Mark Tremonti szólólemezén énekléssel is próbálkozik
Címlap / Színes hírock / Mark Tremonti szólólemezén énekléssel is próbálkozik

Mark Tremonti szólólemezén énekléssel is próbálkozik

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-25

A Creed és az Alter Bridge szenzációs gitárosának, Mark Tremontinak, olyan énekesek mellett, mint Scott Stapp és Myles Kennedy nem volt szüksége arra, hogy kiengedje a hangját, de a készülő szólóalbumán így is hallhatjuk majd mire képes. 


Rendezvénynaptár
Elmondása szerint, igazából már a kezdetek óta dalszerzőnek tartja magát és fiatal korában (még csak 37 éves) úgy értékelte, hogy rossz énekes. Most érezte úgy, hogy tulajdonképpen kényelmesen el tudja énekelni a saját dalait. Úgy tervezi, hogy januárban stúdióba vonul Eric Friedman gitáros-basszeros és Garrett Whitlock dobos társaságában. Nem hagyományos módon szeretnék majd bemutatni a dalokat, hanem a fivére cégén a neten keresztül. Néhány dalt kitesznek és majd – szerintem - a fogadtatásától függően lesz belőle később lemez. Tremonti úgy gondolja, hogy olyan 4-6 hónapot fordít erre a projectre.


Egyébként a girtárnyűvők nem mindegyikének jön be az énekmikrofon, erre talán jó példa Kenny Wayne Shepherd, aki Noah Hunt mellett nagyon halovány. Szerencsére ezt ő is belátta, így nem nagyon erőlteti ezt a dolgot. Van ellenpélda is, hiszen ha meghalljuk ezeket a fiatal gitárosokat: Oli Brown, Aynsley Lister, Joanne Shaw Taylor, Davy Knowles Lance Lopez, Henrik Freischlader, Ana Popovic… az ő hangjuk annyira egyedi, összetéveszthetetlen, nagy kár lenne, ha „csak” gitároznának.


Jelenleg az Alter Bridge Amerikában, a Carnival of Madness Tour keretében a Theory of a Deadman és a Black Stone Cherry bandákkal koncertezik. Aztán Európába jönnek, hozzánk legközelebb Bécsben lépnek színpadra november 17-én a Gasometerben, ahol előttük szintén a Black Stone Cherry játszik. Aki teheti, nézze meg Tremontiékat a szomszédban, nem fogja megbánni, óriási élmény a bulijuk!


Ezt követően az Alter Bridge várhatóan egy évre leáll és helyette a fiúk régi énekesükkel Scott Stapp-pel folytatják, a Creed nem csak lemezre készül, hanem ezt követően turnéra is. Valószínűleg feledtetni akarják a visszatérésüket jelentő 2009-es Full Circle című albumuk – hozzájuk képest – sikertelen fogadtatását.


Arról korábban már beszámoltam, hogy az Alter Bridge énekesét Myles Kennedyt „lenyúlta” magának Slash, oly annyira, hogy nem csak vele turnézott mostanában (a koncertalbumukat novemberben hallhatjuk), de Slash készülő új szólólemezén is csak Myles énekel majd.


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2399 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x