Legendás kísérő zenekarok halhatatlansága
Címlap / Színes hírock / Legendás kísérő zenekarok halhatatlansága

Legendás kísérő zenekarok halhatatlansága

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-26

Kibővült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába idén belépők köre. A Buddy Hollyt kísérő Crickets, a James Brownt kiszolgáló The Famous Flames, Bill Haley (Budapesten is járt) Comets együttese, Smokey Robinson Miracles nevű társulata, Gene Vincent Bule Caps és Hank Ballard Midnighters nevű csapata is halhatatlan lesz áprilisban. 

 

Rendezvénynaptár
A Rock and Roll Halhatatlanjainak clevelandi Múzeuma egy különbizottság döntése nyomán határozott így. A sztárok által kissé elhomályosított legendás zenekarok megszolgálták ezt az elismerést. Ezek után maratoni beiktatási ünnepségre lehet számítani április 14-én.
      
A Hírességek Csarnokának idei lakói lesznek: a Beastie Boys, Donovan, a Guns N’ Roses, Laura Nyro, a Red Hot Chili Peppers, a Small Faces és a Faces (együtt) valamint Freddie King.


A beiktatásra váró „segédcsapatok” közül a Crickets zenészei - Jerry Allison, Joe B. Maudlin, Niki Sullivan, Tommy Allsup, Carl Bunch, Joe B. Mauldin, J.I. Allison, Sonny Curtis – 1956-1958 között kísérték a fiatalon elhunyt Buddy Hollyt, aki szűkebb hazájából toborozta hűséges társait. Buddy Holly az első körben lett a rock and roll halhatatlanja 1986-ban.


Az 1998-ban vált halhatatlanná Gene Vincent - kísérőzenészei, a Blue Caps együttes Willie Williams, Jack Neal, Dickie Harrell, Cliff Gallup, Johnny Meeks - 1956-tól kísérték sztárénekesüket, együtt vették fel legnagyobb slágerüket, a Be-bop-a Lulát. A rock and roll korszakot túlélték, de a hatvanas évektől eltűntek a reflektorfényből (mint maga Vincent is). Az együttest egyebek között nagy elismeréssel emlegette Jeff Beck is.

        
Az 1987-ben beiktatott Bill Haley üstökösei, a Comets tekinthetők a rock and roll egyik legrégibb bútordarabjainak. Már 1953-ban listás sikerük volt a Crazy Man, Crazy, az 1954. április 12-én megjelent Rock around The Clock „hivatalosan” is megnyitotta a rock and roll korszakát. A Comets  - Johnny Grande,  Billy Williamson,  Rudy Pompilli, Al Rex, Franny Beacher, Ralph Jones, Nick Nastos, John Lane és még sokan mások – jóval Bill Haley halála után is folytatták az ipart. Több eredeti zenésszel 2003-ban és 2004-ben is felléptek Budapesten.


A Hall Of Fame első, 1986-os halhatatlanjai között található James Brown, a soul nagypapája, aki 1953-tól dolgozott együtt Famous Flames nevű együttesével. A társaság - Bobby Byrd, Johnny Terry, Sylvester Keels, Nash Knox, Nafloyd Scott, Bobby Bennett, "Baby Lloyd" Stallworth és mások – 1968-ig kísérte a „legkeményebben dolgozó soulzenészt”.


Hank Ballard – 1990 óta tagja ennek a csodálatos „társulatnak” – zenekara, a Midnighters: Alonzo Tucker, Henry Booth, Charles Sutton, Sonny Woods, Lawson Smith, és mások, sokoldalú  formáció volt. Már 1950-ben kísérték Ballardot, bár eleinte Royals néven. A hatvanas évek elejéig dolgoztak együtt.


A soul, a rhythm and blues egyik legnagyobb egyénisége a 72 esztendős Smokey Robinson 1987 óta halhatatlan. A Miracles tagjai -- Claudette Rogers, Marv Tarplin, Pete Moore, Bobby Rogers, Ronald White – az ötvenes évek közepétől kísérték, igaz, eleinte más néven. A Miracles „hivatalosan” 1958-tól létezett, számos személyi változás zajlott a csapatban, ennek ellenére megérték az új évezredet is.

A nem előadói körből Don Kirschner dalszerzőként televíziós személyiségként vált érdemessé erre a nagy szakmai elismerésre, Tom Dowd producerként hangmérnökként segített olyan sztárokat, mint Aretha Franklin, Ruth Brown, Allman Brothers, Otis Redding, Solomon Burke és mások. Cosomo Matassa a J&M Records alapításával írta be nevét a rocktörténelembe, míg Glyn Johns producerként és hangmérnökként a Rolling Stones, a Who, Eric Clapton és mások lemezeit gondozta. Áprilistól 273-ra (663 személy) emelkedik a halhatatlanok száma. 
 
[ 1513 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x