Végre három rockbanda indított a Billboard lista élmezőnyében...
Címlap / Színes hírock / Végre három rockbanda indított a Billboard lista élmezőnyében

Végre három rockbanda indított a Billboard lista élmezőnyében

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

Az elmúlt hónapokban nem sok vizet zavartak a rockerek az amerikai top 10-ben, igaz most is csak az ötödik, a 8. és a 10. helyet sikerült megcsípniük a lemezük megjelenésekor, de a műfaj rajongóinak ezt is értékelni kell! 

 

A Staind rockcsapat a nevét viselő korongjából 47 ezer darabot adtak el, s ezzel ötödikek lettek. Ennél legutóbb, - három évvel ezelőtt – kicsit magasabban kezdtek, ugyanis a The Illusion of Progress 90 ezres eladási számával, akkor „bronzérmes” volt.


A nálunk is óriási rajongótáborral rendelkező és hamarosan újból hozzánk látogató Dream Theater a 8. helyen található (36 ezer) a Dramatic Turn of Events-szel. A 2009-es Black Clouds & Silver Linings 40 ezres eladási számával szintén benn volt a top 10-ben.

Jól kezdett a hazánkban szinte ismeretlennek számító The Devil Wears Prada keresztény metalcore zenekar a Dead Throne című munkájával (32 400), ami a 10. pozícióhoz volt nekik elég.


Bizonyára sokaknak meglepő lehet a Red Hot Chili Peppers: I’m With You című, óriási média felhajtást kapott lemezének a fogadtatása (32 ezer), amelynek a forgalma a boltokban messze elmaradt a várakozástól. Az album a második helyen indított, majd lecsúszott az 5. lépcsőre, onnan pedig most a 11-re!


Találunk még néhány rockzenei újdonságot a top 20-ban, mindjárt itt van a 12. helyen az Anthrax (képünkön) visszatérő albuma, a Worship Music,  (28 500). A Primus is egy várva várt comeback koronggal jelentkezett, a Green Naugahyde (24 400), amellyel a lista 14. helyezettje. Gavin Rossdale újra csatasorba álló bandája a Bush, a Sea of Memories című LP-jével (20 ezer), a 18. pozícióban indított.

Alice Cooper, a hatásosnak vélt felvezető kampánya ellenére csak a 22. helyen kezdett a Welcome 2 My Nightmare CD-jével. Újabb Jimi Hendrix CD-k is feltűntek a boltokban, a Winterland a 49. helyen, míg a Hendrix In The West a 77. pozícióban debütált. Sajnos, Lenny Kravitz számára kereskedelmileg óriási bukást jelent a Black And White America fogadtatása. A lemez a 18. helyen kezdett, ami már akkor feltűnően rossznak tűnt, aztán a második héten az 57. lépcsőre zuhant, most meg már csak a 130. (!!!) helyen találjuk!

Ezek után nézzük, kik örülnek a forgalmi adatoknak a legjobban? Nyilván a dobogósok! A Lady Antebellum  country triónak, az Own the Night című albumát 347 ezren vitték haza. Immár másodszor sikerült nekik feljutniuk a csúcsra. Továbbra is remekül tartja magát Adele, akinek nyerőszám ez a 21, hiszen 30 hete van a korongja a piacon és még mindig 119 ezren megvették, így megőrizte a második helyét. Az elmúlt heti listavezető Lil Wayne: The Carter IV című zenei anyaga iránt viszont 47 százalékkal csökkent az érdeklődés, de a 117 ezres eladási szám még mindig elég volt a dobogó 3. fokához. 
 
[ 1316 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x