Honnan tudom, hogy flörtöl velem? Jelek, amikből észreveheted...
Címlap / Te+Én+Szex / Honnan tudom, hogy flörtöl velem? Jelek, amikből észreveheted

Honnan tudom, hogy flörtöl velem? Jelek, amikből észreveheted

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A testbeszéd sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. De vajon megértjük, amit a másik a testével, gesztusaival kommunikál felénk? Hogyan dekódoljuk a jeleket? Melyik rezdülés mit jelent? Mitől lehetünk biztosak abban, hogy flörtölnek velünk?  

Kutatók megállapították, az embernek min. 90 másodpercre, max. 4 percre van szüksége ahhoz, hogy eldöntse, valaki tetszik-e neki vagy sem. Minden egyéb, ami ezen az időkereten túl történik, már csak ábrándozás, magyarázat, öncsalás. Ebből a tényből viszont az következik, hogy a másik emberről alkotott képet sokkal kisebb mértékben befolyásolja az, hogy az illető mit is mondott. A döntő benyomást a testbeszéd adja (55%), míg az első beszélgetésig szerzett ismereteink csak további 38%-ban befolyásolják véleményünket. Az, hogy valójában mit is mondott, csak további 7%-ban módosítja a már kialakult képet.

Az első benyomás

Fontos tudni azt a sokkoló tényt, hogy mielőtt bárkivel is szóba elegyednénk, vagy akár kiejtene egyetlen szót is, már 80%-ban kialakul bennünk róla az első benyomás. Nézzünk most néhány konkrétumot, amelyek azt bizonyítják, hogy a szimpátia kölcsönös. Honnan tudhatjuk, hogy flörtölnek velünk?

A flörtölés biztos jelei

  1. A flörtháromszög
    Ha valaki nem szimpatikus nekünk, akkor igyekszünk kerülni a tekintetét. Szemünk az orrát átugorva jobbra-balra mozog, és megpróbálja kerülni a szemkontaktust a másik ember szemeivel. Amikor barátokkal beszélgetünk, akkor a tekintet lejjebb siklik, és egy háromszög körvonalát járja körbe, melynek sarokpontjai a két szem, valamint az orr, vagy a száj. Amikor flörtölnek velünk, akkor ez a háromszög kiszélesedik. Ilyenkor a háromszög alapja lehet akár az egész törzs, vagy egy része. Gyakran azt vehetjük észre, hogy tekintetünk a másik ember tekintetével összeakad, és hosszasan elidőzik egymásban. A másik komolyabb jele a flörtnek, ha a mustráló tekintet hosszasan az ajkunkon pihen. Az ajkak fürkészése beszélgetés közben egészen izgató tud lenni. Egyértelmű jele annak, hogy a bámuló meg szeretne minket csókolni.
  2. Szemöldöktánc
    Ha azt látod, hogy az illetőnek, aki kipécézett téged magának, a szemöldöke érdekes táncot lejt, akkor majdnem biztos lehetsz abban, hogy tetszel neki. Alapvető emberi tulajdonság, ha valami első pillanatban megtetszik nekünk, akkor a szemöldökünk felszökell,  majd lehanyatlik. Ez a mozgás villám gyorsan zajlik le, így ritkán vehető észre, ám mégis érdemes odafigyelni rá, hiszen a szem és a szemöldök az a testrész, ami legelsőként szembetűnik, és igen sok mindent elárul tulajdonosáról.
  3. Odafordulás
    Figyeljünk oda arra, hogy a „flörtpartnerünk” mit tesz a kezével illetve a lábával.! Itt most nem kell beindulni a fantáziádnak! Egész egyszerűen csak arról van szó, hogy ha az ember valaki iránt érdeklődik, akkor öntudatlanul is odafordul felé, ezzel mutatja ki vonzalmát. Tehát, ha nincs mód szemkontaktus kialakítására, akkor könnyen olvashatunk a test helyzetéből is.
  4. Sűrű pislogás
    Amikor valakinek megtetszik egy másik ember, akkor ösztönösen kitágul a pupillája! Ennek az lesz a következménye, hogy gyakrabban fog pislogni. Ha ezt a reakciót látjuk beszélgetőpartnerünkön, akkor tudhatjuk, hogy rokonszenvezik velünk, és ha nincs ellenünkre, akkor viszonozzuk ezt a fajta közeledését hasonlóképpen!


Most már szinte mindent tudsz arról, hogy mi alapján ítéld meg a másik ember gesztusait, mozdulatait. Könnyen el tudod dönteni, hogy tetszel-e neki, vagy sem, flörtöl-e veled, vagy sem. De egy nagyon fontos! Mégpedig a testbeszéd aranyszabálya, vagyis hogy:

Ne ítélj egy jelből!

Egy jel, nem jel. És ez vonatkozik az elzárkózást sugalló mozdulatokra. Ha valaki összefont karral áll előttünk, azt gondolnánk, hogy elzárkózik előlünk. De könnyen lehet, hogy csak fázik, vagy a hasa fáj, vagy más oka van testhelyzetének. Ne kapkodd el a következtetéseket! Pláne ne egyetlen gesztusból! A szakértők úgy vélik, hogy legalább négy jel szükséges ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, hogy flörtölnek velünk.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 116259 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x