Nincs idő a betegségre? Lelki zavaraink manifesztációja
Címlap / Szépség-Egészség / Nincs idő a betegségre? Lelki zavaraink manifesztációja

Lukács Tünde

Nincs idő a betegségre? Lelki zavaraink manifesztációja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Olyan korban élünk, amikor a modern orvostudomány naponta elkápráztat bennünket eredményeivel, új találmányaival. Mégis egyre több a beteg ember. Hogyan lehetséges ez? Ha fáj a fejünk, bekapunk egy fájdalomcsillapító tablettát, mert nincs idő a fejfájásra, nincs idő arra, hogy bajunk legyen. Na ebből lesz az igazán nagy baj! 

Miért sok a beteg ember?
Olyan korban élünk, amikor a modern orvostudomány naponta elkápráztat bennünket eredményeivel, új találmányaival. Mégis egyre több a beteg ember. Hogyan lehetséges ez? 
Az orvostudomány a tünetek okát mindig valamilyen funkcionális folyamatban keresi, és gondosan elkerüli a tünetek értelmezését. Ha baj van, orvoshoz megyünk, aki felír valamilyen gyógyszert a számunkra. Sokan több féle gyógyszert is szednek egyszerre, melyeknek együttesen kiváltott hatását nem igen vizsgálják. A gondoknak orvosaink legegyszerűbben úgy tudnak véget vetni, ha kihúzzák, kiveszik, megműtik beteg szerveinket. Senki nem gondol rá, mivel jár például egy egyszerű foghúzás energetikai szempontból. Hisz minden fogunk energetikailag kapcsolatban áll egy szervünkkel, szervrendszerünkkel.

„Nincs idő a fejfájásra”
Testünk a tünetek nyelvén folyamatosan szól hozzánk. Meg kellene tanulnunk érteni ezt a nyelvet. A tünetek nyelve egyszerű, ha képesek vagyunk megérteni az üzenetet. A tünetet sohasem elnyomni, megszüntetni kell, hanem feleslegessé kell tenni. Ha fáj a fejünk, bekapunk egy fájdalomcsillapító tablettát. „Nincs idő a fejfájásra” hangzik a reklám szövege.
A fejfájás elleni küzdelemben eszünkbe sem jut, hogy a fájdalomnak üzenete van számunkra, arra utal, hogy valami nem megfelelően működik szervezetünkben (és életünkben).  A betegség nem véletlen. Nem ellenséget kell látnunk benne, hanem segítőtársat, jó barátot.  Segítségével egész életünket megváltoztathatjuk, ha felismerjük mondanivalóját.



„Csodálatos gyógyulások”

Függetlenül attól, hogy milyen stádiumban van egy betegség, a háttérben mindig valamilyen megoldatlan probléma húzódik. Egy beteg embert meggyógyítani nem azt jelenti, hogy visszaállítjuk a régi állapotot, hiszen éppen az idézte elő a betegséget. A megoldás egy új életforma, egy új „életigenlő” út megválasztása. 
 
A betegség és a szenvedés forrása mindig a helytelen gondolkodásban keresendő. Meg kellene tanulnunk szimbólumokban gondolkodni. Betegségünk, tünetünk szimbolikusan jelez nekünk. Sajnos a mai orvoslásban könnyen mondanak ítéletet az orvosok a beteg felett. Még egy nagyon előrehaladott stádiumban lévő daganatos betegnek sem lenne szabad azt mondani, hogy „gyógyíthatatlan”. Csak annyit, hogy az őt kezelő orvos tudása eddig a határig terjed. Viszont lehet, hogy van más módszer, aki segíteni tudna a betegen. De az is előfordulhat, hogy valami okból kifolyólag a beteg saját öngyógyító folyamatai lépnek működésbe, és az által gyógyul meg. Ilyen esetekben szoktak „csodálatos gyógyulásokról” beszélni.

A sors mindig jelez
A test magától nem betegszik meg. A betegség oka a tudatban van, a kialakult tünet, pedig ennek az oknak a manifesztációja (leképezés valamilyen testi tünetben, betegségben). Ha képtelen vagyok okulni ebből a felismerésből, a sors előbb- utóbb rákényszerít, hogy további oktatásban részesítsen. Gondolatunk rezdülései eljutnak minden sejtünkhöz, tehát gondolatainkkal mi befolyásoljuk testünk egészségét, ill. betegségét. Emlékeink is sejtszinten tárolódnak, jók és rosszak egyaránt. Régebbi lelki sérüléseink, illetve régebbi negatív gondolkodásunk sem múlik el nyomtalanul. Ha súlyosabb betegségben szenvedünk, vagy akár baleset ért bennünket, nézzünk egy kicsit visszafelé. Észre fogjuk venni, hogy a sors már jó néhányszor küldött felénk figyelmeztető jeleket, melyeket nem vettünk észre, vagy nem akartuk észrevenni.

A betegség az egység hiányának a jele

Amíg ezt a hiányt meg nem szüntetjük, addig szükségünk van a betegségre. Egészségesnek lenni (egységben lenni) annyi, mint harmóniában élni. Harmóniában önmagunkkal, az élettel, a természettel. A betegség mindig az élet tökéletlenségét jelzi. Fel kell készülnünk arra, hogy bármely pillanatban le tudjuk vetni régi énünket, és engedjük érvényesülni az újat. Mai világunkban a harmóniát igen nehéz elérnünk. A belső egyensúlyunk kialakulásához elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk megfelelési kényszerünktől, és saját hitrendszerünk szerint éljünk. Míg mások elvárásaitól és kritikájától függünk, nem tudunk egységbe kerülni önmagunkkal. Az elvárások beteggé tehetnek, elszívják az energiádat, talajtalanná válhatsz és elveszetté. Nézzél csak szét magadban és magad körül: hány helyen, hány embernek és helyzetnek próbálsz megfelelni nap, mint nap. Nem nézed, hogy az épít vagy rombol téged, nem nézed, előre viszi-e az életed vagy éppen visszahúzza


A tünet mindig eléri azt, hogy figyelmünket rá  irányítsuk

Ha megpróbáljuk elnyomni, már akkor is elérte a célját a testi tünet, mert kénytelenek vagyunk oda figyelni rá. Meg kell értenünk, hogy a probléma mindig értünk létezik, azért, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz, és visszatérjünk utunkra, melyről valahol letértünk. Mikor betegek vagyunk, gondoljuk át, mi az, amitől már meg kellett volna szabadulnunk, mi az, ki az, amihez ragaszkodunk. Ne cipeljünk magunkkal olyan dolgokat, amelyek már nem tartoznak hozzánk. Ez lehet egy régi beidegződés, munkahely, társ, hitvallás, bármi, ami már idejemúlt, és nem tudtuk még elengedni. Minden esetben meg kell vizsgálnunk, mikor jelentkezett a tünet, melyik szervünket érinti, és mi annak a szervnek a megfelelő lelki funkciója/megfelelője.

Néha már elszólásainkból is következtetni tudunk a problémára: nem tudom lenyelni, nem tudom megemészteni, nem kapok levegőt valaki körül, stb. Ahonnét főbb problémák erednek, az az árnyékvilágunk (a fogalom C.G. Jungtól származik). Ide tartozik minden, amit nem akarunk megélni, amiről nem akarunk tudni, amik nem akarunk lenni, minden, amit elutasítunk. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy az elutasítás és a harc is odafordulást jelent. A problémánk tehát elérte, amit akart, hogy vele foglalkozzunk.

Tökéletesen egészséges ember nem létezik
Ha megkérdezünk egy egészségesnek mondott embert, látni fogjuk, hogy neki is van problémája. Ha egyszer zavar állt be, engedjük, hogy tényleg megzavarjon bennünket. Ha a túlságosan sokat mozgó ember eltöri a lábát, ne akarjon megint, minél előbb mozogni. A tünet sokszor valamilyen egyoldalúságot mutat, azt szeretné kompenzálni. Azt birtokoljuk tünetünkben, ami tudatunkból hiányzik. Aki a tudatából hiányzó tartalmat megtalálja, annak tünetei feleslegessé válnak. Ha már megbetegedtünk, mindig tegyük fel magunknak a következő három kérdést. Mire kényszerít, miben gátol, és miben segít a betegségem?

Ha őszintén tudunk felelni e kérdésekre, megleljük a betegség okának gyökerét.

Márciusban a légzőrendszer betegségei következnek. 

Lukács Tünde

Kineziológus, Természetgyógyász
Metafizikai Pszichoterapeuta

Képek:
piqs.de: Steve Evans - Uzbekistan
piqs.de: Stewart Butterfield - Take care-a me. I’m sick.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5724 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x