Szeress úgy, mint az anyukám! - Kapcsolati zárlat generációkon...
Címlap / Te+Én+Szex / Szeress úgy, mint az anyukám! - Kapcsolati zárlat generációkon át!

Szeress úgy, mint az anyukám! - Kapcsolati zárlat generációkon át!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

Anya csak egy van, jó esetben. Még jobb esetben az anya olyan, aki jól szereti gyermekét, és a gyermeke is jól szereti őt. Sokféleképpen lehet persze szeretni, például úgy is, ahogy Feldmár András anyukája. A jólismert pszichológus nehezen heverte ki édesanyja furcsa szeretetét, és évekbe telt neki is, hogy rájöjjön, úgy szerette őt az anyukája, ahogyan egy jó ételt szeret az ember, hogy meg akarta enni. 


Rendezvénynaptár
Így aztán azt találta ki, hogy folyamatosan lehülyézte és bántotta a gyerekét, és azt szuggerálta be neki, hogy csak azért van vele, mert ő az édesanyja, ugyanis ha nem az lenne, akkor ő se lenne vele, és hogy soha nem fogja kibírni őt egyetlen más nő se…

Igen, a szuggerálás és a hipnózis arról szólt, hogy a fia elhiggye, nem létezhet más nő az életében, csak az anyja. És tette ezt mindazért, mert nem akart, mert nem mert egyedül maradni, magában lenni.


Ám a fia átlátott a szitán, vagyis először inkább már nem látott, nem értett semmit, és rosszul érezte magát. Aztán nem bírta, és elmenekült Amerikába, mint oly sokan a honfitársaink közül, és ottan jött rá arra, hogy végül is szerette őt az anyukája, csak nem jól... és hogy valakinek meg kellett volna tanítania az anyukáját szeretni, de őt se szerették jól…

A megbocsátás útjai
Pál Ferenc, fiatal katolikus atya, ki köré számtalan fiatal hívő és hitetlen is gyűlik mostanában, hogy hallgassák módfelett érdekes, szórakoztatóan humoros és okosan tanító szavait, történeteit, azt mondja, ahhoz, hogy meggyógyuljunk, minden esetben legalább 3 generációt kell tekintetbe vennünk. Így bocsáthatunk csak meg a szüleinknek, így oldhatjuk fel csak őket a hibáik alól, ha megnézzük azt is, milyenek voltak az ő szüleik. Ugyanezt mondja a hetvenes éveiben lévő Bert Hellinger is, a családállítás kútfeje, és értő-érző, zseniális terapeutája. Generációk megoldatlanságait hordozzuk magunkban, és szenvedünk tőle folyamatosan tudatlanul és tudattalanul. 

Mennyivel könnyebb lesz minden azonnal, ha meglátjuk, hogyan nevelkedtek fel a saját szüleink, és ha innentől kezdve mindent megteszünk azért, hogy száz százalékban felelősséget vállaljunk a saját életünkért. 18 éves korunk után már a saját arcvonásainkért is mi magunk felelünk. Nem hibáztathatjuk a szüleinket haláluk vagy a mi halálunk órájáig. Teljesen felesleges időpocsékolás ez ugyanis.

HarmoNet tipp: A boldogság kulcsa. Te az vagy? - Felismerés és transzformáció a szebb napokért >>

Transzformálódás
A Gyógyítsd meg belső gyermekedet! A Mennyei próféciák és számos bölcs könyv és tanítás figyelmeztet arra, hogy legalább egy lépéssel haladj tovább, mint ahol a szüleid voltak, tudatosítsd a mintákat, melyeket átvettél tőlük, és alakítsd át, amit csak lehet.

Átalakulni, transzformálódni pedig  - Jézus óta bizton állíthatom – minden pillanatban lehet.
„Csak” el kell szánnunk rá magunkat, és le kell tennünk a hatalmi játszmáink fegyvereit.

Ez a letevés, ez az elengedés a legnehezebb az egónak, aki folyamatosan és folytonosan csak balhét akar a túlélése érdekében, és retteg minden elengedéstől, leginkább a végső nagy elengedéstől, amikor már semmit nem tarthat meg magának, a halálban…

Szeress úgy, mint az anyukám!
De szeress jól vagy jobban! Hogyan?
Úgy ahogy ő, de ne is kritizálj, ne is minősíts! Ne mondd azt, hogy hülye vagyok, ne mondd azt, hogy nem értek semmihez és hogy úgysem sikerül nekem semmi.
Te fogadj el pontosan olyannak, amilyen vagyok, kritizálások és minősítések nélkül, és szeress feltételek és elvárások nélkül.

Szeress úgy, mint az anyukám, vagy szeress jobban!
Akár férfi vagy, akár nő, az édesanya meghatározó szerepe végleges az életedben. Ő az ugyanis, akin keresztül az Univerzumhoz is van vagy volt bejárásod, ha nem is tudtatok róla.
Úgy, ahogy egy anya szeret, ha jól szeret, nem fog szeretni senki sem. Ez majdnem biztos is.

Aztán viszont egész életünkben erre a végtelen szeretetre várunk és vágyunk, amit anyánk után már csak az égiek fognak tudni megadni nekünk…De még az is bizonytalan. Félünk, hátha nem voltunk elég jók nekik, és megbüntetnek.
Nem hisszük el, hogy akár az Isten is szerethet úgy bennünket, mint az édesanyánk. Úgyhogy az anyai szeretetet kérjük és óhajtjuk egy életen át.

Ha aztán azok, akik mellénk kerülnek és a közelünkben élnek, mégsem tudják megadni nekünk ezt a szeretetet, akkor megbüntetjük őket. Büntetünk durcával, daccal, hisztivel, játszmával, elégedetlenséggel, panaszkodással, zsarolással, elválással, mindig jobbat reméléssel, soha meg nem nyugvó boldogtalansággal. Tesszük ezt akkor is, ha az anyukánk esetleg már nem tud vagy nem akar úgy szeretni bennünket, ahogyan azt kiskorunkban megszoktuk. Ha mondjuk meg akarja húzni saját életének határvonalait is… Akkor is kiabálunk, üvöltünk, hogy Engem vigyél fel a padlásra!
És az anya leteszi a mosott ruhát, és átölel bennünket, örök gyerekeket, az örök édesanya.

Kell-e tudunk-e teljesíteni abszurd vágyakat?
De tudjuk-e úgy szeretni kedvesünket, ahogyan őt szerette az édesanyja, vagy tud-e minket szeretni úgy akárki is? Pedig a fenti példákból látszik, hogy talán még ők se szerettek bennünket igazán jól. Mi hát a megoldás?

HarmoNet tipp: Miért keres másik nőt? 7 ok, amiért megcsal! - A hűtlenségről őszintén >>

Unos-untalan ismételt ezoterikus közhely, de nagyon igaz: szeresd önmagadat, úgy, ahogyan szeretnéd, hogy szeressenek, és így szeress másokat is. Ne csak messziről, ne csak képletesen, ne csak szóval és gondolattal, hanem tettekkel, odafigyeléssel, tisztelettel, azzal, hogy a másik érezhesse, fontos a számodra és figyelsz rá, ismerni akarod őt valóban, mert csak akit ismerünk, azt szerethetjük igazán.

Szerethetünk hát okosabban és jobban is, mint az anyukánk, és ha nincs más, aki ölelne, akkor átölelhetjük önnön magunkat is, a bennünk lévő kisgyermeket, aki mindig is bennünk marad, és aki azt kéri: Szeress úgy, mint az anyukám!

Bors Mari MIRA
Képek: Piqs.de
Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3093 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x