Újra kiadják Rory Gallagher első hat lemezét
Címlap / Színes hírock / Újra kiadják Rory Gallagher első hat lemezét

Újra kiadják Rory Gallagher első hat lemezét

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

Írország gitáros óriásától, az 1995. júniusában elhunyt Rory Gallaghertől, - akinek muzsikájáért még ma is milliók rajonganak a nagyvilágban - ismét megjelentetik az 1971-1974 között készített szólóalbumait. 

 

Ez volt lemezeit illetően a Taste utáni korszakának legtermékenyebb időszaka, hiszen időrendben ezeket az LP-ket tette le az asztalra: “Rory Gallagher” (1971), “Deuce” (1971), “Live In Europe!” (1972), “Blueprint” (1973), “Tattoo” (1973) és “Irish Tour ’74” (1974).


Az ír turnét sokan minden idők egyik legjobb koncertalbumának tartják, amellyel nincs értelme vitatkozni, mert ha ezt vitatjuk még megmosolyognának bennünket!:) The Edge és Adam Clayton a U2-ból ezt hallgatva döntötte el, hogy ők is bandát alakítanak. Azoknak a mai gitáros istenségeknek a neveit pedig inkább nem sorolnám fel, akik mindegyike a mesterének tartja Rory Gallaghert! Könnyebb lenne inkább azokat a mai gitárnyűvőket nevesítenem, akik nem említik meg Roryt, amikor a „tanáraikról” kérdezik őket.


Az teljesen nyilvánvaló, hogy 40 év elteltével a lemezek dalait újrakeverik és többféle formátumban, még vinylen is piacra dobják. A kiadványok fényképeit a neves fotós, Mick Rock készítette, míg az eligazodást Rory pályafutásának ebben a szakaszában a brit újságíró Roy Hollingworth szakértő sorai segítik.


Az oroszlánrészt a lemezek megjelenésében Rory fivére, Donal Gallagher vállalta, aki korábban turnémenedzsere és mindenese volt hősünknek, és aki a bátyja halála után is csodálatosan gondozza a zenei hagyatékát. Az ő gondolatait, emlékeit is olvashatjuk majd a lemezborítókon. Egyre nagyobb szerepet kap a produceri munkában Rory unokaöccse Daniel Gallagher is, aki már a tavaly megjelent Notes From San Francisco című dupla CD-n is remekül teljesített.


 
 
[ 1760 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x