Tantra - több mint szex, megvilágosodás!
Címlap / Te+Én+Szex / Tantra - több mint szex, megvilágosodás!

Tantra - több mint szex, megvilágosodás!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A tantra nem a szex jógája. Ez a meditációnak egy formája, mely a szexuális energiát használja fel - a legerősebb erőt - , ami a teremtmények rendelkezésére áll fejlődésünknek ebben a szakaszában. Ez nem megbocsátás a hedonizmusért, vagy érzék-kielégítés, hanem egy ösvény önmagunk megtalálására és megvilágosodására.  

Az az elem, amely a tantrikus formákat megkülönbözteti más spirituális ösvényektől, az Univerzum dualitásának elismerése, megbecsülve a női princípiumot, együttműködtetni és összehangolni azt a férfi princípiummal.

A tantrikus szenvedély

A tantrikus gyakorlat szenvedélyében minden férfi Shívává válik, és minden nő Shakti lesz, de azután Shíva Shaktivá válik, és Shakti Shívává. A nő bemutatja a szexuális energia manifesztálódását, a kreativitás megtestesült formáját a szexuális energia felhasználásával. Miközben a férfidominanciájú vallások megvetik Shakti erejét, a tantrikus ösvények ennek az erőnek csapjai. A tudósok a női teremtményekre úgy tekintenek, mint akik biológiailag és érzelmileg a férfiaknál felsőbbrendűek, és a szexuális energiát is jobban tudják kezelni. A hindu tradíció ugyanannyi hódolatot mutat be a Szent Anyának, mint a nyugati vallások a Szent Atyának, de még mindig úgy, mint egy idealizált nőnek. A tantrika a viharos, erős ősi női energiát ugyanúgy megbecsüli, mint Isten legfelsőbb megjelenésének egy részét. Ismét



Buddhát idézve:
"A megvilágosodás a nő szexuális részében lakozik."
(Buddhatvam Yosityonisamaseritam) 

A tantra ösvénye, mint meditációs ösvény

A Tantra a haladóknak való ösvény. Sokan, akik most érdeklődnek ez iránt a tapasztalat iránt, meditációkon keresztül már elértek a megvilágosodáshoz. A Tantrán keresztül most ezt befejezhetik. Valójában csak ennek a két útnak a variációi léteznek : meditáció és tantra . Mind a kettő a megvilágosodáshoz vezet, de mind a kettőnek más aromája van. A meditáció egy nagyon irányított ösvény. Egyszerűen mélyen a lényegbe hatol, maga mögött hagyva a józanész fecsegését, megtalálni a Lelket. Ez csak önmagunkban játszható elfoglaltság, a tökéletes desszert Ez azok számára alkalmas, akik pusztán mentális , maszkulin beállítottságúak. Ez nem jelenti azt, hogy a férfiak számára ez nélkülözhetetlen, mert sok nő számára is természetes, és nagyon sok férfiban van meg az adottság a költészethez, a zenéhez, melyek természetesen nőiesnek tekinthetők. A meditáció az akarat egy ösvénye. A yogi a harmadik csakrával kezd, előhívva a saját kontrollt, mely hosszú ideig támogatja és fegyelmezi.

 

A tantrikus ösvény a feltétel nélküli szeretetről szól

Ez a zene és a tánc hullámain érkezik. Játékosságból, ünneplésekből áll. Időt fordít arra, hogy megélhessük a világ minden gyönyörűségének izét és zamatát. Ezt hosszan és elmélyülten teszi, de telve élvezettel. Mindez a szívből jön, és teljes odaadással történik. Ez azt kívánja, hogy igazából feladjuk a teljes kontrolálást, amit az életünkben gyakorlunk. Mindkét ösvény a templom legbelsőbb szentélyébe vezet, de más – más bejáraton át. Ki kell választanunk azt a biztos kiindulási pontot, mely megmutatja, számunkra melyik ösvény a megfelelő: a meditáció vagy a Tantra. Egyszerre a két út nem járható. Ha mégis ezt tennénk, az energiáink csak rohangálnának körbe-körbe a templom körül, egyik ajtótól a másikig, de soha nem tudnának belépni oda.

Ha az egyik úton már megtapasztaltad a megvilágosodást, visszajöhetsz és áttérhetsz a másik ösvényre, hogy azt is megismerhesd.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 24136 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x