A csókos száj 3 titka Valentin-napra
Címlap / Szépség-Egészség / A csókos száj 3 titka Valentin-napra

Dr. Bakos Anikó

A csókos száj 3 titka Valentin-napra

Forrás: NiCo Dental
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Egy csók sok mindent elmond kedvesednek - nemcsak a szerelem ünnepén! Hogyan tedd kívánatosabbá ajkaidat? 3 ötlet a dús, szexi ajkakért.  

Február 14-e Valentin nap a szerelmesek ünnepe, azon jeles alkalom, amikor a szerelmesek kölcsönösen tudatják egymással érzéseiket. Szent Valentin napjához számos hagyomány és szertartás fűződik, melyek minden országban eltérőek.

De ki volt Szent Valentin?

A keresztény Valentin életéről csak homályos, egymásnak ellentmondó legendák maradtak fent. Az egyik mítosz szerint Valentin a Római Birodalomban, Kr. u. a III. században élt és szülővárosának, Terninek a püspöke volt. Szerelmes fiatalként viselkedésével felhívta magára a figyelmet: kibékítette a haragosokat, virágot ajándékozott a fiatal házaspároknak stb. Amikor megszegte a római császár parancsát, letartóztatták, s a börtönben beleszeretett felügyelője vak lányába. Más regék szerint a dolog fordítva történt: a felügyelő arra kérte Valentint, hogy gyógyítsa meg a lányát, aki pedig beleszeretett a papba. Szent Valentint halálra ítélték, s a kivégzése előtt írt búcsúlevelében a „Te Valentinod” aláírással búcsúzott szerelmétől. Innen ered a Valentin-nap históriája. Szent Valentin napja, február 14-e tehát az érzelmek kinyilvánításának, beismerésének napja.A szerelmi összetartozás jelképe a csók, a csókolózás Valentin-napkor elmaradhatatlan „kelléke” szerelmünk érzékeltetésének, az érzelmek kifejezésének leghatékonyabb eszköze. A csókolózás a romantikus vonzalom mellett ugyanakkor a szexuális vágy kifejezésének is módja. Egy párkapcsolatban a csókolózási szokások alakulása, stabil jelenléte vagy éppen elhalványodása sokat elmond a kapcsolat mélységéről. Ne hagyjuk kiveszni a csók ritka ajándékát párkapcsolatunkból, mert visszalopni azt a kapcsolatba nem könnyű feladat.

Mi mindenre jó a csók?
Csókolózás közben közel 30 arcizom összehangolt mozgására van szükség, s egyetlen percnyi csók alatt a pulzusszám 75-ről 120-ra nő és a szervezet 12 kalóriát éget el.  Az ajkak számos érzékeny idegvégződéssel bírnak, ezért hihetetlenül érzékenyek az érintésre vagy harapásra. A jó csók az egekbe röpíti endorfintermelésed, mértéktelen öröm járja át a lelked, s a csók csökkenti a stresszt is a kortizol (stresszhormon) szintjének csökkentése révén.

A csókolózásnak nincsenek szabályai, nincs jó vagy éppen rossz csók, mindenki máshogy szereti. Egy gyönyörű, duzzadt női ajaknál nincs is kívánatosabb a férfiember számára.

De hogyan varázsolj csókos szájat?
A hűvös februári napokban nagyon fontos az ajkak ápolása. Az ajakápolók egyik legfontosabb alapkellékei nesszeszerünknek, de ha tovább megyünk, egy gyönyörű szájsminkkel még vonzóbbá tehetjük ajkainkat.

A szép szájsmink elsődleges lehet az izgató ajkak megteremtésében. Pár csepp alapozóval mattosított szádat szájkontúr ceruzával körberajzolva, majd színezett szájfénnyel vagy rúzzsal díszítve érzéki csókos szájat varázsolhatsz pillanatok alatt.Az életkor előrehaladtával arcunk kötőszövete is veszít rugalmasságából, a száj körül ráncok jelennek meg, az ajkak elvékonyodnak, ami életmódtól függően kinél hamarabb, kinél később következik be.  Ezen esztétikai probléma ajakfeltöltéssel korrigálható, mely kortól és nemtől függetlenül bármikor kivitelezhető. Az ajakfeltöltés az esztétikusan telt, formás ajkakat, ezáltal a szép mosolyt és vonzó arcot célozza.

A szépészeti eljárások között egyre népszerűbb a hialuronsav, mely a szervezetben is megtalálható természetes formájában, ezáltal szervezetbarát, nem lehet túlzásba vinni, teljesen felszívódik, a szervezet lebontja. A hialuronsav a bőr kötőszöveteinek fő összetevőjeként a bőr hidratáltságában játszik szerepet, mert a hialuronsav molekula rendkívüli vízmegkötő képességgel rendelkezik. A hialuronsav mennyisége az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken, ez áll a ráncosodás, a bőr öregedési folyamatainak hátterében. A hialuronsav szépészeti beavatkozásoknál való felhasználásával mind az arc mimikai ráncainak eltüntetésére, mind az ajkak formálására, vastagítására lehetőségünk van.
 
A hialuronsavas ajakfeltöltésnél a szervezetben is jelen levő hialuronsav mennyiségét növeljük az ajkakban, így érve el 100%-osan természetes hatást, s a végeredmény teltebb, érzékibb, vastagabb, szexibb, csókosabb ajkak.

 
 

Az ajakfeltöltés folyamata:
A kezelés időtartama kb. fél óra - a szükséges tűszúrások mennyiségétől függően -, a beavatkozás ambulánsan történik. A beavatkozás előtt helyi érzéstelenítést alkalmazunk érzéstelenítő krém vagy injekció formájában. A kezelni kívánt felület alapos letisztítása és fertőtlenítése után megjelöljük a szúrások helyét, melyeken keresztül a töltőanyagot egy nagyon vékony tűvel a bőrfelszín alá juttatjuk. A töltőanyag teljes felszívódásához, ezáltal a végeredményhez néhány nap szükséges, ugyanis ez idő alatt oszlik el rendesen az ajkakban. A kezelés után átmenetileg ajakduzzanat, feszülés érezhető, ami azonban nyomtalanul elmúlik és csupán a teljesen természetes, szépen ívelt, formás, érzéki ajkak emlékeztetnek a beavatkozásra.

Az ajakfeltöltés tartós, akár egy éven keresztül fennálló hatást eredményez, bár ez egyéni jellemzők – életkor, bőr szerkezete, életmód – függvénye. Fontos, hogy az ajakfeltöltés után tartózkodjunk az erős napfénytől, valamint a szauna, szolárium is kerülendő. A befecskendezett hialuronsavat a szervezet fokozatosan bontja le, s a jövőben az ajakfeltöltő beavatkozás korlátlanul megismételhető ill. korrigálható.

Ha csókos ajkakra vágysz, a döntés a kezedben, élsz-e az ajakvastagítás lehetőségével. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10387 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x