A countryzene legyőzhetetlen Amerikában
Címlap / Színes hírock / A countryzene legyőzhetetlen Amerikában

A countryzene legyőzhetetlen Amerikában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Jöhetnek rapperek, popsztárocskák, R&B bálványok és rockerek, de ha egy olyan jó kiállású, kalapos countryénekes, mint Kenny Chesney új lemezt ad ki, akkor biztos, hogy ő vezeti az amerikai slágerlistát. 

 

Így történt ezúttal is, mert a Hemingway’s Whiskey című albumából 183 ezret adtak el, tehát nem volt kérdéses az első helye, mint ahogy két évvel ezelőtt a Lucky Old Sun című korongjánál (176 ezer) sem, amely szintén a csúcson indított. Amúgy, Kenny már hatszor járt ebben a magasságban, de nála is kettővel több listavezető albummal büszkélkedhet Garth Brooks, a másik country nagyágyú!


A mostani 200-as Billboard-lista „ezüstérmese” Lil Wayne rapper az I Am Not a Human Being című LP-jével (110 ezer), míg a dobogó 3. fokára a Zac Brown Band: You Get What You Give című korongja csúszott le az élről (70 ezer), igaz felére csökkent a forgalma az előző héthez képest.

A negyedik helyen Gucci Mane, egy újabb rapper The Appeal: Georgia’s Most Wanted című újdonságát találjuk (60 ezer), amely már a második top 10-es albuma. Eminem jól ismert és továbbra is kedvelt lemeze után a 6. helyen Eric Clapton újdonsága indított (47 ezer). Szerintem nem valószínű, hogy innen felfelé vezet az útja ezzel az albummal „lassúkezűnknek”, ugyanúgy járhat, mint Robert Plant az új bandájának lemezével. Claptonnak ez a mostani, immár a 13. top 10-es munkája, legutóbb, 2004-ben éppen ezen a 6. lépcsőn járt a Me and Mr. Johnson című CD-jével. A legkorábbi feltűnése szólóban az amerikai listán 1972-ben volt – nem fogják kitalálni, de szintén 6.-ként – a History of Eric Clapton című nagylemezzel.


A Linkin Park rockereinek valószínűleg csalódást jelenthet az elmúlt hét, ugyanis a 3. helyről a 8-ra hátráltak az A Thousand Suns című zenei anyaggal (42 ezer), ugyanígy járt a Maroon 5 zenekar is – a 2. hely után jött a 9. – persze, ehhez 71 %-os kereslet csökkenés kellett (41 ezer).

Ezek után nézzünk egy-két újdonságot, amelyeknek nem sikerült beverekednie magukat az élmezőnybe! Mindjárt itt van a kanadaiak rockbálványa, Neil Young, az ő Le Noise című albumából 30 ezer fogyott indításként, s ez a 14. helyhez volt elég. A Nine Inch Nails főnöke, Trent Reznor a 20. helyen debütált a The Social Network-kel, míg a grunge kiválósága, a Soundgarden 26. a sorban a Telephantasm című válogatásával (19 ezer). A finom, érzéki hangulatú muzsikák mestere Seal a 31. helyen tűnt fel a listán a 6: Commitment-tel (17 ezer). A lemezt meghallgatva, volt jobb… Phil Collins: Going Back-je bár Angliában listavezető volt, de itt csak a 34. pozícióban kezdett és ki tudja felfelé vezet-e az útja!


Végül néhány mondat az amerikai piac kissé érthetetlen reagálásáról a korábban náluk (is) sikert sikerre halmozó előadók új munkáival kapcsolatban. Santana: Guitar Heavenje az 5. helyről a 16.-ra csúszott, a Disturbed rockbanda: Asyluma a 15-ről a 30.-ra, Robert Plant: Band of Joy-a pedig a 14.-ről a 32.-re.

Számomra viszont a legkülönösebb a Black Country Communion  szupergroup bemutatkozó lemeze iránt megnyilvánuló amerikai érdektelenség, ugyanis az 54. hely után a lemez a 179. helyre zuhant!!! A jenkik nem veszik észre, hogy ez az év hard rock lemeze?! Igaz, Glenn Hughes előre megmondta, hogy angol rockzenét játszanak, erre meg úgy látszik most nem vevők a tengerentúliak!
 
 
[ 3087 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x