Még mindig a Status Quo kell az angoloknak?
Címlap / Színes hírock / Még mindig a Status Quo kell az angoloknak?

Még mindig a Status Quo kell az angoloknak?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Igen, ugyanis ezt az eredményt hozta ki a Performing Rights Society (PRS), amely a brit zenei jogdíjakat gereblyézi össze. Francis Rossi Status Quo-ja szerintük "2009 legkeményebben dolgozó zenekara". 

 

A bizonyíték az idén Nagy-Britannia 27 arénájába jegyet váltó 250 ezer ember. Számomra egyszerűen hihetetlen ez az egész, mert szerintem a régi bandák közül a Status Quo játssza a legunalmasabb rock and rollt, amit az elmúlt, most már közel 50 évben hallottam! Jó, elismerem, hogy bizonyára sokan lehetnek nálunk is, akik kedvelik a Rockin’ All Over The World, a Whatever You Want és még néhány slágerüket, de én öt daluk után legszívesebben menekülnék, annyi arcátlan klisét használnak a számaikban, hogy döbbenetes. Sajnálom az angolokat.


Néhány hete éppen a szigetország zenei ízlésének változásáról beszélgettem egyik sokat látott és tapasztalt hazai koncertszervezőnkkel, aki példaként elmondta, hogy a nálunk körülrajongott Colosseum koncertjére Angliában jó, ha ma 50-100 néző elmenne. Itthon, minden bulijukra ezrek várnak és váltanak jegyet, bármikor jönnek!
 
E kis kitérő után, nézzük a további sorrendet: második helyen a szigetország lakóinak mindig bejövő, de most már talán nyugdíjba vonuló Cliff Richard and The Shadows végzett. A dobogó 3. fokára a Take That fiúcsapat állhat, míg csak a negyedik helyet tudta megszerezni a Coldplay zenekar. A legérdekesebb talán az 5. helyezett fiatal, amerikai Kings Of Leon rockbanda esete, amelytől egyszerűen beájulnak az angolok. Otthon, akkor kezdtek egyáltalán érdeklődni utánuk, amikor az amerikaiak már nem tudták mire vélni a zenekar európai sikereit. 
 
[ 1549 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x