Nagy őszi fogyókúra horoszkóp - karcsúság csillagjegyek...
Címlap / Szépség-Egészség / Nagy őszi fogyókúra horoszkóp - karcsúság csillagjegyek szerint

Nagy őszi fogyókúra horoszkóp - karcsúság csillagjegyek szerint

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ősszel a fogyás rengeteg okból előkerül. Nem csak azért, mert a fürdőruhát a sok fagyitól és koktéltól kihízhatjuk a nyár végére, hanem azért is, mert szeretnénk szebbek és fittebbek lenni az ünnepekre. Ezen kívül őszi kezdés során mindannyian próbáljuk a legszebb, legjobb formánkat hozni. Ez persze nem olyan egyszerű.  

Az ősz azért is nagyon kényes ügy, mert ilyenkor elkezdünk tartalékolni a télre, mindenféle rétegeket, védelmet és plusz zsírpárnákat növesztünk. A túlzottan természetellenes, erős fogyókúra, ami 1-2 kg felesleget sem néz el, az ilyen, egyszerűen értelmetlen és ostoba. Az embernek a hideg miatt épp úgy szüksége van erre, mint az állatoknak! Ugyanakkor az ősz még a levélhullás és elengedés ideje. Azok a kilók, amik pszichés védelmet jelentenek, amik a múlt betokosodott, jól elraktározott sérelmei, ezeket most lehullajthatjuk.

Fontos a fogyásnál, hogy olyan módszert válasszunk, ami fogyaszt, a vérzsír és a vércukorszintet optimalizálja, és nem pedig a vitamin vagy a vízkészletünket öli meg. Ennek két héten belül kiadós influenza lenne a következménye. A lelki okok miatt nem csak a testi fogyásról, hanem a lelkiről is fogok beszélni, tehát a lelki gyakorlat mely a pszichét nyugtatja, s ami így engedi a testnek a fogyást, majd a testi, ami megteszi a valós lépéseket az eredményért.

HarmoNet tipp: Profi tízórai a fittségért: a vegán muffin dicsérete (Recepttel!) >>

Olykor nem pusztán a napjegyünket érdemes figyelni a listában, gyakran fogyásunkhoz az ascendensünk fogyási módszereire is szükségünk van, érdemes ezért ezt is megfogadnunk!


Lássuk miként érhetünk el eredményeket

Kos: A sportos és harcias kosnak először is a versenyzés, a kiélezettség és harciasság megnyugtatására van szüksége, ehhez relaxáció és meditáció ajánlható. Utána pedig lehetőleg valamilyen harcművészet, nőknek esetleg aerobic, step, ami szögletesebb, erősebb sport. Érdemes sokat izzadni. Ehhez rengeteg vízre van szüksége!



Bika: A Bika bekövesedése miatt elsősorban méregtelenítéssel tud igazán sokat fogyni. Ennek elsősorban léböjtkúrának és zöldségételeknek kell lennie, fűszer és gabona, vagy szilárd étel mentesen, pár napokra, legfeljebb egy hétre, ügyesen felkészülve! A folyadékfogyasztása nagyon fontos. Fontos e mellett meditálnia az elengedéseken a birtoklás, ragaszkodások megszüntetésén és esetleg kineziológusra is szüksége lehet.


Ikrek: A változatos ízeket kedvelő Ikrek számára elegendő ha szerényen és bontottan táplálkozik. Ne egyen össze gyümölcsöt tejjel vagy gabonával, a húst pedig kerülje ebben az időszakban legalább. Fogyókúrája lényege a cukor kivonása és a zsír csökkentése. Emellett érdemes mozognia is, de csak fittségért. Lelki szinten a megnyugvásra meditációt, de aktív koncentrációs meditációt az elme megkötőjét javasolhatjuk.



Rák: Ráknál a fogyás beszabályozása a vízháztartás beállításával kezdődik. Érdemes sok tiszta vizet innia, de nem is túl sokat napi 2-3 liter a fogyás időszakában is elegendő. Csökkentse átmenetileg a tejterméket, a cukrot és gabonákat, a többit eheti. Fontos a sok mozgás, a legjobb ha eljár egy héten 2-3 alkalommal egy uszodába de a hideg miatt érdemes utána alaposan megszárítkozni, mielőtt az utcára lépünk. Érzelmi kiegyensúlyozó beszélgetésekre, csoportterápiára érdemes járnia.


Oroszlán: Az oroszlán fogyásához a gyomor kipucolására és összeszűkítésére van szükség. Ehhez érdemes sok szezámpürét, szezámmagot és indiai útifüvet, ennek maghéját fogyasztani bio-fogyókúrás italporok formájában. A méregtelenítés során kerülje főleg a zsírt és a gabonát, csökkentse a keményítőt, krumplit is. Fogyasszon sok tiszta vizet! Mozgásban a kondit, feszesítést válassza. Személyiségfejlesztő tréningre, az én megismerésére, ellazítására lehet szüksége.


Szűz: Amellett, hogy egy jelentős szorongásoldásra és önbizalomnövelő tréningre, vagy más sikerélményre van szüksége, az is segíthet rajta, ha valamilyen tudományos szöszöléssel, kutatással lefoglalja magát, ez önterápia. Emellett sok folyadékra van szüksége. Fogyásának titka a fűszerek lecsökkentése. Érdemes jógát, tartásjavító tornát választania a fogyáshoz!



HarmoNet tipp: Őszi-téli éléstár: Az immunbomba cékla - cukorbajra és gyors fogyásra! >>

Mérleg: A Mérlegnek fogyásához érzelmi egyensúlyra van szüksége, ehhez általában párkapcsolati terápiát javasolhatunk neki, hiszen e téren vannak problémái. Nagyon jót tesz neki a művészet, főként a táncterápia. A tánctól fogyhat is, de csak ha az izzadósabb hip-hop, erős hastánc, vagy ritmikus sport gimnasztika irányokat választja. Vízfogyasztása lényeges, napi 2,5 liter ajánlott, de csak deciliterenként kortyolva!


Skorpió: Megnyugtatásul valamilyen ezoterikus, vagy okkult témával való foglalkozásra és némi elvonulásra van szüksége. Nagyon jót tesz neki ha egymaga elzártan olvas, ettől fel tud töltekezni. A békésebb harcművészetek, jóga vagy spirituális töltetű mozgások, pl. templomi táncok segítik alakja formálását, sok csípőmunkával. Testében méregtelenítés és bontott táplálkozás a legfontosabb! Minden szintetikus anyagot ki kell vonni a szervezetéből. Lelkileg a halál és elmúlás témáival ősszel meg kel birkóznia, ebben hospice, kineziológus segíthet, vagy vallási tanító.


Nyilas: Lelki életét  és így testét vallásos élet felé fordulás teheti rendbe, neki ajánlható az imádság, vagy hogy járjon alkalmaként templomba. Testét a legdinamikusabb mozgások képesek csak karbantartani. Túrázás, távfutás, atlétika, és az olyan erős táncok, mint flamenco vagy bharatanatyam. Vízfogyasztása legyen napi 3 liter, ha sportol, 2 liter, ha nem.


Bak: Elsősorban ízületeit és izmait kell a mérgektől megszabadítani nem az alig meglévő  zsírpárnáit. Ehhez nagyon sok speciális folyadék pl. citromos víz, csalántea, vagy sima ásványi víz ajánlható. Csökkentse a szilárd ételek, gabonák bevitelét átmenetileg. Fogyása jóval lassabb, mint másoké. Mozdulatlanságából finom mozgás képes kimozdítani, tánc, keringő, társastánc, latin táncok lassúbb formái (pl. rumba), vagy egy szimpla terápiás célú séta, kerékpározás – nem a szobában!


Vízöntő: Izgága lelkét olvasással, vagy egyéb megnyugtató koncentrációval, mantrázással, asztrálutazós meditációval kötheti le. Számára az is oldó, ha barátok között lehet, társaságban. Minden közösségi sport, labdajáték, kosárlabda, röplabda, vagy csoportos tánc, ír tánc például nagyon jól karbantartja testét. Csökkentse a csípős, fűszeres és savanyú ételek bevitelét.


Halak: A Halak akármilyen fura is, de ne fogyasszon napi 2,5 liter víznél többet. Helyette alig fűszerezett finom gabonát és gyümölcsöt egyen. Táplálja testét, hogy az ijedelemből ne tartson vissza minden tápanyagot. Bárminemű tánc, de úszás és evezés is képes karbantartani a testét, lényeg, hogy kitartóan végezze. Lelki életét a spiritualitás felé fordulás, vallási lét, vagy baráti beszélgetés képes rendezni.


Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 56978 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x