Több húst kapunk Chad Smith-től
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Több húst kapunk Chad Smith-től

Több húst kapunk Chad Smith-től

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

A Red Hot Chili Peppers és a Chickenfooot dobosa egy harmadik mellékállásban is nyomja, a The Bombastic Meatbats formációval ugyanis most jelentette meg a More Meat című lemezét. 

Chad Smitht mostanában folyton arról faggatják az újságírók, melyik bandát választja, ha „kenyértörésre” kerülne sor. Ő is tudja, hogy egyszerre nem lehet három helyen, ehhez klónoznia kellene magát – mint nevetve mondja -, de mindent megpróbál, hogy ellavírozzon közöttük valahogy. 


 
A közelmúltban befejezett Chickenfoot-turné után a Chilis fiúkkal készíti a zenekar új albumát, - elmondása szerint – már több mint egy tucatnyi dalt felvettek, de még sok munka van hátra. Jövő nyárra már beterveztek egy turnét is – reméli, hogy addig a lemez is megjelenik – így szinte biztos, hogy a Chickenfoot szupergrouppal nem tud majd 2011-ben koncertezni. Majd beugrik valaki a dobszerkó mögé, hogy helyettesítse – ad egy megoldást. De mit szólnak ehhez a Csirkeláb banda tagjai?

Egyébként, nagyon jól érzi magát ebben a csapatban, amely először csak egy kis szórakozásnak indult, de nagyon kinőtte magát. A bemutatkozó turnéjuk is remekül sikerült. A formáció gitárosa, Joe Satriani – akinek játékát hamarosan mi is megcsodálhatjuk Budapesten – már írt néhány új számot a Chickenfootnak, és tulajdonképpen az egész albumot szeretnék a jövő év elején felvenni. Ízelítőül pár demót már rögzítettek. Ezek szerint Chad Smith majd ingázik a Chickenfoot és a Red Hot Chili Peppers stúdiója között?! 


Ami pedig a The Bombastic Meatbats nevű (képünkön), instrumentális muzsikát nyomó mellék-projectjét illeti, hősünk ezt is nagyon szereti. Ebben a freak-funk jam bandában Jeff Kollman gitározik, Kevin Chown a basszeros és Ed Roth a billentyűs, korábban más csapatokban (Cosmosquad, Ted Nugent, Uncle Kracker) már jól csengő nevet szereztek maguknak. Ők eddig úgy oldották meg Chad pótlását – ha a Red Hot Chiliben kellett dobolnia – hogy Matt Sorum-ot vagy Kenny Aronoff-ot kérték meg, hogy üljön be a dobszerkó mögé.

A zenekarnak az első albuma Meet The Meatbats címmel tavaly jelent meg. Az igazsághoz tartozik, hogy ez a most piacra került nagylemez, a More Meat is már egy éve készen van, csak valamiért jegelték. Hallható a lemezen a Led Zeppelin szenzációs Moby Dick-jének a feldolgozása is, valamint egy főhajtás Leslie West Mountain bandájának Mississippi Queen-je előtt, a Mountain of Meat című kompozícióval. Néhány koncertjük lesz még idén Kaliforniában és New Yorkban, ezeken ott lesz Chad Smith is, a többi meg majd kiderül…

 
 
[ 1477 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x