Hogyan tudod bepréselni a -bombanő- projektet a mindennapokba?...
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan tudod bepréselni a -bombanő- projektet a mindennapokba?

Dr. Csábi Bettina

Hogyan tudod bepréselni a -bombanő- projektet a mindennapokba?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mert bombanő akar lenni mindenki, csak éppen nem könnyű megoldani a mindennapokban. Ha tanulsz, akkor sem, mivel vizsgaidőszak létezik, és az is lehet, hogy Te keresed meg a tandíjadat. Ha családod van, munkád, akkor pedig ember legyen a talpán, aki be tudja osztani az idejét megfelelően. Dr. Semjéni Mariann kutató gyógyszerész időgazdálkodási trükkjei következnek. 

„Tudni kell, hogy most álltam vissza az egy éves kislányom mellett dolgozni, ami nem jelenti azt, hogy el kell hagynom a lakást, mert home-officeban dolgozom. Persze ha meg megyek, akkor messzire. A férjem pedig a munkája miatt olyan, mint egy mesebeli királyfi: hol van, hol nincs.

Íme az eredmény, vagyis az én időbeosztós tippjeim:

1: Legyen meg a napi prioritásod. Enélkül elvesztél. Nagyon.

2: Ha megvan a prioritásod, legalább egy halvány elképzelésed legyen, hogyan fogod kivitelezni. És persze ne lepődj meg, ha rugalmasnak kell lenned. Ha jó a prioritáslistád, a fontos dolgokra lesz időd.

3: Gondold át, milyen családi szokások vannak, aminek meg kell felelned, és milyen szünetek. Pl főzni a gyereknek, a férjnek, magadnak. Rosszabb esetben 3 félét, vagy mikor van szundiszünet.

4: Pakold tele a szüneteket a csendet igénylő dolgokkal, a többit próbáld egyszerűsíteni.

 
5: Egyszerűsítő tippek:

- Ha tudsz, néhanap rendeld az ebédet. Ha van olyan hely, ahol van diétás/ cukorbeteg étrend, nyertél.

- Ha főzöl, főzd egyik ételt a másikból. Pl. szeretek a felnőtteknek spenóttal töltött csirkét sütni, a gyereknek meg főzelékben a spenót. Vagy épp csirkemell egyik fele sütve, a másik főzve a gyerkőcnek. Stb.

- Szeretsz este vagy napközben megnézni egy sorozatot? Időnként eközben edzek. A legbrutálabb, amikor gyakorolni akarok egy nyelvet, és filmet nézek az adott nyelven, közben meg edzek. Az edzés a lényeg, mert néha a nyelv passzívan is épül.
- Kelj fel egy órával hamarabb! A legjobb időpont a fontos dolgok elvégzésére. Pl futás, edzés, stb.

- Mikor vagy a legaktívabb? Jó, ha tudod. Találd ki, hogy én mikor (bejegyzés időpontja 0:51)

- Vond be a gyereket mindenbe, amibe csak lehet. Tök viccesen néztem ki, amikor a Decathlonban egyik kezemben a gyerek, másikban a 20 kiló vas. Na jó, megengedték, hogy a kézikosarat kivigyem a kocsiig. De pl az edzésnél Fofó már velem számol... És hangosan nevet rajtam.


- Szigorú menetrend, laza felfogás. Legyen ez a mottód. Megint fontos a prioritás.

- Delegálj, delegálj. Ha van aki segítsen, hagyd. Na jó, tudom tudom, de mégis. A férj/ feleség is jobban érzi magát, ha hősnek tekinted, mert segített.

- Ha van közös idő a társaddal használjátok fel sportra. Tök jó a fallabda, pl utána egy kis szaunával. Kedvencem.

- Mindemellett legyen egy napi fél órád, amíg letisztázod magadban MINDEN NAP, hogy mi is a célod, miért dolgozol. Legyen az munka, edzés, valaki más, stb. Ez sok erőt adhat.

- CSAPAT: nem tudom eleget hangsúlyozni. A csapat megsokszorozza a teljesítőképességet, és rövidít dolgokat. Használd! Ne törd az agyad, hogy mit kéne enni, lopj innen, vagy Martinkától ötletet. Keresel valamit, de nem akarsz órákat tölteni a neten, hogy azt a terméket, étrendkiegészítőt, stb megtaláld? Kérdezz. Ha valakivel egy városban éltek, akár együtt is intézhettek dolgokat, pl bevásárlás. Az igazság az, hogy a közösség ereje nagy.

Legyünk őszinték. A nők nevében írok. Nem vagyok szupernő. Meg nem is hiszem, hogy létezik egyáltalán ilyen. Azt gondolom, hogy a hagyományos szerepmodellből kitörni igyekvő, de klasszikus családanyák vagyunk, vagy tanulók, vagy dolgozó nők, stb.

Nem mindig megy tökéletesen, nem fog egyből menni. De hát Mozart-nak is meg kellett tanulnia a kottaolvasást, nem?” /Dr. Semjéni Mariann/

Nagy hangsúlyt fektetek a hitelességre. Nálunk nincsenek pénzen vásárolt celebek, orvosok, akik hangsúlyozzák a BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM eredményességét.

Nálunk eredmények vannak.

Nálunk olyan klinikavezető főorvos, olyan kutató gyógyszerész, olyan élelmezésvezető van, akik maguk is a programot követik.

Nálunk olyan bajnokok vannak, akik folyamatosan fejlődni akarnak, és támogatják egymást, receptekkel, ötletekkel, vagy egy jó szóval azokhoz, akik még csak most kezdik. Igen, kezdőként sem kell elkeseredni akkor, ha nem jön ki a felírt sorozat egy óra alatt. Ha izomlázad van. Adjál magadnak 2 hetet, és elmúlik. Elvégre menyi időt adtál magadnak arra, hogy elhagyjad magadat? Amikor elvégzel egy egyetemet, az is 5 év, amikor felnevelsz egy gyereket, élethosszig tart. Így fogd fel ezt is, int a gyereknevelést. Segítsed, támogasd a testedet az életmódoddal, és igen, van, amikor kell egy kis fegyelem-itt önfegyelem ahhoz, hogy végignyomd az edzést, hogy ne edd meg a csokit, de ez is élethosszig szól. Mert tested, egészséged csak egy van.

Legyetek bajnokok a mindennapokban!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6164 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x