Elmefitness: A stresszkezelés új módszere
Címlap / Szépség-Egészség / Elmefitness: A stresszkezelés új módszere

Elmefitness: A stresszkezelés új módszere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Ki gondolná, hogy már a meditáció és a tanulás, stresszkezelés területén is többet kaphatunk mint pár évvel korábban? Ráadásul modern köntösbe öltöztetve, a mai ember idejéhez és életmódjához igazítva. 

E háromrészes cikksorozat első részében a test külső megközelítéséről és a modern technika kapcsolódásáról írtam. A második részben a test belső vizsgálatát néztük meg. Most rátérek a technológia és a lélekfejlődés kapcsolódásának lehetőségére.

Ki gondolná, hogy már a meditáció és a tanulás, stresszkezelés területén is többet kaphatunk mint pár évvel korábban? Ráadásul modern köntösbe öltöztetve, a mai ember idejéhez és életmódjához igazítva.

Ez a rendszer is egy új fejlesztés, a neve Elmefitness. Agyi elektromos jelek mérésén és visszajelzésén alapul, pontos megfogalmazásban: Agytudomány és játék – stresszcsökkentés és képességfejlesztés tudatállapot-visszajelzéssel. A magam nyelvezetével röviden csak „megvilágosító kézikészüléknek” becézem, bár ennél széleskörűbb alkalmazási lehetőségei vannak.


Ennek használatakor egy kényelmes fotelben helyezkedünk el, előttünk egy monitor. A homlokunkra kapunk egy elektródát egy fejpánttal és mindkét fülcimpánkra egy-egy fülcsipeszt és egy fülhallgatót. Először egy kellemes relaxáló, ellazító szöveggel pihenünk, majd jön az izgalmas rész, a hangvisszajelzés és a képességfejlesztő feladatok, játékok.

A rendszerrel többek között megtudhatjuk:
  • mennyire szervezetten, kiegyensúlyozottan használjuk agyunkat
  • milyen a hozzáállásunk új információk és tapasztalatok megszerzéséhez
  • mennyire tudunk ellazulni nemcsak csukott, de nyitott szemmel, feladatmegoldás közben is
  • mennyire vagyunk képesek a mindennapi életben ellazultabb állapotunkból működni
  • mikor vagyunk ténylegesen alfában (kikapcsolódva) / thétában (intuíciónkat használva)

Megtanít minket:
  • testileg, szellemileg ellazulni és kreatív üzemmódban működni
  • fejleszteni a már meglévő képességeinket
  • kifejleszteni különleges képességeket magunkban
  • úgy megtapasztalni a Csendet önmagunkban, hogy közben a visszajelzés segítségével tréningelhetjük magunkat arra, hogy a mindennapi életben is visszataláljunk ebbe a középponti állapotunkba

Mindezeket izgalmas játékokon keresztül, egymásra épülő, többleckés tanfolyam keretében.
A tanfolyam végén vagy akár az egyes leckék végeztével nyomtatott kiértékelést kapunk, amelyből sok mindent megtudhatunk önmagunkról, képességeinkről, egyéniségünkről, aminek segítségével útmutatást kapunk, hogyan tudjuk kihasználni még jobban a rendszerben rejlő lehetőségeket önmagunk számára.


A személyes kedvencem egy olyan játék, ahol egy napocskát kell feltornázni a kék égbe úgy, hogy nem akarattal, hanem ellazulással juttassam fel, illetve egy lufipukkasztó, ami már nagyon haladó gyakorlat. Ott lufik esnek lefelé, nekem pedig a képernyő alján lévő pengével kell őket kilyukasztani. A nehézség abból adódik, hogy a penge szélessége akkor lesz nagyobb, ha ellazulok és mindeközben mozgatni is kell a pengét jobbra, balra, amit viszont az agyféltekéim irányításával tudok elérni. Kőkemény feladat ez így együtt!

A leckék után mindig kiegyensúlyozottnak, energikusnak és kreatívnak éreztem magam. Ez a hatékonyság, ez a kedvező tudatállapot tényleg észrevétlenül beférkőzik a mindennapjaimba.
Ajánlott minden önmagát keresőnek, minden pihenésre vágyónak. Azoknak, akik szeretnének hatékonyabban és gyorsabban tanulni, akiknek még nehezére esik egy dologra fókuszálni.
Pszichés betegek csak kezelőorvosi engedéllyel vehetik igénybe.

Tara
www.elmefitness.com

Képek:
piqs.de: Binärius - Oberkante Unterlippe
piqs.de: Andrew Magill - Transparent screen 1
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7666 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x