A Zac Brown Band muzsikájától hangos Amerika
Címlap / Színes hírock / A Zac Brown Band muzsikájától hangos Amerika

A Zac Brown Band muzsikájától hangos Amerika

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

A legutóbbi Grammyn ez a csapat nyerte a "Legjobb új művész" kategóriát, így várható volt, hogy nagy számban gyűjtik majd be a zenerajongók az USA-ban a You Get What You Give című vadonatúj albumukat. 

 

Így is lett, eladtak belőle indításként 153 ezret, s ezzel azonnal a Billboard 200-as nagylemez-listájának a csúcsára repültek. Könnyen befogadható, a country-alapot csipetnyi southern rock-kal megbolondított muzsikájuk tuti siker Amerikában. Az atlantai zenekar karrierje ebben az új évezredben indult és ez a negyedik albumuk. Korábbi munkájuk, a 2008 végén megjelent The Foundation lemezük fogadtatása már jelezte, hogy a jelen és a jövő nagy kedvencei lesznek. A korong 97 hete tartózkodik a listán, jelenleg a 22. pozícióban! Újra elkezdték vásárolni az idén májusban piacra dobott Pass the Jar című koncertlemezüket is, amit jelez, hogy a 159. helyről feljöttek vele a 79. lépcsőre.


A jelenlegi lista második helyén is újdonságot találunk a Maroon 5 rockcsapat (képünkön) Hands All Overjét (142 ezer). Ez a fiúknak már a harmadik top 10-es munkája, a legutóbbi, 2007-es Won’t Be Soon Before Long LP-jük listavezető volt 429 ezres eladási számmal.

Az elmúlt heti éllovas, Linkin Park lecsusszant a dobogó 3. fokára, igaz 71 százalékkal kevesebbet adtak el az A Thousand Suns-ból (70 ezer). Hasonlóan járt a lankadó érdeklődés miatt Trey Songz énekes is, akinek a Passion, Pain & Pleasure című lemeze a 2. hely után a 7-en találta magát (65 ezer).

Santana várva várt Guitar Heavenje meglepetésre csak az 5. lépcsőn indított (66 ezer körül), de azért várhatóan feljebb lép majd a következő hetekben. Még mindig jól tartja magát Eminem (6.) a Recoveryvel, alig lemaradva a gitármágus mögött.


Figyelmet érdemel John Legend és a Roots kollaborációja a Wake Up! című albummal (63 ezer), a 8. pozíció igaz számukra külön-külön már megszokott lehet, hiszen Legend már ötször járt a top 10-ben, míg a Roots hat alkalommal.

Távolodva az élmezőnytől, számomra nem túl nagy meglepetés Robert Plant: Band of Joy című albuma iránt megnyilvánuló „érdeklődés” felére zuhanása (már csak 25 ezres eladási szám). Az elmúlt heti 5. hely még jónak mondható, de a mostani 14. pozíció már a visszautasítás kezdeti jelének nevezhető. Ugyanígy járt a Weezer is a Hurley CD-jével, ami a 6. hely után a 24. és Brandon Flowers Flamingója, ez a korong a 8. lépcsőt a 30.-ra cserélte! Serj Tankian, a System of a Down énekesének szólólemeze, az Imperfect Harmonies a 35. helyen debütált (10 ezer).

Jobb fogadtatásra számítottam az USA-ban a Black Country Communion bemutatkozó albumánál, amely a lista 54. helyezettje. Az idei év szenzációjának számító szupergroup énekese, Glenn Hughes az egyik nyilatkozatában megjegyezte, hogy valódi brit hard rockot játszanak ezen a korongon. Úgy látszik, az amcsik elszoktak ennek a muzsikának az ízétől. Nekünk, európaiaknak viszont annál jobban tetszik!
 
 
[ 1979 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x