Délies ritmusok, húzós gitártémák a kanadai Cancer Bats...
Címlap / Színes hírock / Délies ritmusok, húzós gitártémák a kanadai Cancer Bats bandától

Délies ritmusok, húzós gitártémák a kanadai Cancer Bats bandától

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

A juharleveles ország sokszínű hardcore/punk világából a Cancer Bats látogat el hozzánk, a zenekar április 25-én lép fel a Dürer Kertben a Set Your Goals (USA) zenekar társaságában.  

 

Természetesen a Cancer Bats hangzásában nem mindig foglalt el kiemelt helyet a southern-érzésvilág. A zenekar fokozatosan dobta le magáról a modern hardcore/punk manírjait és feszültségfokozását, előbb csak kiegészítve, utóbb pedig pótolva azt némi sludge és stoner-hangulattal.


A két pólus közötti egyensúlyozás pedig a mai napig védjegye Liam Cormier zenekarának, még ha a mérleg nyelve kicsit meg is billent a flanelingek és a traktorok irányába. Ezzel pedig nincs is probléma, hiszen amíg a nemzetközi áttörést meghozó Hail Destroyer még következetes ötvözetét nyújtotta a hardcore-nak és a déli rock/metal hangzásnak, az azt követő Bears, Mayors Scraps & Bones már címével is beteljesítette azt az átmenetet, amit igazán csak a most megjelenő új album, a Dead Set on Living pecsétel meg.


Mindemellett ez az első olyan felvétele a bandának, amely teljesen önerőből került rögzítésre, hiszen amíg az első két albumon Alexisonfire-tagok is felbukkantak egy-egy dalban, addig a legutóbbi lemezre még egy Beastie Boys-átirat is felfért: a Sabotage a mai napig része a srácok programjának, így ezt jó eséllyel hallhatjuk majd a Dürer kistermében is.


A megjelenést a limitált jegyek ténye mellett pedig még inkább kötelezővé teszi a vendégzenekar kiléte, a pop-punk új hangja, a Set Your Goals ugyanis öt éve nem járt nálunk, a Kultiplex kistermében adott koncert óta pedig igencsak felvitték az égiek a dolgukat.


Elvégre a CIV-lemez után elnevezett San Franciscó-i zenekar 2009-ben a Bad Religion-gitáros Brett Gurewitz kiadójához, az Epitaph-hoz került, ahol két nagylemezt adott ki. Az itteni lehetőségek pedig a hatalmas turnék (Warped Tour a Four Year Stronggal, valamint egyéb körutak a The Ghost Inside-dal, vagy épp a The Wonder Yearsszel) mellett egyfajta belső letisztuláshoz is vezettek, aminek jegyében a zenekar az egyik legkiforrottabb pop-punk bandává lépett elő a mostani fiatal generációból.

Így ha kíváncsi vagy az utóbbi évek egyik legfülledtebb és legsúlyosabb koncertjére, találkozzunk a Dürer Kert kistermében, ahol a kortárs rock/metalszíntér két talán legfrissebb hangja táncoltatja majd meg a műfaj hazai szerelmeseit. A Terror rajongóinak pedig így sincs okuk szomorkodni, mivel kedvenc zenekaruk, ha ezt a bulit le is mondta, a nyár folyamán attól még visszatér hazánkba. 
 
[ 1396 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x