Chris Cornell áramtalan kedvencei
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Chris Cornell áramtalan kedvencei

Chris Cornell áramtalan kedvencei

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-04

A Soundgarden zenekar frontembere, bár jelenleg a 15 év után újjáalakult bandájával dolgozik egy vadonatúj albumon, ennek ellenére április elsején akusztikus szólóturnéra indul az Államokban. 


Rendezvénynaptár
A Songbook Volume 1 néven futó turné első állomása a texasi Austin lesz, de Cornell-koncertekkel még május 6-ig találkozhatnak az amerikaiak. (Úgy látszik ez a Songbook elnevezés varázserővel bír, mióta Rod Stewart aratott a daloskönyveivel.) Cornellnek 27 fellépése lesz, az utolsóra San Diegoban kerül sor. Majd elfelejtém, hogy már elővételben eladtak minden jegyet a koncertjeire!!!


Chris Cornell a múltkoriban egy interjúban nem leplezte a félelmeit sem, amikor arról beszélt, hogy az akusztikus show csak a művészről szól és minden kis árnyalat, vagy tévedés felerősödik. Johnny Cash-től idézte: „Ez a legijesztőbb dolog, amit egy zenész tehet”. Ennek ellenére – bár bevallja, hogy mennyire ideges a fellépés előtt – amikor ott ül az emberek előtt és elkezdi játszani a dalokat, „minden rólad szól”,  bármi megtörténhet, mégis „szereti ennek az intenzitását”.


Felidézte azt is a beszélgetésben, hogy hajdanában milyen nagy hatással voltak rá az MTV Unplugged műsorában látott koncertek, amelyeken nagy sajnálatára a Soundgarden sosem játszott. Az egyik nagy kedvence Elton John volt az ott látottak közül, aki képes három órán keresztül úgy játszani a zongoráján, hogy mindenkit elbűvöl.

A másik felejthetetlen élménye a Nirvana Unplugged koncertje volt, amely nagyon sok bandánál etalonnak számít azóta is. „Hihetetlen előadás, annyira agresszívek voltak és olyan koszos és lecsupaszított hangzás volt ez egy elektomos bandától” –  áradozik még ma is Kurt Cobain zenekaráról.

 
 
[ 1951 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x