A magány szimbólumai
Címlap / Te+Én+Szex / A magány szimbólumai

A magány szimbólumai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Télen, hóban és hidegben, a fagypont alatt, a magány intenzívebben rajzolódik ki fizikai szimbólumokban. Ilyenkor fogékonyabbak vagyunk rá és negatívabb összképzetünk, hangulatunk. Mi történik bennünk, miért, és hogyan viselheted méltósággal ezt az időszakot? 

 

A magány fiziológiája
Télen alighanem a vitaminhiány okozza leginkább a letargiát, a depressziót. Üresebbnek és mostohábbnak látjuk a világot. Főként a szürke, feketéllő beton közelében, sötét hófellegek közepette. Amikor lehullik az első hó, érintetlen fehérsége meseszép látvány, amely megindít, könnyeddé tesz, de a magány érzetét nem csökkenti. A gyümölcsök, zöldségek ilyenkor nem túl nagy számban elérhetők. A fóliaházakban a modern kor emberének előállított téli terményei sajnos szinte értéktelenek, bár kétségtelenül mutatósak. A C vitamin hiány a meghűlést és melankóliát, az A vitaminé gyulladásokat, a D vitaminé erőtlenséget és immunproblémákat okoz - s a sor még hosszan folytatható. A bevitt művitaminok pedig félmegoldást jelentenek.

A tél szimbólumai
Akármilyen gyönyörű is a téli táj, hóval fedve, a magány szimbólumai ekkor összetetten jelennek meg. A lehullott levelű fa, mely egy szál magában áll, valahogy az erdő közepén is. Az egy szem falevél, a fehér szín, mely a lemondottságot jelképezi. A szürke fellegek, amelyek elszigetelnek télen, akár hosszú hetekre, hónapokra a napfénytől mind-mind a magányt jelképezik. Testünk sápadtabb, erőtlenebb, ha ősszel kicsit több hajunk kihullik a lehullajtott egy olyan művészien fejezi ki röptében belső fojtásainkat és magányérzetünket, ahogy arra egyetlen direkt alkotás sem képes.

HarmoNet tipp: Hó wellness - ingyenes egészségtippek kizárólag télre! >>

A magány ideje
Október 31-én, illetve az azt követő első telihold alkalmával megszűnik az előző élet, elhal, elhullik és a Fény születésére bizony várni kell. Idén kicsit talán rövidebb időszakot, de összességében mintegy másfél hónapot kell várnunk a fény visszaérkeztésére. Hivatalosan december 21-én ünnepeljük, de az azt követő telihold lesz az igazi visszatérés a fénybe. A kettő közötti időszak mélabús, komor. Nem jó semmi újba belefogni, nem jó semmi ragyogót vagy fényeset letenni az asztalra. Szerénység és alázat kell, hogy kísérje ezt az időszakot.HarmoNet tipp:
3 forró reggeli ötlet - energiadús ébresztő fagyos reggeleken >>

A magány mentalitása

Ebben az időszakban a természettel együtt, segítő erejével élheted meg a magányt. Ne odázd el ezt a lehetőséget, mert fontos jellemfejlődésedben. A mélabús gondolatoknak, mértékkel helye van, hiszen a hiányhoz képest vagyunk képesek értékelni majd az erőt, a napfényt és az érkező párkapcsolatokat. Ilyenkor érdemes megemlíteni magadnak, hogy egyedül, meztelenül jöttünk és egyedül is megyünk tovább, illetve, hogy párkapcsolatainkban is látnunk kell, hogy egyedül vagyunk. Együtt élhetünk, a másiknak adhatunk szeretetet és erőt, de nem élhetjük az ő életét, nem tehetjük őt magunkévá tárgyként. Meg kell birkóznunk a feladattal, hogy magunk vagyunk. Erre pedig ez az időszak a legalkalmasabb.

Fodor Kata
Képek: piqs.de


 
 
[ 5782 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x