Május elsején jelenik meg Gregg Allman önéletrajza
Címlap / Színes hírock / Május elsején jelenik meg Gregg Allman önéletrajza

Május elsején jelenik meg Gregg Allman önéletrajza

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

Sajnos egyelőre még nem nálunk, de remélhetőleg előbb vagy utóbb kiadják itt is a My Cross To Bear című memoárt, amelyből megismerhetjük majd minden idők egyik legjobb amerikai zenekarának az Allman Brothers Band-nek és főnökének Gregg-nek a történetét. 

 

Tavaly májusban a Rockhálóban már írtam a készülő önéletrajzról, akkor még úgy volt, hogy a banda billentyűs főnöke Unflinching (rendíthetetlen) címmel tervezi piacra dobni a visszaemlékezéseit. A rock egyik legtragikusabb sorsú zenekara az övé, amelyben két halálos motorkerékpár-baleset is történt, szinte ugyanazon a helyen. (Erről bővebben a Rockháló kapcsolódó cikkeiben és archívumában olvashattok.)


Az egyik áldozat a bátyja, Duane Allman volt, akit joggal tartanak, minden idők egyik legjobb fehér amerikai blues-rock gitárosának. A másik szerencsétlenül járt társuk, Berry Oakley basszusgitáros volt.


A könyvben bizonyára olvashatunk majd Gregg hosszú küzdelméről az alkohollal és a kábítószerrel, amelyektől csak nagyon nehezen tudott megszabadulni. 2007-ben az orvosok hepatitis C-vírust diagnosztizáltak Allman szervezetében, végül a kezelések után 2010-ben májátültetést hajtottak végre a zenészen, amely sikeres volt.


A munkakedve ismét a régi, oly annyira, hogy 14 év után szólóalbumot jelentetett meg Low Country Blues címmel. A lemez közel egy évvel a megjelenése után, még jelenleg is a Billboard blues listájának a 10. helyezettje. Grammy-jelölést is kapott érte, de a díjat végül a Tedeschi Trucks Band elvitte előle. Így, „be kellett érnie” az Allman Brothers Band életműdíjával! 
 
[ 1268 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x