A Főnök lenyomta Adele-t
Címlap / Színes hírock / A Főnök lenyomta Adele-t

A Főnök lenyomta Adele-t

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Igaz, mindössze ezer darabbal adtak el többet Amerikában Bruce Springsteen: Wrecking Ball című albumából (196 ezer), Adele: 21 című lemezénél (195 ezer), de ezzel Boss vezeti a Billboard 200-as listáját.  

Bruce Springstennek ez immár a 10. listavezető korongja, ezzel befogta Elvis Presleyt. Már csak Jay-Z (12) és a Beatles (19) első helyével előzi meg a Főnököt. Bruce először a The River című lemezével hódította meg Amerikát még 1980-ban, legutóbb pedig a 2009-es Working on a Dream című CD-jével járt a csúcson. Ha pedig a top 10-es lemezeit vesszük számba, akkor már 17-nél tart New Jersey híres fia.


Ami Adele-t illeti, az ő mutatványa szinte hihetetlen, 23-szor vezette a listát, ha nem is folytonosan és még mindig a második! A top 10 érdekessége, hogy a Lady Antebellum: Own the Night c. lemeze a 16. lépcsőről előreugrott a 4-re (108 ezer), de ennél is nagyobbat repült a Coldplay: Mylo Xyloto című korongja, a 29. helyről az 5-re (100 ezer). Whitney Houston: The Greatest Hitse a 2. helyről a 6-ra csusszant, de a néhai énekesnő lemezei iránt továbbra is nagy a kereslet: A Bodyguard a 15., az A Look To You a 19., míg a nevét viselő a lemez a 21. helyen található, ha csak az élmezőnyt nézzük.

Természetesen a rock listát is Bruce Springsteen vezeti a Coldplay előtt, itt Andrew Bird: Break It Yourself című újdonsága a „bronzérmes”, de ez a korong a Billboard 200-on is az igen előkelő 10. helyen található. Az élmezőny friss lemeze az Every Time I Die buffaloi metalcore banda Ex Lives című munkája, amely a 7. helyen indított. Úgy tűnik a Van Halen várva-várt újdonsága, a „A Different Kind Of Truth” nem nagyon tudta meggyőzni a lemezvásárlókat, ugyani s 2. helyről a 8-ra zuhant a listán, de a WZRD ennél is rosszabbul járt, mert az élről a 10. pozícióban találta magát.


A hard rock listán a Van Halen kénytelen volt átadni az első helyet a Every Time I Die csapat (képünkön) lemezének. Négy hónapja van már az üzletekben a Nickelback: Here And Now című albuma és még mindig dobogós helyen találjuk. A top 10 többi lemeze is hasonló korú, újdonságot csak a 11. helyen találunk, a The Men: Open Your Heart című albumát.


Végül a blues lista top ten-jéről annyit, hogy a fiatal Gary Clark Jr. gitáros-énekes (képünkön) megőrizte első helyét a The Bright Lights című EP-jével, pedig már 31 hete van a piacon. Hugh Laurie: Let Them Talk-ját sem vette meg még mindenki, mert továbbra is nagyon keresett az USA-ban, a negyedik helyről feljött a másodikra. A Tedeschi Trucks Band nagyszerű Grammy-díjas Revelator című albuma 41 hét után még mindig a harmadik.

Joe Bonamassa: Dust Bowl című korongja a 11. pozícióból feljött a 6. helyre, úgy látszik az amerikai koncertek megtették jótékony hatásukat a boltokban. A top 10-ben mindössze egy újdonság található, Anthony Gomes: Up 2 Zero-ja a 8. lépcsőn.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3682 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x