Fogyókúra és méregtelenítés: a rizs-kúra
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyókúra és méregtelenítés: a rizs-kúra

Fogyókúra és méregtelenítés: a rizs-kúra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Kis hazánkban a rizs sültek, mediterrán országokban a gyümölcsök és zöldséges ételek kiegészítője. A Föld harmadán azonban a legfontosabb táplálék, amely megfelelő energiát biztosít, mégis kitisztítja szervezetünket a salakanyagoktól. 5-7 napos kúra, tetszés szerint!  

Az átlag európai szemében a rizs mindig is Kínához kötődött. Ez az ország valóban régi rizstermelő ország, hiszen már az i. e. 7. évezredből származó régészeti adatok is tanúskodnak erről. Bár korábban csak a jómódúbbak fogyasztották, a rizstermesztés egyre jobban elterjedt, és rövid idő alatt szinte egyeduralkodó lett a gabonafélék között, és évezredek óta a kínai étrend legfőbb eleme.

A rizs az emberiség több mint egyharmadának legfontosabb tápláléka

Több mint 1,5 milliárd ember étrendjének felét, több mint félmilliárd embernek pedig a negyedét teszi ki. És mennyire egészséges étel! Csak mi alig élünk vele. Pedig nem kellene idegenkednünk tőle! S ha így ősz táján egy szőlődiétával vegyítjük a rizsdiétát, akkor méregteleníthetjük szervezetünket, így készülve a télre. Külön pozitívum, hogy a szőlő segítségével szervezetünk a gyümölcs magnézium-, foszfor és cukortartalma révén új energiát kap, így a diéta során nem gyengülünk le, hanem erősödik az immunrendszerünk is.

Rizsdiéta általánosságban






Reggeli
1 szelet korpás kenyér vagy zsemle, kevés félzsíros vajjal. Ehhez ízlés szerint 2 evőkanál sovány túró vagy 2 dkg sovány sajt 5 szőlőszemmel.
Tízórai: 2 dl szőlőlé (cukrozatlan!)
Uzsonna: 2 dl tej, 1 szelet Abonett, 5 dkg szőlő,
Italok: 2 csésze kávé vagy orosz tea. Tetszés szerinti mennyiségű gyógytea és másfél liter nátriumszegény ásványvíz.

A rizsre vonatkozó mennyiségi adatok mindig a száraz (nyers) súlyra vonatkoznak.

 
Gyakorlatilag az 5-7 napos diéta során a rizs, - mások egyenesen barnarizzsel végzik, - felhajtó és tisztítóerejét használjuk. A rizs tapadásával kipucolja a bélfalakat, és gyöngéden táplálja testet. Teljesítményünk ez alatt nem csökken, mert a rizs megfelelő tápanyag szervezetünknek.

A diéta gyakorlata

Reggeli: teljes őrlésű tönkölykenyér energetikai szempontból kiegyensúlyozott és magas energiaértékű. Ital: zöldtea vagy gabonakávé.
Köztes étkezés: teljes őrlésű tönkölykenyérből képszült kétszersült és Mate-tea, vagy valami erősebb tea.
Ebéd: a recept szerint elkészített rizs.
Ebéd után: tetszés szerint nyugtató vagy Holdfázis teák.
Vacsora: A délihez hasonlóan elkészített rizs, vagy a változatosság kedvéért rizskrém. Kivételes esetben ehetünk a rizs helyett tönkölyből készült meleg ételt vagy kenyeret.

HarmoNet tipp: A könnyen tartható dinnye diéta - 5 nap alatt 5 kg! >>

Reggeli előtt vegyünk be keserűsót, ami a béltisztítást szolgálja

Elkészítése: negyedliteres üveget 2/3 részig vízzel megtöltünk, belekeverünk 1 teáskanál keserűsót, éjszakán át állni hagyjuk. Reggel, mielőtt meginnánk, meleg vízzel egészítsük ki a tartalmát.

Az elkészített rizst kiskanállal fogyasszuk és minden falatot legalább 30-szor rágjunk meg. Csendben, koncentrálva együnk. Ebéd után fogyasszunk zöldzab-teát, és ha lehet, pihenjünk egy kicsit. La pacho (Aktimun) teát is ihatunk. A teázás idején: igyunk egy csésze teát, s ha nagyon éhesek vagyunk, egy falat tönkölykenyeret ehetünk hozzá.

Vacsorára fogyasszuk az ebédhez készített rizst vagy rizskrémet, ügyeljünk a koncentrált, alapos rágásra. Étkezés után zöldzab-tea vagy La pacho tea ajánlott. Ne felejtsük el a vacsora után elkészíteni a reggeli keserűsónkat!

 

Mennyi kell belőle?

A rizs előkészítése: Kizárólag biológiai termesztésű hántolatlan, kerek szemű rizst használjunk.
Rizsadagunkat 1-2 napra előre megfőzhetjük - noha van, aki arra esküszik, ha a rizs friss, nehogy méreganyagok csapódjanak ki benne. Étkezésenként 3 csapott evőkanál nyers rizst számoljunk, ez 3-4 púpozott evőkanál főtt rizst jelent.

A rizst mossuk meg, csöpögtessük le, és egy lábosban fedővel tegyük fel főni másfélszeres vízzel. Közepes lángon, kevergetés nélkül addig főzzük, amíg lefő a víz.
Figyelem! Ha gázzal főzünk, egy kicsit több víz szükséges! Fedő alatt, kevergetés nélkül kislángon 30-45 percig pároljuk, amíg a víz le nem főtt róla, és a szemecskék ki nem pattannak.
Egy serpenyőt (legjobb az öntöttvas) kikenünk hidegen sajtolt szezámolajjal vagy olívaolajjal, ebbe beleteszünk három-négy púpozott evőkanál rizst. 10 percig enyhén pirítjuk. Az olaj segítségével a rizs kémiai és energetikai szempontból megváltozik. Nemcsak az energia-körforgást erősíti, rendkívül ízletes is. A kész rizst néhány csepp szójaszósszal vagy egy csipet szezámsóval, továbbá pirított hagymával fűszerezhetjük. (Ez utóbbiaknak szintén rendkívül energetikai kiegyensúlyozó hatásuk van!)

A rizs-kúra hatásai

Néhány napon belül a nélkül salaktalanodik a test, hogy éhséget éreznénk, vagy bármilyen ételt kívánnánk a rizsdiéta: nemcsak fogyaszt, életenergiát is ad. A rizst elkészítéskor különböző gyógyfűszerekkel keverik, mert így tovább nő élelmi értéke. Táperői, finom energiái kiegyensúlyozottabbak lesznek. Feloldja az energiablokádokat, az életerő könnyebben áramolhat a testben, és megkezdődnek a gyógyulási folyamatok. Hatása nemcsak az egészséges súlycsökkenésben nyilvánul meg, életörömet és vitalitást is nyerünk belőle. Néhány napon belül anélkül salaktalanodik a test, hogy éhséget éreznénk, vagy bármilyen ételt kívánnánk.

Kényes egyensúly

A természetes rizsdiéta a természet törvényei szerint felépített tudományos egyensúlydiéta, és az életenergiát gyógyítja. Gyógyerejének alapja az energia körforgásán alapuló egyensúlyi hatás. Az életenergia két, ellentétes és egymást kiegészítő párból áll. Az energiaformákat a táplálékok is képviselik. A pozitív (jang) pólushoz tartoznak az egyensúlytól távolálló élelmiszerek, mint például: a hús, a hal, a tojás és a só.

Az egyensúlyhoz közel álló pozitív táplálékok a kecsketejtermékek, még közelebb állnak hozzá a növényi élelmiszerek, a kiegyensúlyozott sós fűszerek, és a kiegyensúlyozott konyhatechnikákkal készített táplálékok. Az egyensúlytól távol eső táplálékok csökkentik, gyengítik életenergiánkat. A negatív (jin) pólushoz tartozó táplálékok távol esnek a középpontból, ilyen például a fehércukor, a barnacukor, a gyümölcs- és szőlőcukor, a tejcukor, a kandiscukor és az ezekből előállított termékek. Az élvezeti cikkek, mint például a feketetea, babkávé, az alkohol, a mesterséges cukrok, italok, gyógyszerek és drogok.

Az egyensúlyhoz közelálló jin élelmiszerek: a természetes édességek (méz, árpaszirup, cukorrépaszirup, juharszirup) és a belőlük készült édességek, amelyek alapja a teljes őrlésű gabona és a tönköly. A negatív pólushoz legközelebb álló élelmiszerek: az évszaknak megfelelő zöldségek és gyümölcsök.


A hántolatlan natúrrizs rendelkezik a teljes kémiai-anyagi és energetikai egyensúllyal. Öt rész káliumot (jin) és egy rész nátriumot (jang) tartalmaz. Az emberi szervezet egészséges K/Na aránya 5:1 és 7:1 között van. A hántolatlan rizs tartalmaz szénhidrátot, fehérjéket, növényi zsírt, ásványi anyagokat, vitaminokat és vitálanyagokat. A gabonák közül a rizsben van a legtöbb cukor, ezenkívül a következő ásványi anyagok és vitaminok: kalcium, foszfor, vas, cink, florid, B-, E- vitamin, nátrium, kálium és kovasav. A natúrrizs összetétele teljes mértékig harmonikus és megterhelés nélkül kap tőle szervezetünk energiát.

hét nap alatt italunk legyen egy 50%-os teintartalmú fermentálatlan zöldtea, amelyet köztes étkezésként fogyasztunk a tönkölykenyér mellé. Este a rizs mellé igyunk kedvenc salaktalanító teánkat vagy gabonakávét kevés mézzel ízesítve, ez adja a szükséges cukrot a diéta során. Természetes béltisztító szerekkel segítjük a salaktalanítást, rendezzük a bélflórát. A kúra alatt nincs éhségérzetünk, és a negyedik, ötödik napon az élvezeti cikkek (kávé, tea, alkohol és mesterséges cukrok) kívánása is elmúlik. Hét nap alatt intenzíven méregtelenítjük és salaktalanítjuk a szervezetünket. Az első két napban fáradtnak érezhetjük magunkat, illetve már elmúlt vagy lappangó betegségek enyhe fájdalom formájában jelentkezhetnek ez azonban a méregtelenedés mellékhatása. Napról napra jobban, egészségesebben, energikusabban érezzük magunkat és sokkal derűsebbek, boldogabbak leszünk.

Regeneráló napok rizsdiéta után

1. hét
 
Teljes kiőrlésű gabona bármilyen formában, például tönkölykenyér mandulakrémmel.
Az évszakhoz tartozó zöldségeket apróra vágva, karikára szeletelt hagymakarikákkal olívaolajban megpirítunk, kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt készre pároljuk. Finom ízt adhatunk neki egy csipet tekka fűszerkeverékkel. Salátánkat ízletessé és könynyen emészthetővé tehetjük almaecettel, rizsecettel, olajjal, szezámsóval. Fogyasszunk az évszaknak megfelelő gyümölcsöt, mindenekelőtt almát.
2. hét
Teljes értékű gabona minden fajtája , az évszak zöldségei , saláta, az évszak gyümölcsei
ha kívánjuk az állati fehérjét, kevés kecskesajtot vagy halat fogyaszthatunk.
3. hét
teljes értékű gabona, az évszak zöldségei, saláta, az évszak gyümölcsei, teljes őrlésű lisztből készült kenyerek, sütemények, tészták mézzel , kecskesajt, hal, Italként fogyasztható Holdfázis teák, zöldtea, gabonakávé.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 43761 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x