Phil Collins visszatért az angol lista csúcsára
Címlap / Színes hírock / Phil Collins visszatért az angol lista csúcsára

Phil Collins visszatért az angol lista csúcsára

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Utoljára 12 évvel ezelőtt járt ebben a magasságban egy slágergyűjteményével a derék énekes, most pedig a Going Back című soul-feldolgozásaival utasított mindenkit maga mögé. 

Phil Collins „rovott múltját” vizsgálva, az angol albumlistán már volt néhány number one-ja szólóban, 1981-ben a Face Value, No Jacket Required (1985), ...But Seriously" (1989) és 1993-ból a Both Sides. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Genesis tagjaként is hatszor vezette az angol listát, akkor panaszra nem lehet oka.


A múlt heti éllovas, az ír The Script trió: Science & Faith korongja a második helyre lépett vissza, megelőzve a Manic Street Preachers walesi rockveteránjait, akik a Postcards From A Young Man című, immár 10. stúdióalbumukkal kellemes, könnyen befogadható muzsikával örvendeztették meg a rajongóikat.

Ezt az örvendezést viszont nem mondhatják el Robert Plant régi Zep-en szocializálódott rajongói, akiknek bizony nagy csalódás, amit kedvencük most letett az asztalra ezzel a Band of Joy albummal, ugyan még ötödik a listán, de nem hiszem, hogy sokáig marad az élmezőnyben.


A hatodik lépcsőn kezdett a fiatal amerikai Maroon 5 rock csapat a Hands All Overrel. A múlt héten még 2. volt, de most már csak 7. Linkin Park: A Thousand Suns című korongja, ami azért meglepetésnek számít. Valószínű, hogy jobb fogadtatásban reménykedhetett Seal is, ugyanis a Seal 6 Commitment csak a 11. helyen debütált.

Az angol iparvidéket idéző nevükkel bemutatkozó Black Country Communion szupergroup (Jason Bonham és Glenn Hughes nevelkedett ezen a tájékon) 13. helyezése reméljük szerencsét hoz majd a bandának a jövőt illetően. (A rocklistát „természetesen” vezeti az album). Santana várva várt Guitar Heaven-jének indulását feljebb vártam, mint a 15. hely, mert azért van a korongon több remek feldolgozás is. Majd csak megszokják és megszeretik idővel az angolok a gitármágusnak ezt a lemezét is.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2074 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x