B.B. King 84 évesen sem lassít, sőt!
Címlap / Színes hírock / B.B. King 84 évesen sem lassít, sőt!

B.B. King 84 évesen sem lassít, sőt!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-02

Mindannyiunk kedves, fekete blues királya B.B. King télen sem pihen, hanem a novembert és december utolsó napjait is koncertezéssel tölti, februárban pedig a kicsit fiatalabb Buddy Guy társaságában folytatja. 

 

Az öregnek a téli blues-hadjárata november 10-én indult Portlandban míg a hónap 10. bulijára 22-én a kaliforniai Solana Beach-en kerül sor. December végén még lenyom három koncertet, aztán kipihenve a szilveszteri dáridót január 3-án már Texasban lép színpadra.

No, ezt követően szabadságolja magát egy picit és készül a Buddy Guy-jal közös koncertekre, amelyekkel bizonyára elvarázsolják majd az amerikai közönséget. Február 4-én indítanak a floridai Melbourne-ben, majd szinte szünnap nélkül – fiatalokat megszégyenítő energiával – muzsikálnak február 22-ig, egyelőre ez a kiadott program, de nem csodálkoznék, ha tovább folytatódna a turnéjuk.


A 14-szeres Grammy-díjas B.B. közel 60 éves zenei pályafutása alatt a tavaly augusztusban kiadott One Kind Favor című albumával élete egyik legnagyobb sikerét érte el a Billboard listájának a 37. helyezésével. Emlékeztetőül, a korong producere T Bone Burnett volt (Robert Plant & Alison Krauss, Roy Orbison) és olyan zenészek játszottak az albumon, mint Dr. John billentyűs, Nathan East basszeros és Jim Keltner dobos.

Márciusban egy 14 kompozíciót tartalmazó CD is boltokba került tőle "B.B. King Live at the BBC" címmel. Az, hogy számára mennyire fontos a közönség előtti elegáns megjelenés – ezt mi is láthattuk a legutóbbi budapesti koncertjén – olvasható abban az interjúban, amit az angol Telegraph-nak adott. Valamikor Bukka White a híres blues-zenész rokona ezt tanácsolta neki: "Ha jó blues-énekes akarsz lenni, és azt szeretnéd, hogy az emberek kedveljenek, úgy öltözz, mintha a bankba mennél kölcsönért". 
 
[ 841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x