Csábítási garancia párkeresőknek Mit rontanak el a szinglik?...
Címlap / Te+Én+Szex / Csábítási garancia párkeresőknek Mit rontanak el a szinglik?

Csábítási garancia párkeresőknek Mit rontanak el a szinglik?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Aki szeretné tudni, mitől működnek a kapcsolatok, nem fél megkérdezni!Az utóbbi időkben a "szingliség" egy új társadalmi csoporttá, életformává vált. Az ingatlanpiacom megjelent a "szinglilakás" kategória, gyors-randi és rengeteg társkereső weboldal született, a könyvespolcokon dögivel állnak az ezzel a témával foglalkozó könyvek, az újságosstandokon az újságok. 

 

Egyes pletykák, városi legendák szerint New York lakosságának 60%-a "szingli". A forrást nem ellenőriztem ugyan, de reálisnak tartom ezt az értéket.
Mehetünk szállodákba is wellness hétvégére pár nélkül, sőt: a magányos utazásokra külön utazási iroda is létezik.

  Bridget Jones, Szex és New York
 
Valahol Bridget Jones-sal kezdődött. Helen Fielding nagy sikerű napló sorozatában vállalta fel először ennek az életstílusnak a bemutatását. Annyira hitelesen, hogy azóta elindult a lavina: sokan ismerték fel magukat Bridgetben és Markban: ezzel együtt a problémáikban. Mert szinglinek lenni nem könnyű. A szinglik a barátaikkal együtt csupán urbánus családokban töltik el ( pótolják azt az időt, amit az igazi, de még nem létező családjukkal szeretnének). Ebből következően a munkahelyeken is előnyt élvez szinglinek lenni, hiszen ő terhelhető, túlórákat vállalhat, hiszen otthon nem várja síró gyerek. Talán gazdasági értelemben véve könnyebb egyedül élni, és csak saját magunkért felelősséget vállalni, de ennek kemény ára van: összeszorul a szívünk, ha kisgyereket vagy boldog párt látunk, egyedül vagy a szülőkkel tölteni a karácsonyt, vagy a Valentin napot harminc táján sem egyszerű feladat, no és a menetrendszerű éves nyári stressz: hova és kivel menjek nyaralni? Mert egyedül azért mégiscsak sótlan az élet…
  Tanácsadási pályafutásom során soha nem találkoztam boldog szinglivel, bár kétségtelen, hogy biztosan vannak ilyenek is. A legtöbben küzdenek ezzel az állapottal, és mindent megtennének azért, hogy megállapodhassanak végre valakinek az oldalán. Keresik az okokat, a megoldásokat, miért nem sikerült ez eddig és mit tehetnének ellene.
A Szex és New Yorkban jól nyomonkövethetjük ezt a folyamatot: Carrie Bradshaw - a Szex és New York című sorozatban a Sarah-Jessica Parker által megformált karakter - szintén az írásain keresztül - nem véletlenül! - avat be minket a gondolataiba, a párkeresés végtelennek tűnő erdejébe. A megoldást keresi az állapot megszüntetésére ő is a barátnőivel együtt. De ugyanígy említhetném Ally McBealt, vagy Dórát a magyar -zseniális! - Csak szex és más semmiből.

   Vajon mit rontanak el a szinglik?
  …és a kérdést kiegészítve: vajon csak rajtuk múlik? Szerintem csak részben.
Azt gondolom, a világ gyorsabban változik, mint ahogy azt érzelmileg követni tudnánk. Hirtelen minden információ elérhetővé vált, emiatt az új ingerekre nagyon nyitottak, befogadók lettünk, ami aztán hosszú távon túlcsordulást eredményezett. A nagy érdeklődés közepette elfelejtettünk kommunikálni, a másikra ráérezni, és úgy igazán odafigyelni. Amellett, hogy belülről nem jön a dolog, mintát sem nagyon tudunk ellesni a szüleinktől, tapasztaltabbaktól, ugyanis ők is rohannak, és nekik sincs idejük ránk figyelni, tanítani.
Az ismerkedési lehetőségek is átalakultak: a régi idők báljai, fonójai helyett az internet és a zenés szórakozóhelyek léptek be lehetőségként. Viszont ezek közül egyik sem támogatja a kommunikációt, azt az igazit, amiben jelen van a testbeszéd, a gesztusok, a hangszínek, az idő, ami a kölcsönös ismerkedéshez, egymáshoz közel kerüléshez elengedhetetlen.

  És akkor jön a Mars és a Vénusz…
 
John Gray
elmélete szerint a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek, ezért nehezen értik egymást. Két bolygó, amely különböző szabályokkal és viselkedési módokkal rendelkezik, viszonylag messze vannak egymástól és küldözgetik a marslakókat és vénuszlakókat ide a Földre, hogy kezdjenek egymással valamit. Tolmács nélkül. Ettől a helyzettől pedig a küldöncök félnek. Kezelési útmutatót  talán még mellékelnek nekik (lásd a hasonló című könyvsorozatot, vagy a "Mi kell a nőnek" és a "Randiguru" című filmeket), de a gyakorlat útja meglehetősen rögös. A rögös úttal pedig párhuzamosan jönnek a kudarcok is. Marslakóink és Vénuszlakóink elkezdik keresni az okokat: vajon velem van a baj? Elmennek edzőterembe, vagy dühödten új ruhák-cipők vásárlásába fognak, hogy a médiából jövő külsődleges ideáloknak jobban megfeleljenek, valamint a város összes fellelhető szórakozóhelyét kipróbálják, általában csekély eredménnyel. Aztán ha ez sem segít, akkor csökken a lelkesedés, és jönnek a hosszú, magányos esték a tévé előtt, vagy a munka túlhajszolása, az "ez most már mindig így marad?" érzés. Ha ez az állapot pedig hónapokig, évekig is eltart, akkor megszületett a szingli.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7525 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x