Dillinger Escape Plan zúzda a Dürer Kertben
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Dillinger Escape Plan zúzda a Dürer Kertben

Dillinger Escape Plan zúzda a Dürer Kertben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

Legutóbb, amikor az amerikai Dillinger Escape Plan banda nálunk járt, szó szerint lerombolta az A38-at, van aki szerint azért volt olyan rövid a koncert, mert leszakadt a plafon, de ebből a zenéből alapból nem jó több egy óránál, sőt, talán már az is sok. 

Van egy videó a neten, ahol úgy kezdik a koncertet, hogy az énekes konkrétan végigrohan a közönség tetején. Igazából szavakkal leírhatatlan egy Dillinger Escape Plan-koncert, még akkor is rombolnak a színpadon, amikor csak rutinshow-t nyomnak, viszont ha elemükben is vannak, akkor kő kövön nem marad.


Zeneileg sem egyszerű a csapat. Hardcore alapú, totálisan széjjeltördelt, nagy hangszeres tudást igénylő kaotikus metált játszanak. A legtöbb daluk csépeléssel kezdődik, ami lassan megnyugszik, majd az énekes is átfordul ordibálásból olyan énektémákba, amit már pár hallgatás után is lehet dúdolni akár, de vannak már-már popos beütésű dalaik is, sőt, bevallottan szeretik Justin Timberlake-et (még fel is dolgoztak tőle). Idén jelent meg a legújabb, sorrendben a negyedik nagylemezük, ezt mutatják majd be október 13-án a Dürer Kert közönségének. A helyszínt ismerve Greg Puciato énekesnek nem lesz olyan egyszerű a plafonra felmászni, mint legutóbb a Hajón, de biztos megoldja majd, nem kell aggódni.

 
Különleges vendégük a kanadai Cancer Bats lesz, amely szintén a hardcore-ra építi a zenéjét, viszont náluk a stoner/southern hatás kerekedett felül az utóbbi időben. Harmadik albumukkal már leginkább a szőrös, nagydarab szakállas, embereket fogták meg. Ez a zene már tényleg ideális keveredése a southern rocknak és a hardcore-nak. Az ő koncertjükön is kötelező a megjelenés, csakúgy, mint a főzenekarén.

 
 
[ 2886 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x