A 20 éves Összejövetelt a Dieselben ünneplik
Címlap / Színes hírock / A 20 éves Összejövetelt a Dieselben ünneplik

A 20 éves Összejövetelt a Dieselben ünneplik

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-07

A világszerte elismert holland zenekar, a Gathering (összejövetel) egy énekesváltáson átesve érkezik újra Budapestre, hogy 20. születésnapját a magyar rajongókkal is méltó módon meg tudja ünnepelni. 

 

Január 31-én, a Diesel Clubban egy sokkal bensőségesebb bulira számíthatunk a legutóbbi, a Sziget fesztivál nagyszínpadán történt szereplésükhöz képest – és ez talán jobban is illik a zenekar atmoszferikus, kifinomult zenéjéhez.


1989 őszén két testvér - Hans és René Rutten - közös barátjukkal, Bart Smits-szel úgy döntöttek, hogy zenekart alapítanak, melynek a Gathering („összejövetel”) nevet adták. Konkrét, előre meghatározott célok nélkül álltak neki a zenélésnek, pusztán a vágy hajtotta őket, hogy zenét írjanak és persze minél többet játsszanak élőben. A 2009 őszén megjelent The West Pole pedig már a kilencedik stúdióalbumuk a sorban, rajta Silje Wergeland, az újdonsült énekesnő bemutatkozásával. Az együttes visszatekint az elmúlt 20 évre: a korai doom-metalból hogyan jutottak el az atmoszférikus alternatív rockhoz, hatalmas nemzetközi sikert elérve és kitartó rajongói bázist szerezve.


Ebben a 20 évben rengeteg említésre méltó dolog történt: több száz koncert szerte az egész világban, 9 stúdió és 3 élő album, rengeteg egyéb kiadvány, saját lemezkiadó alapítása és két DVD kiadása. Ezek közül az A Sound Relief a hírhedt Edison díjat is elnyerte. A Gathering emellett nagyon büszke a rajongóbázisára, ami az évek során melléjük szegődött. A nehéz időszakok és tagcserék ellenére is megmaradtak erős egységként az alternatív rock zene úttörőinek, a nagyon autentikus Gathering-hangzással és az erőteljes élő szerepléseikkel.

Kezdetben a gótikus vonal felé mozdultak el, majd egyre rockosabb dalokat írtak. A nagy áttörést a harmadik lemezükkel - Mandylion - és Anneke van Giersbergen bevételével érték el. Máig hatalmas jelentőségűnek tartják ezt az albumot, ami megkérdőjelezhetetlen nyomot hagyott a rockzenében. Minden idők legjobb holland lemezei között van a helye. A mai Gathering már merengősebb, elszállósabb stílust követ, zenéjük a föld felett lebeg. Sajnos 2007-ben Anneke kilépett, de a helyére érkező Silje Wergeland személyében viszont méltó énekes került a zenekar élére. Nem csak hangban emlékeztet Annekére, hanem abban is, hogy – nem lehet nem észrevenni - ennyi érzelmet kevesen képesek átadni - pusztán a hangjuk segítségével.

Most tényleg van ok az ünneplésre: az elmúlt 20 év és a legutóbbi kiadványuk (The West Pole). Ősszel, egy holland körrel kezdték a koncertezést, 2010 elején Európát utazzák be, majd Dél-Amerika felé folytatják a sorozatot. A Gathering zenéje tipikusan olyan, ami már otthon hallgatva is teljes mértékben magával ragadja az embert, de ez az érzés egy klubkoncerten még inkább fokozódik, ezért is érdemes kilátogatni a budapesti állomásra. A zenekart a szintén holland és női énekessel kiálló gótikus metalt játszó Autumn kíséri. 
 
[ 1287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x