Mitől taoista a szex? - Örömszerzés mesterfokon, ahogy Keleten...
Címlap / Te+Én+Szex / Mitől taoista a szex? - Örömszerzés mesterfokon, ahogy Keleten tanítják!

Mitől taoista a szex? - Örömszerzés mesterfokon, ahogy Keleten tanítják!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Amikor a szexet a tao szellemében szeretnénk megélni, akkor a középpontban mindig az egységélmény lesz. Valójában születésünk óta az egység élményre vágyunk. Talán a legintenzívebben az anyaméhben éljük meg, s utána ezt az érzést keressük egész életünkben.  

A Tao is ezt tanítja, s így a szex a megvilágosodás egyik útjává válik. Amikor szeretkezünk minden érzékünk "élni kezd", s az ész háttérbe szorul. Az orgazmus, pedig maga a teljesség, ilyenkor egyek vagyunk a mindenséggel. Ez maga a megvilágosodás pillanata.                   
 

A Nő és a Férfi

A Tao azt tanítja, hogy minden a világon két ellentétes erő harcából és kiegészüléséből születik. Ez a Jin és a Jang, vagyis a Nő és a Férfi, a Sötét és a Világos. A két erő folyamatosan hat egymásra, így energia keletkezik, feszültség, amely új dolgokat, életet teremt. A Jin és a Jang mindenhol jelen van, vagyis minden emberben egyaránt működik.

Az életerő és a szex

Az életet az életenergia tartja fenn, vagyis a csi. A szex azért rejt végtelenül jótékony lehetőségeket, mert a legalapvetőbb életenergia pont a szexuális energia. Az életenergia „energiahálózatokat” alkot, ezeket meridiánoknak nevezzük. Vagyis a szexuális energia egész testünket behálózza, s ez lehetőséget ad arra, hogy testünket karban tarthassuk, egészségünket visszanyerhessük.
 

Az orgazmus és a testi-lelki egészség

Testi szinten az orgazmus megszabadítja izmainkat a merevségtől, élénkíti a vérkeringést és megerősíti immunrendszerünket. Egész testünk fiatalabbá válik, bőrünk és izmaink tónusosabbak lesznek. Lelki szinten, - ha csak egy villanásnyi időre is, - de feltárulhat előttünk maga a végtelen, a kezdet és a vég, ahonnan minden ered, és a hová minden élő visszatér.
 

Alakítsuk át szexuális életünket!


A kiindulópont a teljesség felé, hogy a szexet egyfajta meditációként fogjuk fel. Összpontosítsunk szeretkezés közben, s figyeljük meg, hogy miként áramlanak közöttünk az energiák. Figyeljük meg azt is, hogy mikor fokozódik az izgalmunk, s mikor hagy alább. Így a szexuális öröm sokkal teljesebben élhető meg.
 

Aki spermát veszít, életerőt is veszít?


A férfiaknál a sperma előállításáért felelős energia biztosítja az életenergiát is. A régi taoista elvek szerint a kellőnél gyakoribb ejakuláció legyengüléshez vezet. A végső cél a férfiak esetében az, hogy az orgazmuskor az energiát fölfelé tudják vezetni, s így nem a péniszen keresztül távozik. Helyette táplálja a testet, és jobb fizikai állapotot eredményez.
 

A nők energiát nyernek a szexből?


A nők nem veszítenek energiát orgazmuskor, hanem inkább még erősebbek lesznek. Könnyebb elérniük a szexualitás magasabb szintjét, hiszen alapvetően jobban hozzáférnek a saját lelkükhöz is. A nők befogadóak, elfogadóak, így az egységélményt is könnyebben elérik.
 

A körülmények


Korántsem mindegy, hogy milyen környezetben kerül sok a szexre, hiszen, ha hideg van és fázunk, akkor nem tudunk összpontosítani. Melegséget és szeretetet sugall, ha feldíszítjük a szobát, így igazi ünnep lehet számunkra a szerelmi együttlét.
Ha masszírozni szeretnénk egymás testét, akkor a jó minőségű masszázs olaj korántsem elhanyagolható kellék. A legjobb, ha vágykeltő illatú olajat használunk, ilyen például a vanília, vagy a fahéj is.

A taoista szemléletben nagyon fontos egymás érintése, masszírozása. Fontos, hogy óvatosan, lassan haladjunk. Ne a nemi szervekkel kezdjük az érintést, masszírozást, ezt inkább hagyjuk utoljára. Először próbáljunk meg meditatív hangulatba kerülni, ebben segíthet a zene és a légző gyakorlatok. Masszírozáskor bízzunk meg a kezeinkben, ha megfelelő lelkiállapotba kerülünk, akkor a kezeink szinte „maguktól” fogják tudni, hogy mi a dolguk.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 16105 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x