Sara Bareilles popénekesnő-zongorista lenyomta a rockereket...
Címlap / Színes hírock / Sara Bareilles popénekesnő-zongorista lenyomta a rockereket

Sara Bareilles popénekesnő-zongorista lenyomta a rockereket

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-24

Eminem két hónapos királysága után jött Katy Perry, majd szintén egy hétig uralkodott a Disturbed rockbanda, amelyet most a roppant tehetséges énekesnő Sarah Bareilles taszított le a trónról, de jövő héten már biztos, hogy a Linkin Park muzsikájától lesz hangos Amerika. 

 

Rendezvénynaptár
Ilyen gyorsan változik a helyzet a Billboard 200-as albumlistájának élén. Sarah Bareilles nem ismeretlen az USA zenei világában, hiszen a 31 éves zeneszerző-énekesnőnek a Kaleidoscope Heart már a harmadik nagylemeze. Ebből most 90 ezres eladási szám kellett az első helyhez. Két évvel ezelőtt a Little Voice LP-je a 7. helyig vitte, s máig közel egymillió darab talált belőle gazdára.


Az elmúlt heti éllovas, a Disturbed rockbanda (képünkön) Asylum CD-je iránt 68 %-kal visszaesett a kereslet, így az 57 ezres eladási szám már csak az 5. helyhez volt elég. Bár Eminem lemezéből is kevesebbet adtak el, de a 81 ezres adat felhozta őt a dobogó 2. fokára. Bronzérmes a Now 35 elnevezésű válogatás (63 ezer), ez a sorozat nagyon bejön az amerikaiaknak. A hamarosan Budapestre látogató Katy Perry: Teenage Dream című munkája tartja a 4. helyét (59 ezer), bár egyharmaddal kevesebbet adtak el ezúttal belőle.

Jó hír a rockrajongóknak, hogy a Stone Sour zenekar (képünkön) Audio Secrecy című műve (46 ezer) a 6. helyen kezdett. A lemez első hallásra kicsit eklektikusnak tűnik, de azért van rajta néhány igazán húzós opus. A banda 2006-ban a Come What(ever) May című kiadványával a 4. helyig vitte, bár akkor ehhez 81 ezres eladási szám kellett. Az Interpol zenekar is jól startolt, 7. az azonos című nagylemezével (38 ezer). Nézzük az ő korábbi albumukat is, a három évvel ezelőtti Our Love to Admire szintén 4. volt, de ehhez a lépcsőhöz elég volt eladni belőle 73 ezret.

A top 10-ből menjünk egy kicsit távolabb az alsóbb régiókba! A Train rockcsapat Save Me, San Franciscója iránt újra növekedett a kereslet, amit jelez, hogy a 41. pozíciójukat a 28-ra cserélték. Meglepetés, hogy Jerry Lee Lewis: Mean Old Man-je csak a 30. helyen debütált!

A Goo Goo Dolls rockerei sem gondolták volna, hogy az előző heti 7. helyezésük után a 33-ra zuhannak, ugyanúgy, mint a kanadai Heart csapatból a Wilson nővérek, akik a 10. pozícióból a 36-ra repültek. Sajnos nem igazán fogta meg az amerikaiakat a nálunk nagy népszerűségnek örvendő finn Apocalyptica a 7th Symphonyval, először a 31. hely után jött az 57. most pedig a 103. helyezés. Ennél sokkal többet érdemelne ez a lemez!

Végül, a 200-as Billboard albumlista utolsó helyén – csak azért, hogy érvényesüljön a keretes szerkezet – Sara Bareilles: Little Voice című korábbi nagylemezét fedezzük fel, mint visszatérő belépőt. 
 
[ 1411 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x