Internetszerelem - Icukán, emilen, ircen, SMS-en, cseten, neten......
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Internetszerelem - Icukán, emilen, ircen, SMS-en, cseten, neten...

Internetszerelem - Icukán, emilen, ircen, SMS-en, cseten, neten...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Ritka dolog, hogy egy Internet oldalt ajánlok. De ez a website más. Ez rólunk szól. Netezőkről, szerelmeinkről, csalódásainkról, agymenéseinkről, és nagy feleszméléseinkről. Wesselényi Andi internetszerelemről szóló honlapja az interneten szövődő kapcsolatok világát mutatja be, igaz történeteken keresztül.  


Rendezvénynaptár
Ritka dolog, hogy egy Internet oldalt ajánlok. De ez a website más. Ez rólunk szól. Netezőkről, szerelmeinkről, csalódásainkról, agymenéseinkről, és nagy feleszméléseinkről. Wesselényi Andi internetszerelemről szóló honlapja az interneten szövődő kapcsolatok világát mutatja be, igaz történeteken keresztül. Amikor 1997-ben először írt erről a jelenségről, sokan nem hitték el, hogy valóban létezhet cyber szerelem. Mára az online társkeresés szinte hétköznapi ismerkedési formává vált, noha még sok előítélet és tévhit lengi körül. A lap célja, hogy megtörtént eseteket, a rovat olvasói által beküldött történeteket, vallomásokat és hozzászólásokat feldolgozva valós képet adjon az Internet szerelem világáról, és bemutassa annak előnyeit, szépségeit, furcsaságait és veszélyeit egyaránt.

A jelenség háttere - Normális vagyok?
A HarmoNet pszichológusa Balajthy Flóra is gyakran kap az online szerelemmel kapcsolatos kérdéseket. Talán az első dolog, amit az Interneten szerelembe eső ember megkérdez saját magától: - Normális vagyok? Számukra is megnyugvást jelent, hogy nincsenek egyedül. Mások is vannak, akiket online találnak meg a Nagy érzelmek. Az Internetszerelem oldalt nekik ajánljuk a legjobban. Online szerelmesnek lenni teljesen normális dolog. Ez a kapcsolatnak ugyan egy sajátos formája, mégis nagyon intimmé tud válni. Gondolj csak bele valaki ül a szobájában, teljes figyelemmel a monitorra szegezett tekintettel és tíz ujjával a billentyűkön. Osztatlan figyelmét élvezzük Ez ritka eset a rohanó hétköznapokban. Nem véletlen, hogy gyengéd érzelmeket táplálunk valaki iránt, aki a gépen át teljes figyelmével ránk figyel.

Veszélyek is vannak!
Chateltél már lány létedre Andriska_22 becenév alatt, és ismerkedtél már így lányokkal? És fiú létedre kipróbáltad már, milyen dolog Andika_16 néven gyűjteni az Internetező fiúk hódolatát? Ha igen, vagy ha legalább hallottál már hasonló esetről, akkor tudod miről beszélek. Balázs az Internetszerelem oldalon egy ilyen esetről számol be. Helgába - aki mint később kiderült, egy rosszindulatú ferde jellemű férfi - szeretet bele teljes szívvel. Fényképeket kapott az imádottjától, csodálatos levélváltásba bonyolódtak. Balázs története igen furcsa, már-már hihetetlen. "Talán ha nem látnám tekintetében és mozdulataiban az őszinte átélést, nem érezném szavaiban a szerelmes ember csalódottságát, magam sem hinném el, hogy mindez így megtörtént." -Írja Wesselényi Andrea. Balázs története tanulságokkal teli mindazoknak, akik nem szeretik, ha visszaélnek érzelmeikkel.

Sikertörténet a háborúból
Andrea egyik legemlékezetesebb kalandja, hogy egy szerelmespár magyarországi találkozójának statisztája lehetett. A fiú a háborús Jugoszláviából, a lány Kanadából érkezett a biztonságos zónába. Ma férj és feleség és Kanadában élnek. Történekük és fényképeik garantálják: van remény, lehetünk bátrak és merhetjük élni az álmainkat.

Drágám, félre kattintottam!
A válóok: Internet! Idézet egy asszony leveléből, aki akár az én közvetlen ismerősön is lehetne. "Sajnos a csevegő vonalakon túlnyomó részben olyan emberek találhatóak, akik vagy lelki sérültek, vagy csak azért használják, hogy idősödő férfiakból pénzt csaljanak ki. Önmagukról valótlan adatokat közölnek, házastársakat egymás ellen fordítanak. Nagyon valószínűnek tartom, hogy 24 évi házasságunk fel fog bomlani. Két nagylányunk van. Az egyik főiskolára jár, a másik idén fog érettségizni. Én üzletasszony vagyok. Férjem üzletember. Olyan levelezőtársasággal ismerkedett meg az Interneten keresztül, akik teljesen kiforgatták önmagából. Rá sem lehet ismerni. Egyikőjük múltját sikerült lenyomoztatnom. Férjemet a hír teljesen megdöbbentette, mégsem hiszi el, hogy a többi sem különb nála. Ráadásul a beszélgetéseihez a cégem Internet címét használja, mely alapján sajnos rám és munkatársaimra is nagyon rossz fényt vet. Kértem, hogy keressen fel egy pszichológust, aki talán tud neki segíteni. Eddig 100 %-ig megbíztam benne. Sajnos soha többé egy szavát sem fogom tudni elhinni, így pedig nem hiszem, hogy a házasságunk fenntartható lesz."

A helyzet talán nem ilyen végletes, az azonban tény, hogy sokan a monitor felé fordulnak, és szó szerint hátat fordítnak saját problémáiknak. Függővé válnak, és szenvedélybetegségük a család szétesését is okozhatja. A hiba nem a hálóban, nem is a chat vonalakban, hanem az emberben, van, aki az eszközt felhasználja.

Számtalan kérdés - de hol a válasz?
Vajon nekem való az Internetes társkeresés? Hogyan kezdjek hozzá? Mi alapján válasszam ki az épp nekem való ismerkedő helyet az Interneten? Ha hirdetést adok fel egy online társkeresőben, hogyan fogalmazzam meg a bemutatkozásom? Hogyan védhetem meg az identitásom, ha nem akarom, hogy valaki a környezetemből rám ismerjen? Mi alapján keressek a rengeteg társkereső hirdetés között? Mi a jó hirdetés titka? Mit csináljak, ha senki nem jelentkezik a hirdetésemre? Hogyan fogalmazzam át a hirdetést, hogy sokan érdeklődjenek irántam? Kinek válaszoljak és kinek a levelét töröljem azonnal? Hogyan ismerem fel a szélhámosokat? Mit szabad és mit nem az email kommunikáció során? Mikor adjam ki levelezőtársamnak a címem/telefonszámom? Mit tehetek, ha levelezőtársam egyszer csak eltűnik? És ha én akarok eltűnni? Hogyan tesztelhetem le a levelezőtársam őszinteségét? Mit ne felejtsek el feltétlenül megkérdezni az első találkozás előtt? Hogyan készüljek fel az első személyes találkozóra? Valóban kialakulhat szerelem már a személyes találkozó előtt?

Pszichológusnő, aki biztosan segíteni tud
A kérdések sora végtelen lehet. Beverly Appel, amerikai pszichológus, Internet társkereső tulajdonos, aki két könyvet is írt erről a témáról és most kurzust szervez azoknak, akik tudatosan akarnak kapcsolatot teremteni a világhálón keresztül. Ez - még - Magyarországon nem hozzáférhető. A pszichológusnő saját maga is a háló segítségével ment férjhez, így történet hitels és emberközeli.

Orosz feleséget tessék!
Aki körülnéz a nemzetközi Internetes társkeresőkben hamar észreveszi, hogy mind teli vannak orosz hölgyek bemutatkozó oldalaival. Az egzotikus arcú Ljudmillák, Natasák,Tatjánák, Szvetlánák egyetlen közös célja, hogy férjet találjanak a nyugati világban. Annak igyekeztem utánajárni, vajon mi lehet az oka ennek a jelenségnek, egyáltalán, hogyan kerül szépséges hajadonok tömege a világhálóra egy olyan országból, ahol a lakosságnak csak töredéke fér hozzá az Internethez? A választ szintén egy orosz hölgy sikertörténete adja meg az Internetszerelem oldalán.

Andiról és az Internetszerelem oldalról néhány szóban:
Immár negyedik éve gyűjti az internet love story-kat, melyek az Internet Kalauzban jelennek meg nyomtatásban, hónapról hónapra. E weblapon a korábbi cikkekben, interjúkban szerepelt párok életét is igyekszem nyomon követni.

Ha neked is van egy történeted, és szeretnéd olvasóival megosztani: írd meg emailben! Wesse@elender.hu
Ha magányos vagy és társat keresel, a lapon találhatsz egy társkereső listát.
A szerkesztő Wesselényi Andrea bemutatkozó honlapját a wesselenyi.com-on találod.

Összeállította és szívből ajánlja: Bucher Kati, aki szintén az Internet szíves közbenjárására találta meg az Igazit (?)

* Icuka az ICQ program magyarított neve az emil = e-mail magyar szleng kifejezés. Ircen, vagyis az IRC csatornák egyikén, a (chatelés egyik módja)

 
 
[ 4873 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x