A férfi: érzékeny és hazudós - de miért csal meg? Olvasd...
Címlap / Te+Én+Szex / A férfi: érzékeny és hazudós - de miért csal meg? Olvasd el, hogy ne ejtsen pofára!

A férfi: érzékeny és hazudós - de miért csal meg? Olvasd el, hogy ne ejtsen pofára!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A félrelépés okait kutatta egy házassági tanácsadó, aki majd’ ezer férfit kérdezett ki félrelépésének okáról. Az eredmény talán nem is olyan meglepő, és ha most ön arra gondol, hogy naná, a pasi félredümmögni akart egy jót, ki kell ábrándítsuk, nem a szexről volt szó! Mi a valódi ok? Kőkemény vallomások pasiktól! 

Apukám, piskóta vagy!
Gray Newman, amerikai házassági tanácsadó élete során számtalan férfit faggatott ki arról, miért lépett félre, mi volt az, amit nem kapott meg a feleségétől? A több száz megkérdezett, aki önként fordult a tanácsadóhoz, és nyíltan válaszolt a kérdésekre, szinte minden esetben arról beszélt, hogy a felesége nem volt elég megértő, és nem értékelte kellőképpen társát. Ez az ok még akkor is fontosabb volt, ha a pár szexuális élete sem volt kielégítő. A legtöbb férfit sokkal jobban zavarta az elismerés hiánya, mint a kevés szex.

A szex persze számít, de miben?
A megkérdezett férfiak 92%-a állította azt, hogy a szex egyáltalán nem játszott meghatározó szerepet abban, hogy feleségük mellett vagy helyett más nő kegyeit keresték. Ez pedig igen magas szám. A férfiak, akik nem a szexet keresték másutt, mind arról számoltak be, hogy otthon nagyon kevés dicséretet, elismerést, méltatást kaptak. Newman szerint a férfiak igazából nagyon érzékenyek, keménykedő, macsó magatartásuk csak álca. Ezzel pedig valójában nem mond újat, hiszen aki csak egy kicsit is képes a pasik vagánysága mögé látni, hamar rájön, hogy sérülékenységüket takargatják vele. Az azonban egészen meglepő eredmény, hogy a félrelépő férfiak majdnem 100%-a egyáltalán nem foglalkozott a szexszel, hanem sokkal inkább figyelmet, bíztatást, elismerést remélt az új kapcsolattól.

HarmoNet tipp: Bors Mari: A féltékenység, ami a szerelemnél kezdődik >>

Mire számíthatsz? Bevallja, nem vallja?!
Ellentétes eredménnyel zárult az a felmérés, amely a félrelépő férfiak őszinteségét vizsgálta. A férfiak mindössze 7%-a vallotta be önként feleségének, hogy megcsalta, 38% hosszas vallatás során ismerte csak tettét, ám 55% még akkor is tagadott, amikor már pontosan tudta, hogy az asszony tudja… Tehát a férfiak több mint fele még akkor is hazudik, amikor már mindkét fél számára nyilvánvaló, hogy nem mond igazat, és legyen a kérdezősködés bármilyen hosszadalmas, legyen a veszekedés akármilyen kellemetlen, még akkor is inkább a nyilvánvaló hazugságot választják, mint tettük felvállalását.


Ha szeretnéd elkerülni a kegyetlen pofára esést!
Newman a pároknak mindig azt tanácsolja, hogy a nők legyenek sokkal figyelmesebbek partnerükhöz, és ne fukarkodjanak a dicséretekkel. A férfiak mentalitása a győzelemre van kihegyezve, éreztetni kell velük, hogy valóban ők a legjobbak. Egy kis elismerésért hamarabb mennek a szomszédba, mint egy kis hetyegésért. A férfiakat pedig arra figyelmezteti, hogy a nők az őszinteséget igen nagyra értékelik, sokkal megalázóbb számukra, ha hazugságokkal veszik őket semmibe, mint ha életük párja elkövet egy rossz lépést. Az őszinteség a megbecsülés és megbízhatóság jele, sokkal könnyebben megbocsátanak partnerüknek, ha az nem akarja őket átverni.

Regele Tímea
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 15232 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x