A legjobb Creed-lemezek dalai élőben
Címlap / Színes hírock / A legjobb Creed-lemezek dalai élőben

A legjobb Creed-lemezek dalai élőben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-29

Az ezredforduló környékén az USA egyik legnépszerűbb post-grunge bandája volt a Creed, amely jövő áprilisban a My Own Prison című, 1997-es bemutatkozó lemeze mellett a két évvel későbbi Human Clay LP dalait is élőben játssza el a régi és új rajongóinak. 

 

A floridai Tallahassee-ból 1995-ben induló zenekar, amelyet a bámulatos tehetségű, virtuóz gitáros Mark Tremonti, Scott Stapp énekes, Brian Marshall basszeros és Scott Phillips dobos alakított, már a debütáló, 1997. júniusában megjelent lemezével letette a névjegyét.


A My Own Prison hatszoros platina lett, pedig a Billboardon csak a 22. helyet tudta megszerezni. Remek felvételek vannak ezen a korongon, a címadó dal mellett a Pity For A Dime, a What’s This Life For, a One, hogy csak ezeket említsem.

De még ezt is sikerült túlszárnyalniuk az 1999. szeptemberében piacra dobott Human Clay című korongjukkal, amely listavezető lett Amerikában.  A Rolling Stone magazin ugyan csak két csillaggal „jutalmazta”, ami a közönséget nem igazán érdekelte, mert mostanáig több mint 11 millió darabot vettek meg belőle! Legalább a With Arms Wide Opent és a Highert mindenki ismerheti a lemezen lévő dalokból.


Ezeket és persze az albumokon szereplő többi dalt is hallhatja majd a chicagói (április 13-14.), a philadelphiai (április 16-17.) és a New York-i (április 19-20.) közönség, először az egyik, majd másnap a másik nagylemez számait.

A zenekar énekese, Scott Stapp elmondta még, hogy azért ezen kívül előadnak néhány kedvelt opust a Weathered és a Full Circle című korongjaikról is. A régi dalaikhoz sok szép emlékük fűződik,  nagyon várják már ezeket az estéket, reméli, hogy így vannak ezzel a rajongóik is.


A Creed történetének érdekessége, hogy ugyan 2004. nyarán megszűnt a banda, Tremonti ugyanazokkal a társaival megalakította az Alter Bridge nevű csapatát Myles Kennedy énekes bevonásával, Scott Stapp pedig szólóban próbálkozott, aztán 2009-ben ismét összejött a régi banda. Kiadták a Full Circle című lemezt (2. volt a Billboardon) meg is turnéztatták, de a bolti eladások meg sem közelítették a „daliás időket”.

A hírek szerint a Creed-es fiúk a jövő év elején ismét szeretnének új lemezzel jelentkezni, ugyanis az Alter Bridge egy ideig pihen. (Tremontiék egyszerre nem tudnak két lovat nyergelni!) Myles Kennedy pedig, aki időközben a világ egyik legjobb rockénekesévé küzdötte fel magát, Slash társaságában készíti a gitárnyűvő újabb szólólemezét. 
 
[ 1253 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x