Nehéz napok éjszakái és nappalai Hamburgban
Címlap / Színes hírock / Nehéz napok éjszakái és nappalai Hamburgban

Nehéz napok éjszakái és nappalai Hamburgban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-19

A Beatles, pontosabban a Silver Beatles nem vörös szőnyegeken, fanfárok zengése közepette vonult be a szórakoztatóiparáról hírhedt Hamburgba. Az észak-németországi nagyvárosban 1960. augusztus 17-én kezdett el, ha nem is süvölteni, de fújdogálni a Beatlemánia előszele. 

 

Rendezvénynaptár
Érdemes felidézni, hogy a liverpooliak németországi útját a fiúk ügynöke, - nem a hivatalos menedzsere - Allan Williams szervezte, aki a Mersey-parti Jacaranda Coffee Bar tulajdonosa volt. A fiúk először csak néhány nótát akartak lenyomni a hazai klubban, ám ő beajánlotta őket Bruno Koschmider német impresszárióhoz, aki olcsó és kiabálós brit zenészeket keresett az éjszakai bárokba, a mulatságokhoz.


Létrejött az egyezség: John Lennon, Paul McCartney, Stuart Sutcliffe, a mindössze 17 esztendős George Harrison és a néhány nappal korábban felbukkanó Pete Best az Indra Club közönségét kezdte boldogítani, nem messze a hírhedt Reeperbahntól, ahol hemzsegtek a hasonló műintézmények.


A Beatles nevéből lekopott az ezüst, s egyelőre a kemény, gályaraboknak való meló következett, mint mondani szokás, bagóért. A „gondoskodó” Williams levágta a még nem is kereső srácokat  25 fontra, ruha, fogkefe és egyebek vásárlására. Williams teherautóján London érintésével, komppal jutottak át a szárazföldre, 300 mérföldet autózva Hamburgig.

Szerződésük két hónapra szólt, s napi 4 fontért minden nap gyakorlatilag szusszanás nélkül kellett játszaniuk. Este 8 és fél tíz, majd 10-11-ig, fél 12-től éjjel fél egyig, majd 1-től 2-ig játszottak. Ez a menetrend a hétköznapokra szólt, szombaton már 7 órakor színpadra kellett lépniük, s hajnali 3 óráig talpon maradtak.


Nagy kegyesen engedélyeztek számukra némi alvást, vasárnap délután 5 órától várta őket ismét a gálya, minimális szünetekkel fél 2-ig kellett bírniuk a gyűrődést. A körforgás már Hamburgba érkezésük késő délutánján, azon a bizonyos augusztus 17-én megkezdődött. Az első estéken meglehetősen idegesen játszottak a "minősített" publikum  a lányok és futtatóik előtt. Az pedig hab a tortán, hogy német gazdájuk eleinte egy ágyban biztosított alvási lehetőséget... 


Eleinte csak álltak a színpadon, miközben dalaikat énekelték. Bruno sürgetésére kezdték „csinálni a műsort”. Előadói vénájukra ráérezve a John, Paul, George, Pete és Stu hamarosan kitűntek a helyi bandák közül. Rég volt, de bizony igaz volt. Való igaz, nem sokáig kellett keserű kenyéren élniük.
 
 
[ 1065 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x