Mindig friss és üdén illatos otthont szeretnél? Így csináld!...
Címlap / Szépség-Egészség / Mindig friss és üdén illatos otthont szeretnél? Így csináld!

Lévai Andrea

Mindig friss és üdén illatos otthont szeretnél? Így csináld!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Gyomorforgatóan kellemetlen szag tudja megütni az ember orrát, a hűtőszekrény kinyitásakor. Ugyanilyen büdös tud lenni a mosogató lefolyójából áramló szag, vagy a konyhai szemetes környéke. Na és persze a főzés is együtt járhat kellemetlen hagyma, vagy olajszaggal. Pedig néhány olcsó és egyszerű trükkel mindezt megelőzheted. Olvass tovább és használd a mindennapokban az egyszerűbbnél egyszerűbb szagűző tippeket. Hogy ne kelljen szégyenkezned, ha váratlan vendég toppan be és éppen kellemetlen szagban úszik az otthonod.  


Így tüntesd el a konyhából a kellemetlen szagot!

Gyors tippek:
Helyezz a porszívó porzsákjába egy pamut vattapamacsot, melyre előzőleg néhány csepp illóolajat tettél. Mire végzel a konyhában a porszívózással, tiszta ÉS illatos is lesz, ételszagtól mentes.


Adagolj a felmosó vízhez illóolajat. Egyes illóolajok nemcsak a gombákat és a baktériumokat, de a vírusokat is megölik 1-2 óra alatt. Ha csepegtetsz illóolajakat a felmosó vizedbe, garantált a baktériumok és az ételszag pusztulása.
 
Használj aromamécsest a konyhában is, illetőleg az illóolajat cseppentheted a konyhai függönyre is. Az ételszagnak garantáltan nyoma sem marad.

Konyhai mosogató – szagtalanítás


 
Célszerű minden este, szódabikarbónát szórni a mosogató lefolyójába. Reggel meleg vízzel átöblíteni és máris sokat tettél a kellemetlen szagok és a dugulás megelőzéséért.

Konyhai kuka szagtalanítása

Mindig szórja szódabikarbóna port a kuka aljára. A szóda elveszi a kellemetlen szagokat.

Kávézacc – újrahasznosítása a konyhában! Mihez kezdj a kávézaccal?


A kávézaccot ne hajítsd a kukába! Az okos háziasszony bevonja a takarításba is, a kávézacc ugyanis kiváló zsíroldó és szagűző. Ezzel dörzsöld át a tűzhelyt. Csersavtartalmának köszönhetően a kávézacc feloldja a makacs, zsíros szennyeződéseket, vagyis a zacc mindenre jó, ami zsíros.

Rendszeres használat esetén a lefolyóba öntve a dugulást is megelőzi, eltünteti az onnan kiáramló kellemetlen bűzt.
Rakd egy nyitott kis tálkába a kávézaccot, amelyet helyezz a hűtőszekrény polcára. Garantáltan beszívja az összes kellemetlen ételszagot.
A kávézacc mellett, a szódabikarbóna is ugyanezt tudja. Így ha nem kávézol, akkor tegyél szódabikarbónát a hűtőszekrényed polcára.


Így tüntesd el a kezedről az ételszagot


 
Ecet+citrom
Zöldség (hagyma)- vagy halpucolás előtt és után mosd meg a kezed ecetes vagy citromos vízben Ha frissen facsart citromlével mosod a kezedet, egy kevés sót is keverhetsz a gyümölcslébe, így még erősebbé teszed a citrom szagtalanító tulajdonságát, ráadásul a bőrradírozást is egy csapásra megoldod.

Nedves szódabikarbóna

Kevés víz hozzáadásával készíthetsz belőle kézmosó pasztát, de ha van egy kis időd, önts egy kis szódabikarbónát egy-másfél liter vízhez, és áztasd benne legalább 20 percig a kezeidet. A szódabikarbóna így nemcsak a kellemetlen szagokat szünteti meg a kezeden, de a körmeidet is kifehéríti.



 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7346 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x