A Nasum svéd rockbanda turnéjának egyik állomása a Dürer...
Címlap / Színes hírock / A Nasum svéd rockbanda turnéjának egyik állomása a Dürer Kert

A Nasum svéd rockbanda turnéjának egyik állomása a Dürer Kert

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-02

Az idén 20 éve alapított Nasum búcsúnak szánt Mieszko-emlékturnéja szeptember 30-án a Dürer Kertet is eléri. A svéd grindcore-alapzenekar frontembere a 2004-es cunami áldozata lett, ahogy erről a Burst is megemlékezett a Where The Wave Broke című dalában. 

 

Hagyatéka azonban a mai napig meghatározza a műfajt, úgy, hogy a Nasum által felállított színvonalat azóta sem tudta megugrani senki. Persze a bandának volt is ideje a következetes kiteljesedésre, hiszen az életmű közel negyven kiadványt vonultat fel, amelyek egytől egyig egy olyan ívet mutatnak be, mely méltán adott új lehetőségeket a grindcore műfajának.


2004-ben Mieszko Talarczyk halálával valami örökre megváltozott, ugyanis a Nasum gitárosból frontemberré és producerré vált tagja alapjaiban írta újra az extrém zenékhez való hozzáállásunkat. Most pedig Mieszko saját zenekarának tagjai álltak össze egy egész éves tiszteletturné erejéig.

Az évszám persze elárulja, hogy az eltelt nyolc év nem Mieszko halálát, hanem a Nasum megalakulásának huszadik évfordulóját hivatott a középpontba állítani. A svéd zenekar ugyanis teljesen új dimenziót nyitott a grindcore-nak, hiszen számtalan korábban kiaknázatlan lehetőség révén válhatott bizonyossá, hogy kellő hozzáértés és intuíció mellett a világ leggyorsabb műfaja is képes sokszínűen kiteljesedni. Márpedig a Nasum minden nagylemeze egy következetes fejlődés ívét mutatta be, ahol a crust pumpáló ereje, a hardcore lendülete és a grindcore nyers agressziója egy megfoghatatlanul karakteres érzelmi töltetben talált egymásra.


Mindezt az a szigorú társadalombírálat biztosította, amely mai napig alapját képezi a műfajhoz való hozzáállásnak, ám az életmű egyes dalai a mizantróp elidegenedés helyett vészjósló és figyelemfelhívó attitűdöt tanúsítottak – egyfajta segélykiáltást, amely szeretné felébreszteni az embertömegeket abból az alvajárásból, melynek végén mindenki csak a vesztébe rohan. Épp ezért időtlen és félelmetesen aktuális a Nasum életműve, amiből a Rotten Sound frontemberével, Keijo Niinimaaval kiegészülve szemezget majd az eredeti felállás.

Az újjáalakuló turné azonban ezzel az európai körrel befejeződik, és így végleg lezárul a Nasum története, így akik még egyszer szeretnék átélni utoljára a svéd zenekar erejét élőben, mindenképp jöjjenek szeptember 30-án a Dürerbe. Főképp, hogy a zenekar vendége a másodszor hazánkba jutó Black Breath lesz: az Entombed amerikai helytartói olyan bandákban játszottak korábban, mint a Go It Alone vagy a Shook Ones, itt azonban svéd láncfűrészriffek és pumpáló taktusok váltják egymást, ami erejében és szigorúságában kiváltképp illik majd az este hangulatához. 
 
[ 1013 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x