Glenn Hughest megfiatalítja a Black Country zenekar
Címlap / Színes hírock / Glenn Hughest megfiatalítja a Black Country zenekar

Glenn Hughest megfiatalítja a Black Country zenekar

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

A Rock hangjának nevezett Glenn Hughes, a maga 58 évével szinte apafigurának számít a Black Country nevű új szupergroupban, hiszen társai a 30-as és 40-es éveik elején járnak. 

 

Az 1966-os születésű dobos Jason Bonham-et kisgyerek kora óta ismeri Hughes, még abból az időből, amikor az apja Bonzo, - minden idők legjobb dobosa - egyengette az útját az énekesnek, és kisfiát tanítgatta az alapokra. Akkor még Glenn Hughes a Trapeze bandában próbálgatta a hangját. Örök hálát érez azért a szakmai segítségért, amit a Zep dobosától kapott.


Ami pedig Jasont illeti, a tudása minden igényt kielégít, mint ahogy a Bonham-mel egyidős Derek Sherinian is, aki a Hammond orgonát bűvöli a csapatban. Hughes a végén említette a 33 éves Joe Bonamassát, akit a modern blues-rock legragyogóbb gitárosának, „top guy”-nak tart. (Ez akkor is így van, ha Gary Moore kissé „fanyalgott” Bonamassa megítélésében, amikor erről kérdeztem őt budapesti koncertje előtt).

A Black Country készülő lemezéről Hughes elmondta, hogy hat dalt már felvettek, márciusban újra összejönnek és rögzítik a többit is. A korong várhatóan szeptemberben jelenik meg. Néhány bemelegítő bulit még idén lenyomnak, majd jövőre turnéra indulnak.

Glenn felidézte a One Last Soul című daluk január 3-i felvételét, amit szinte élőben játszottak fel, annyira dögösen szólt és olyan hangulatban muzsikáltak, hogy szinte „totálisan megfiatalodott” utána. A dalok modern rock hangzásához - véleménye szerint - nagyban hozzájárul Kevin Shirley producer is. 
 
[ 1136 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x