Brutál-metál a Dieselben
Címlap / Színes hírock / Brutál-metál a Dieselben

Brutál-metál a Dieselben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A 2009-es nagysikerű Never Say Die! klubturné után újabb sokzenekaros megaprodukció indul útjára Európában. 2010. január 18-án nézhetjük meg ezt kisebb fesztiválnak számító brutális összeállítást a Diesel klubban, többek között a Black Dahlia Murder, a 3 Inches Of Blood és a Necrophobic közreműködésével! 

Kevés olyan - underground zenében otthonos - ember létezhet, akiknek nagyon be kéne mutatni a Metal Blade Recordsnál nemrégiben új lemezzel jelentkező The Black Dahlia Murdert. A szélvészgyors tempókról és kíméletlen aprításról hírhedt csapat nagy érdemeket szerzett masszív turnézásával (többször megfordultak nálunk is) a modern kori death metal népszerűsítésében. Így már nem is olyan meglepő, hogy a már korábban említett album, a Deflorate az amerikai listákon nagyon előkelő helyen nyitott. A régebbi kedvencek mellett erről is számíthatunk majd néhány dalra.


A 3 Inches of Blood egy thrash-esebb, old-school felfogású metal csapat, ők is mostanában jelentkeztek új lemezzel (Here Waits Thy Doom), tehát ennek a bemutatására lehet számítani. A MySpace-en így szerepelnek a csapat hatásai: „Alkohol, Dohány, Drog és az Ördög” – és ehhez talán nem is érdemes semmit hozzátenni. A turné nagy veteránjának kétség kívül a svéd Necrophobic számít, hiszen ők már 1989 óta pusztítanak: zenéjük igazi keveréke a black és death metal stílusjegyeinek. A szintén szereplő The Faceless pedig nem kisebb death metal úttörőket követ, mint a Cynic, Nile vagy a Cannibal Corpse.


Több tapasztalt arc is felvonul természetesen a turnén, elég csak szemügyre venni az Obscura legénységét: a korábbi Necrophagist, Spawn Of Possession és Pestilence tagok technikai tudása megkérdőjelezhetetlen. A Carnifex újonc ugyan, de ez egyáltalán nem ijeszti el őket a folyamatos turnézástól, a legnagyobb erejük ugyanis az élő szereplésben rejlik! A számaik pedig több „breakdown-válogatáson” is szerepelnek, szóval nem csak a nehezebben emészthető zúzáshoz értenek kitűnően. Végezetül: a turné bemelegítő csapata az angol Ingested - blastbeatekkel tarkított death metaljuk már a bemutatkozó lemez kapcsán pozitív visszhangokat kapott szerte a világban - most rajtuk a sor, hogy élőben is bizonyítsanak.

Mit lehet elmondani egy ilyen monstre, valóban csonttörő koncertáradatról? Trevor Strnad, TBDM énekes szavait idézve: „Hülye lennél kihagyni egy ilyen gyilkos összeállítást! Gyere el a koncertre és majd urnában visznek el… Összetört csontokkal!” Ezek után mi mást is tehetnénk, megyünk!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1144 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x