akár pedig partnerünkön.

Fejbőr masszázs száraz, töredező hajra
A hajat a szokásos (Panthene) samponunkkal mossuk meg, öblítsük át, majd jöhet a masszázs! Egy teáskanálnyi olíva olajat, Amla hajolajat, vagy más erre a célra kiválasztott olajat kenjünk el a tenyerünkön. A hajunkat válasszuk ketté egy fésűvel, és a választékok mentén a homloktól a tarkó irányában masszírozzuk végig a fejbőrt, majd a fej egyik és másik oldalán végighaladva tegyünk ugyanígy. Az olajat hagyjuk néhány percig a hajunkon, majd samponos vízzel mossuk le, és fejezzük be a hajmosást a hajtípusunk szerinti balzsampakolással.

Fejbőr masszázs zsíros, vékony szálú hajra
A hajat a szokásos (Panthene) samponunkkal mossuk meg, majd egy zsíros hajra való hajszesszel (gyógyszertárakban, vagy fitotékában kapható) esetleg egy ecetes, vagy citromos öblítés után kezeljük. Az ecetes öblítéshez egy félliternyi vízbe öntsünk négy evőkanál gyümölcsecetet, vagy egy egész citrom levét, a megmosott hajra öntve dörgöljük át vele az egész hajkoronát, majd térjünk át a fejbőr masszírozásához. A legcélravezetőbb, ha itt is az elválasztós módszert alkalmazzuk. Az ecetet, vagy a hajszeszt nem kell feltétlenül kiöblíteni, de érdemes a hajmosást itt is a megfelelő hajbalzsammal való kezeléssel zárni.

Fejbőr masszázs normál hajra
A normál hajat elegendő a megszokott hajbalzsammal átmasszírozni és utána leöblíteni. A normál hajat is érdemes néha egy hígabb gyümölcsös kondicionálással kényeztetni, de többnyire elegendő a samponokban rejlő hatóanyag.

Kopaszodók, figyelem!
A kopaszodó férfiak fejbőrének ápolásában még fontosabb szerepet kap a helyes fejbőr masszázs! Ha tehát életük párja – kedves Hölgyek – kopaszodni kezd, érdemes őket egy kis fejbőrmasszírozással kényeztetni. A hajhagymák jó vérellátása által fokozottabb marad a hajszálak tartása, és részben megáll, vagy késleltethető a kopaszodás.

Harangozó Barbara


 
 
[ 14055 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x