A függő kapcsolat 7 jele - honnan tudhatod, egészségtelen...
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / A függő kapcsolat 7 jele - honnan tudhatod, egészségtelen kapcsolatban élsz?

A függő kapcsolat 7 jele - honnan tudhatod, egészségtelen kapcsolatban élsz?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Az intim kapcsolatok a fellegekbe repíthetnek, vagy - ellenkezőleg - a sírba vihetnek. Íme hét jele a függőség fennállásának egy párkapcsolatban. Sokszor nagyon nehéz észrevenni, mivel az érzelmi kötődés gyakran nagyobb úr, mint a józan ész. Az objektivitásról nem is beszélve - ha valami kellős közepén vagyunk, nem könnyű kívülről szemlélni.  


Rendezvénynaptár
Néhány szakembernek az a véleménye, hogy ha valaki olyan családból származik, melyben a normális funkciók nem működtek, sokkal nagyobb eséllyel kerül maga is egy nem működő vagy függő kapcsolatba. A probléma gyökere az, ha valaki úgy érzi, hogy méltatlan a szeretetre, megbecsülésre, olyan társat talál magának, aki mostohán bánik vele. Számtalan formája van az ilyen eseteknek: a fizikai bántalmazástól kezdve a kevésbé észlelhető függő viszonyig.

Mi a függő viszony?

A függő viszonyban az egyik fél önző és szerfelett független típus, aki meg van győződve arról, hogy minden jár neki, amit csak szeretne. Olyan emberekkel veszi körül magát, aki nem ellenkezik vele semmilyen téren. A másik fél az alárendelt, akit inkább a másik boldogsága érdekel, és a domináns fél minden kívánságának eleget tesz. Szinte a tükörképe az önző félnek. Az ilyen kapcsolatok addig tartanak, míg az alárendelt szerepet játszó meg nem elégeli a leosztást, többet nem kíván úgy ugrálni, ahogy társa fütyül.Íme, a hét ismérv:

1. Az őszinteség hiánya: Egyikük sem beszél nyíltan magáról, nem „lelkiznek”, arról sem esik szó, mi az ami bántja őket. A hazugság ködébe burkolóznak. A tiszta kommunikáció hiányában kialakul egy függő viszony.

2. Alaptalan elvárások: Mindketten azt hiszik, hogy a másik nyújt majd megoldást az önbecsüléssel, megjelenéssel, családdal kapcsolatos gondokkal és egzisztenciális problémákkal kapcsolatosan. Nem maguk próbálják a dolgaikat rendbe rakni, azt hiszik, a „tökéletes párkapcsolat” mindent megold. 

3. Azonnali kielégítés: A domináns fél elvárja, hogy a másik azonnal rendelkezésre álljon, ha szüksége van rá. Csak arra használja, hogy jól érezze magát, valójában nem tekinti partnernek, megesik, hogy emberszáma sem veszi. Szüksége van rá, mint anyagosnak a cuccra. 

4. Megszállott irányítás: Az alárendeltnek úgy kell viselkednie, ahogy a domináns megköveteli – azzal fenyegeti, hogy ha nem fogad szót, elhagyja. Mindketten kényszer alatt vannak. Igazán egyik sem érzi, hogy jószántából van a kapcsolatban. 

5. A bizalom hiánya: Egyikük sem bízik abban, hogy lehet a másikra számítani minden körülmények között. Mindketten meg vannak arról győződve, hogy a másik valójában nem is szereti, csak valami belekényszerítette a kapcsolatba. 

6. Társadalmi elszigetelődés: senki nem tekintheti meg közelről mindennapjaikat. Sem barátok, sem rokonok, sem munkatársak. Az ilyen jellegű párkapcsolatot nem szeretnék senkivel megosztani, mert érzik, hogy valami nincs rendjén. 

7. Ciklikus fájdalomérzet: Mindketten csapdába estek. Az öröm, a fájdalom, a kiábrándultság, a szemrehányás, az egymásra találás szakaszai követik egymást újra és újra. Míg egyikük ki nem tör a függő kapcsolatból. 

A függő kapcsolatokban elérhető változás,
de csak akkor, ha mindkét félben tudatossá válik a probléma és valóban meg akarják szüntetni az egészségtelen viszonyokat. Néha egy harmadik felet kell bevonni, de sok esetben elég az önerő és közös felelősségérzet, mely helyre tudja billenteni az egyensúlyt.

 
 

 
 
[ 14846 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x