A rituális szex - intimitás nélkül?
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / A rituális szex - intimitás nélkül?

A rituális szex - intimitás nélkül?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-14

Vajon mit jelent a tantra? Mi a rituális szexualitás? Valóban egyesülést jelent és féktelen gyönyört vagy sokkal inkább egy energetikai gyakorlat, ahol szó sincs a nemek közötti fizikai összekapcsolódásról? 


Rendezvénynaptár
A testünkben felélesztett szexuális energia egy magasabb rendű szexuális rítus gyakorlatához vezet el. A rituális szeretkezés különböző iskolák különböző módokon értelmezték. Az egyik nézőpont szerint a szexuális gyakorlatokat nem helyes fizikailag végrehajtani, egy egyesülést kizárólag szimbolikusan kell értelmezni.

Ezt vizualizációs gyakorlatok segítségével és megfelelő mantrák gyakorlásával érték el, amelyek kimondásával Sakhti istennőből áradó energiarezgés érhető el. Nem véletlen vált ismertté az OM mantra, hiszen ez egyszerre a teremtés és a megsemmisülés szótagja. Ez a hang áll a legközelebb az alapvető kozmikus rezgéshez, ennek kimondásával átélhető Siva és Sakhti végtelen isteni vágya.

A mantrák segítségével történő meditációra azonban csak kevés beavatott és szent ember képes. A legmagasabb rendű beavatottak azonban már nem vizualizálják a szexuális gyakorlatokat, hanem a valóságban is megismétlik az aktust, és így élik át az isteni lényeget.

A szextankönyvek megértésének kulcsa
A korabeli szextankönyvek, mint az Illatos Kert, vagy a Káma Szútra változatos szexuális pozíciókat mutatnak be. Ezeket a legtöbb szemlélő egyszerűen kivitelezhetetlen lepedőakrobatikának tartja, vagy nem érti. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a képeken látható gyakorlatok mást is szimbolizálnak. A szimbólumok megértése nélkül pedig nem érthetőek a képek. Az egyesülés különféle pozíciói a test energia központjain keresztül vezető eltérő utakat mutatnak a test energia áramlatainak. Minél változatosabb a szeretkezés, minél több helyzetet tudunk uralni, annál jobban kiemelik és felerősítik egymást az áramlatok. Így közelíthető meg Siva és Sakti ölelésének teremtő energiája. A rituális szex (maithuna) maga egy öt elemből álló ceremónia utolsó szakasza.

HarmoNet tipp:
A vágy kémiája >>

A ceremónia első három eleme már maga is tabunak számított. Bort, halat és húst kellett fogyasztani, ami a hindu embernek tilos, majd szárított gabonaféléket fogyasztottak. Ez is egy példa a szándékos megbotránkoztatásra, mivel a létező legalantasabb eszközökkel kellett elérni a gyönyört. A maithunát általában egy guru felügyeletével végezték, fogyaszthattak közben gandzsát, vagyis indiai kendert, ami kábítószer és maszlagot, ami hagyományosan afrodiziákumnak számított - ma törvény által tiltott, illetve, pl. a maszlag veszélyes szer. A hatvanas évek szexuális forradalma sok elemet vett át a tantrikus tanításokból.

A Káma Szútra elején, Mallanga Vatsajana leírja az emberi lét alapelveit, mielőtt bemutatná a szerelemhez szükséges ismereteket. A hindu ember életének célja 4 eszmény megvalósítása. A Dharma, az Artha és a Káma földi életének különböző korszakaiban fontos, figyelve arra, hogy ne kerüljenek ellentmondásba, összhangot teremtsenek. A Dharma a kötelesség, a törvény. Bizonyos dolgokat be kell tartani, például az áldozatokat, míg másokat el kell kerülni, például a húsevést. Az Artha a gyarapodást jelenti, művészetek tudományok elsajátítását. A Káma pedig jelölheti a szeretetet, a szerelmet, a vágyat a dolgok élvezetét az öt érzékszerv segítségével.

Az érzékelt dolgok és az érzékszervek között fennálló különleges kapcsolatból ered a gyönyör tudatossá válása, amit Kámának neveznek. A gyermekkor után, amikor az ember megszerzi az ismeretekben való jártasságot, az érettség korában kell foglakoznia az Arthával és a Kámával, míg öregségében a Dharmát kell követnie. Így nyerheti el a Moksát, azaz az üdvözülést, az újjászületés kényszere alól való megszabadulást.

A Mahábharáta szerint a Káma az anyagi világ, az ember legbensőbb lényege, a Dharma és az Artha anyaméhe. Tovább mutat mindez a moksához, felszabadulás és premához, ami testiség nélküli szeretet, istenszeretet! - a szerk.

Tatár Anikó


 
 
[ 5742 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x