A betegség esetén nem félni, hanem cselekedni kell
Címlap / Szépség-Egészség / A betegség esetén nem félni, hanem cselekedni kell

A betegség esetén nem félni, hanem cselekedni kell

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-25

Az eddigi munkássága, az a sok könyv és publicisztika, ami tőle és róla megjelent, már önmagában is figyelemre méltó és tiszteletet parancsoló. Személyes találkozásunk első pillanatától kezdve mégis a szerénység, a hivatása iránt érzett alázat és a szorgalom játszotta a főszerepet. Az a gondolkodásmód, az a tiszta életszemlélet, amelyet követ, már önmagában is előremutató. Interjú Bokor Katalin természetgyógyásszal. 

A bejárati ajtó felett egy tábla függ „Természetgyógyászati tanácsadó” felirattal, amely egy nyitott kaput, egy szép tájat ábrázol. Mit üzen ez a kép?
A gyógyulás lehetősége minden ember előtt nyitva áll, ha teljes szívből kíván önmagáért tenni valamit, ha igazán meg akar gyógyulni. Hiszen „Isten mindent meg tesz értünk, de semmit sem helyettünk”.Hogyan kezdett érdeklődni a természetgyógyászat iránt?

1986-87-ben hat hónapot feküdtem Brazíliában, Curitibában, a Hospital Naturista Oasis Paranaense-ben, ahol a másfél éves korom óta fennálló betegségemből szinte teljesen meggyógyítottak, minden gyógyszer nélkül. Az itt átélt tapasztalatokat szerettem volna átadni a sok szenvedő betegnek, ezért előadásokat kezdtem tartani, és 1989-ben megírtam az első könyvemet „Táplálékod legyen gyógyítód” címmel, ami már az év december 22-én a piacra került. Nem mindennapi betegségem, csont-tbc-m volt. Több mint hetven évvel ezelőtt édesanyám áldott állapotában „hozott” át Erdélyből; fél év múlva, mint hetedik gyermek, megszülettem.

Majd másfél éves koromban erős kifázás következtében - beteg lettem.. Orvoshoz, majd kórházba kerültem, ahol a bal csípőmet három helyen a csont-tbc miatt „megfűrészelték”. Fél év múlva mondták Édesanyámnak: „háború van, halottaskocsi nincs, vigyen haza, mert két-három nap múlva eltemethet”. De a Jóisten segítségével és édesanyám gondos ápolásával mégis felgyógyultam. Felnőve sok nehéz fizikai munkát végeztem, ezért 1968-ban újból tizenöt centimétert fűrészeltek a bal csípőmön, de a kerekesszék és a mankó után újból megtanultam járni. Az 1970-es években a sok gyógyszer mellékhatásaként, erős fejfájásom alakult ki, ami miatt sorozatos kivizsgálások után, 1980-ban az OITI-ben, Budapesten megállapították, hogy a „carotis interna” a – belső fej verőér-, a bal oldalon be van szűkülve. Azzal a vigasztaló szóval engedtek ki, hogy „bármely pillanatban teljes jobb oldali bénulás” következhet be.

1980-ban azzal a kísérő szóval tettek rokkantsági nyugdíjba: „Soha életemben sem toll, sem papír, sem rádió, sem tv, sem semmi szellemi munkát” nem végezhetek. Majd később azt is megállapították, hogy a szívem bal Tawara szára le van blokkolva. Brazíliából hazaérkezve, 1989. májusában tartottam az első előadásomat Győrben, s már ekkor nyáron kezdtek jönni a betegek. Az első könyvemet ötvenezer példányban adták ki, és egy év alatt elfogyott; ezután folyamatosan kiadtam. A művelődési házak egymásnak adták át az előadásaim témáját, kis országunk minden részébe hívtak, s a hallgatók közül, akik betegek voltak, megértve az egyszerű gyógymódok hatását gyógyulásom történetéből, jöttek hozzám – azok, akik megértették, hogy magunknak kell tennünk magunkért.

Milyen betegségtípusokkal keresték fel?
Mindenfélével, hiszen hat hónap alatt a mellettem levő betegek két-három hetenként váltották egymást a különböző problémáikkal, s ennélfogva nemcsak a saját betegségem gyógyítási metódusait tapasztaltam meg, hanem mondhatni mindenféle betegségekét. A betegek érezték, hogy átérzem a gondjaikat, fájdalmaikat – mivel én is sokat szenvedtem –, és ajánlottak egymásnak. Mikor a beteget meglátom belépni az ajtón, gondolatban felszáll imám a Jóistenhez, hogy Szent lelke által segítsen hathatós tanácsot adni neki.

Hogyan képezte magát tovább? Hiszen előtte nem az egészségügyben dolgozott.
1992-ben visszamentem tanulni Brazíliába. Először dr. Kanyó Emerich magánklinikáján tanultam, Sao Paulóban. Itt kezeltem AIDS-beteg házaspárt, rákos beteget, ízületest stb. is. Majd lementem Curitibába, ahol a betegekkel való foglalkozást, a megérkezésüktől fogva végigkísérhettem a hazabocsájtásukig. Ott voltam vizsgálataikon, láttam kezeléseiket, így mindent átláthattam, megtanulhattam. Majd Brazílba, a fővárosba, a Golden Garden Hospitalban akkor kezdődő természetgyógyászati tanfolyamra közösen jártunk a háziakkal. Mindenhol kaptam oklevelet is. Itthon is – amikor lehetett – az elsők között vizsgáztam le, mint fitoterapeuta.

És amikor hazaérkezett, újból jöttek a betegek?
Ó, igen! Érdekes módon nagyon sok beteg várt haza. Igaz, az a mondás, hogy legjobb reklám a gyógyult beteg. Akik megtapasztalták, hogy az általam tanácsolt terápiáknak lényege nem a pénz... Akikhez első kérdésem :: Mit hajlandó magáért tenni, és nem venni, ... akik naponta végezték a különböző fürdőket, pakolásokat saját lakásukban, s reménytelennek mondott betegségeikből meggyógyultak, azok tapasztalataikat mind átadták ismerőseiknek, rokonaiknak. Bár Brazíliában gyógyultam meg, a „brazil típusú” terápiákhoz is magyar gyógynövényeket írok fel. Ma is hiszem, hogy a Jó Isten kis hazánknak is megadta a gyógyító alapanyagokat és a gyógynövényeket is. Többször voltam pl. Ausztráliában is, s ott is azt kérdezték: mit fogsz csinálni, ha hazaérkezel? Meglepődve feleltem: „Folytatom a munkámat.” „Ne mondd – felelték –, ha én eltűnnék egy hónapra itthonról, mikor visszajönnék, senki azt sem tudná, hogy voltam-e egyáltalán.”

A „Táplálékod legyen gyógyítód” című könyve után írt még másikat is?
Igen! Az előadások sorozata után a hallgatóim gyakran kérték: „Katalin, ezt meg kell írni!” Így adtam ki 1990-ben a Hit, remény, szeretet” című versgyűjteményemet, . Majd jött a „Befőzés cukor nélkül? Receptek”, a „Gyógyító szeretet”, a „Csontritkulás”, a „Gyógyíthatatlan? – Mozgásszervi betegségek”, a „Gyermekvárás, gyermekáldás a természetgyógyász szemével”, a „Biokozmetika”, a „Szeretet mint gyógyító erő”, az „Életreceptek, ételreceptek – Vegán életmód, receptek”, s a legutolsó, az „Egészség minden napra” címmel. Jelenleg ebből a tizenegy könyvből kilencféle kapható.


Könyveimben nem csak a tapasztalataimra hagyatkoztam, hanem nagyon sok orvosi könyvet is átkutattam, és ezekből kigyűjtve az adatokat, táblázatokkal bizonyítom, hogy csak javunkra válik, ha vegetáriánus vagy vegán táplálkozást folytatunk. 1968-ban, a két mankó elhagyása után, elküldtek Hévízre, az Állami kórházba erősödni. Balog főorvos azt mondta: „Köszönje meg a szüleinek, hogy vegetáriánusok voltak, mert én nem ismerek olyan embert ma, aki a háború alatt csont-tbc-s lett volna, és ma élne. Önnek olyan tiszta volt a vére, hogy a vér kidolgozta a betegséget.”

Folytatjuk! Az interjú következő részében Bokor Katalin jónéhány csodás gyógyulás történetét osztja meg a Harmonet olvasóival!

Az interjút Zelina György készítette, megjelent A természet ereje című kötetben az Andalúz Kiadó gondozásában.


Képek:
basketman - FreeDigitalPhotos.net
Toa55 - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6081 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x