Glenn Hughes duettje a néhai Tommy Bolinnal
Címlap / Színes hírock / Glenn Hughes duettje a néhai Tommy Bolinnal

Glenn Hughes duettje a néhai Tommy Bolinnal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Időnként előveszik azt a stúdiótechnikát, amikor újra rögzítenek egy dalt olyanokkal, akik közül az egyik szereplő már hosszú ideje az égieket boldogítja a hangjával vagy a gitárjával. 

 

A hard rock egyik etalonjának számító Deep Purple-nek nem ez a 4. felállása (1975-1976) volt a legjobb (David Coverdale – ének, Jon Lord – billentyűs hangszerek, Ian Paice – dob, Glenn Hughes – basszusgitár és Tommy Bolin – gitár), de azért az egyetlen megjelent lemezükön, a Come Taste the Band-en hallható záródal, a You Keep on Moving a műfaj ínyenceit is kielégíti.

1976. december 4-én kábítószer-túladagolásban meghalt Tommy Bolin, ő sem élte meg a 28. születésnapját, mint Brian Jones, Alan Wilson, Jimi, Janis, Morrison, Cobain és még sorolhatnám a műfaj óriásait. Mindössze 25 éves volt! Éppen Jeff Beck bandájával turnéztak, amikor bekövetkezett a tragédia.


Glenn Hughes, - akiről mostanában rengeteget írnak az új szupergroup, a Black Country Communion kapcsán - nemrég stúdióba vonult és elővett egy befejezetlen Bolin-dalt, Lotus in an Oriental Sky címmel és rátette az énekszólamát, ez is szerepel majd azon a tribute albumon, amellyel Tommy Bolinra emlékeznek, de a lemeznek még nem ismert a megjelenési időpontja.

A hírek szerint Warren Haynes (Allman Brothers, Gov’t Mule) és Steve Lukather (ex-Toto) is játszik majd a felvételeken. Tommy Bolin utolsó szólóalbuma 1976-ban jelent meg Private Eyes címmel, ezen szerepelt a Post Toastee című dal. 
 
[ 1520 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x