Méregtelenítési 1X1: Kis méreganyag határozó
Címlap / Szépség-Egészség / Méregtelenítési 1X1: Kis méreganyag határozó

Méregtelenítési 1X1: Kis méreganyag határozó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Melyek azok a tünetek, amelyekkel tested jelez? Leggyakrabban a rossz közérzet, fáradékonyság, pattanásos bőr, súlyproblémák vagy a türelmetlenség és levertség. A méreganyagok sajnos mindenütt jelen vannak. A vízben, a levegőben, a táplálékokban és a kozmetikai szerekben is. Elkerülni őket nagyon nehéz, ennek ellenére érdemes odafigyelni, hogy mennyi juttatunk be belőlük szervezetünkbe. De ki az ellenség?  

Melyek azok a tünetek, amelyekkel tested jelez? Leggyakrabban a rossz közérzet, fáradékonyság, pattanásos bőr, súlyproblémák vagy a türelmetlenség és levertség. Ilyenkor ráfogjuk, hogy a kevés alvás, a feszített tempó vagy éppen a tavaszi fáradtság a felelősek mindezért. Gyorsan beszerzünk néhány vitamint, megiszunk egy erős kávét vagy egy energiaitalt, és úgy gondoljuk, hogy megoldottuk a problémát. Pedig ezzel csak fokozzuk a bajt. Bizonyára felteszed a kérdést, hogy akkor mi a teendő?
Kezdd azzal, hogy elolvasod és betartod a Napsugár Életház tanácsait!


Ismerd meg az ellenséget!

Ahhoz, hogy tudd, mit érdemes elkerülnöd, tudnod kell, hogy melyek a legismertebb méreganyagok. A legnagyobb számban az élelmiszerekben fordulnak elő, színezékek, tartósítószerek, antioxidánsok, sűrítőanyagok, aromák, ízfokozók, adalékanyagok és édesítőszerek formájában. A mezőgazdaságban használt vegyszerek, a gyógyszerek, a nikotin, a kipufogógáz és az alkohol mind-mind a mindennapi mérgek közé tartoznak. A kozmetikai szerekben a természetes anyagokat mesterségesen előállított – szintetikus – anyagokkal helyettesítik, amelyek hosszú távon és nagy mennyiségben szintén károsak az egészségre.
 

Mit tehetsz ellene? Vedd fel a kesztyűt!


Teljes mértékben nem tudod elkerülni, hogy a méreganyag bejusson a szervezetedbe
. Azonban ha vásárlásnál megnézed, hogy mit tartalmaz az adott élelmiszer, vagy kozmetikum; ha törekedsz arra, hogy minél több bio-élelmiszert fogyassz; rendszeresen mozogsz, és szánsz magadra egy kis időt, akkor jelentősen csökkentheted a bevitt méreganyagok mennyiségét.

Mindemellett pedig méregteleníts rendszeresen! Iktass be életedbe heti egy gyümölcsnapot, vagy tarts méregtelenítő hétvégéket, évente legalább egyszer pedig célszerű egy hosszabb 7-10 napos böjtöt tartani. Ezáltal frissebb, kiegyensúlyozottabb és persze egészségesebb leszel, a szervezeted számára pedig igazi felüdülést jelent egy kis méregtelenítés. Nem csak a testedből távoznak a méreganyagok, de lelked is felfrissül! Tehát mely anyagokat kell kerülnöd?

Segítségedre lesz ez a kis méreganyag határozó, amelyben azokat a leggyakoribb anyagokat gyűjtöttük össze számodra, melyek elkerülésére a mindennapokban is könnyedén odafigyelhetsz. 
 

 

Kis méreganyag határozó


  1. Ammónium - a fémtisztító szerek gyakran tartalmazzák. Használatuk során mérgező gázok szabadulhatnak fel, amelyek légzési nehézségeket is kiválthatnak. Használj inkább tömény alkoholt vagy almaecetet!
     
  2. Aszpartam – gyakori édesítőszer, a legtöbb light vagy cukormentes élelmiszerben megtalálható. Erős mérgező hatású szer, több betegség kialakulásáért is felelős lehet. Hasonló hatású édesítőszer a nátrium-ciklamát is. Ízesíts helyettük inkább természetes édesítőszerekkel! (Pl. sztévia - csak nem mindegy melyik...)
     
  3. Benzol – leggyakrabban a súrolószerekben, de például füstölőkben is meg található. Rákkeltő hatású. Tisztításhoz használj konyhasót, mosószódát vagy szódabikarbónát!
     
  4. Fluor – a fogkrémek nagy része tartalmaz fluort. Irritáló hatású, nagy mennyiségben akár mérgező is lehet. Károsíthatja az ideg-és emésztőrendszert. Részesítsd előnyben a fluoridmentes fogrémet és a fogselymet! (Kis mértékben szükséges a szervezetnek -a szerk.)
     
  5. Formaldehid – spray-ben, illatosító gélben, illatgyertyákban, farostból készült tárgyakban található meg. Fejfájást és rosszullétet okozhat, irritálja a tüdőt és a szemet. Lakásodat illatosítsd inkább szárított növényekkel, levendulával, naranccsal, fahéjjal, citromhéjjal vagy akár mentával!
     
  6. Gyapot – búrtoraink nagy része tartalmaz gyapotot, amely az egyik legerősebben permetezett növény. Mindig mosd ki a megvásárolt szöveteket, mielőtt használnád!


     
  7. Hidrogén-peroxid – a világos színű hajfestékek egyik alkotóeleme. Irritálja a bőrt, fejfájást okoz, és károsíthatja az idegrendszert. Használj természetes anyagokat, hennát vagy kamillát! A citrom is világosítja a hajat - a szerk.
     
  8. Ízfokozók – napjainkban sajnos egyre több élelmiszer tartalmaz ízfokozót, amelyekkel a gyártók igyekeznek a fogyasztók érzékszerveit befolyásolni. Azon kívül, hogy étvágyfokozó hatásuk miatt elhízás is előfordulhat, többek között allergiás reakciókat, fejfájást, gyengeséget is okozhatnak. A leggyakoribb ízfokozó a glutaminsav és a nátrium-glutamát. A konzervek, sűrítmények, porok helyett készíts a természetben megtalálható anyagokból egészséges ízfokozókat.

  9. Metil alkohol – ablaktisztító szerek egyik összetevője, és igen erős méreganyag. Helyette ecetes vízzel is gyönyörűen tisztára moshatod az ablakot!
     
  10. Nátrium-hipoklorit – fellelhető többek között a fehérítőkben és tisztítószerekben. Irritálja a bőrt és a szemet, allergiás reakciókat okozhat, és nagy mennyiségben károsíthatja a tüdőt. A forró víz konyhasóval például sokkal kíméletesebb fertőtlenítőszer!
     
  11. Parabén – leggyakrabban a kozmetikumok és dezodorok tartósítására használják. A bőrbe kerülve hormonális hatású, és akár rákkeltő is lehet. Keresd az üzletekben inkább a parabén-mentes dezodorokat!
     
  12. PVC – ebből az anyagból készült tárgyak vagy padló növelheti a légúti megbetegedések esélyét. A természetes fából készült parketta szebb, és nincs káros hatással szervezetedre! Emellett, amennyire lehet, kerüld a rossz minőségű műanyag tárgyakat!
     
  13. Sósav – különböző háztartási tisztítószerekben fordul elő. Irritálja többek között a bőrt és a szemet. Helyette használj természetes savakat, ecetet vagy citromot!
     
  14. Színezékek – A legtöbb élelmiszer tartalmaz színezéket. A színezékek idegrendszeri elváltozásokat, allergiás reakciókat de akár rákos megbetegedéseket is okozhatnak. Szinezékektől mentes, vagy természetesen színezett termékek vásárlásával kikerülheted ezek fogyasztását.
     
  15. Tartósítószerek – A színezékek és ízfokozók mellett az élelmiszerek gyakori alkotórészei.  Mellékhatásaik közé tartoznak az allergiás reakciók, de akár a májat is megterhelhetik.  Leggyakoribb tartósítószerek a szorbinsav, benzoésav, kéndioxid-, és szulfidvegyületek, nitrit-, és nitrátvegyületek. Fogyassz frissen facsart gyümölcsleveket, és mindig nézd meg, hogy mit vásárolsz!
     
  16. Toluol – a körömlakk egyik összetevője. Irritálja a bőrt, károsítja a májat, a vesét és a keringési rendszert. Érdemes kockáztatni?
     
  17. Triklozán – kozmetikai és egészségügyi termékek gyakori összetevője. Bőrirritáló hatású, és mivel megöli a baktériumokat, előidézheti a gombák elszaporodását. Mindig nézd meg a kozmetikumok összetételét, és használj natúrkozmetikumokat!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4501 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x