Szex és szerelem a munkahelyen: A legcikibb helyzetek
Címlap / Te+Én+Szex / Szex és szerelem a munkahelyen: A legcikibb helyzetek

Szex és szerelem a munkahelyen: A legcikibb helyzetek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Szerelembe csöppentél a munkahelyen? Ki tudhat róla és ki nem? Van pár fontos szabály, amit érdemes alkalmaznotok, hogy ne sértsétek meg a munkahely légkörét. Ezek elsősorban a távolságtartásra és területek kijelölésére vonatkoznak. A munkahely egy munkahely, és a legtöbben dolgozni járnak oda...  

Nehéz és nem túl szép dolog, ha másodhegedűsként veszel részt egy kapcsolatban, vagy ha mellékpályán kikacsintgatsz házasságodból, mégis előfordul. Ha megtörtént, kezeld okosan, próbálj korrekt maradni. Mi a helyzet, ha szabad a szerelem?

Amikor függetlenként csöppentél a szerelembe

Természetesen az is gyakori, hogy függetlenként szerelembe csöppentél, ilyenkor van pár fontos szabály, amit érdemes alkalmaznotok, hogy ne sértsétek meg a munkahely légkörét. Ezek elsősorban a távolságtartásra és területek kijelölésére vonatkoznak. A munkahely egy munkahely, és a legtöbben dolgozni járnak ide, ezért érdemes itt nektek is a munkát végezni és nem a párkapcsolati életet élni. Nem biztos, hogy szerencsés akár csak munka után bennmaradni huncutkodni az irodában, hogy a portás megtalál-e, vagy az ebéd helyett bezárkózni a wc-be, bár kétségtelen, van, akit ez felizgat, de az ilyesmit illik mások miatt takarékra venni. Nem tudhatod, hogy valamely kollégád éppen nem válságba jutott házasságával küzd már hónapok óta, s kiakaszt ez a románc.


Azt sem illik, hogy klikkesedtek. Ha szereted őt, legyél vele együtt otthon, de ha team-munka van, vagy valamit el kell intézni és folyton együtt szeretnétek végezni feladataitokat, kilóg majd a lóláb...

Az sem túl ildomos, hogy ízes megjegyzéseket és huncut ötleteket mások előtt osztotok meg egymással. Nagyon érdekfeszítő lehet más előtt nyíltan flörtölni, de ha már mutogatni akarod magad, csináld az utcán, vagy boltban, ne a munkahelyeden.

Bonyolult helyzetek

Vannak nagyon is kérdéses és bonyolult helyzetek a munkahelyi szerelemben. Ez vonatkozik szakításra, a szerelem típusára, nézzük ezeket.
  1. Amikor mindenki tudja, hogy félrelépsz: Lehet akár egy egész cég a cimborád és szerethet, akkor is kínos, hogy mindenki tudja kapcsolatban vagy, de közben a kollégával kavarsz. Idő kérdése, hogy kiderüljön. Ha nem akarsz lebukni, ne tálald a magánéleted bent senkinek. Amikor mindketten félreléptek az első erkölcs-csőszig tart a helyzet…
  2. Amikor a főnököddel kavarsz: Először is a főnök hiheti azt, hogy pusztán érdekből akarod őt. Ha te vagy a másik fél főnöke, jó ezen elgondolkozni, kihasználásnak veszi-e.
  3. Amikor te vagy beosztott: Érdemes átgondolni, hogy vajon ez a tipikus kollegális viszony partnerednél? S gyakran váltogatja őket, vagy egyedi az eset… Azt is tudnod kell, hogy kollégáid, ha a főnökkel kavarsz arról fognak pletykálni, hogy ezért fizetnek Téged. Kivédheted, ha hibátlanul és eredményesen dolgozol, és nem kötöd senki orrára a magánéleted.
  4. Amikor a helyes kollégát más is kinézte: Ez főleg akkor gond, ha több nő szeret bele egy ugyanazon személybe, esetleg a kolléga modora mindenkit egyaránt hitegető, bátorító, ekkor számíthatsz kellemetlenségekre, az irigységnél fogva. Igaz ez akkor is, ha férfit nem nézte ki senki, csak sok a szingli és a magányos. Fordítva ez ritka, férfiak hasonló helyzetbe könnyebben beletörődnek.
  5. Amikor csak mint szemlélő fél csöppensz bele: Pletykákba keveredsz és kérdezik erről a véleményed. Jobb, ha hallgatsz, nem minősítesz, és nem beszélsz róla. Bizonyos cégeknél a szerződés aláírásakor elmondják, hogy a munkahelyi flört nem megengedett, s a főnök puhatolózhat ilyen esetekről később. Jobb, ha nem te vagy a besúgó, akármit is remélsz tőle, később a főnök utánad ugyanígy kémkedni fog. Ha pletykán valaki rajta kap, később akár nevezhetnek téged is az elindítójának. Jobb ebből kimaradni.
  6. Egy ágyban az ellenséggel: Amikor rivális cégek, vagy külső munkakapcsolatokból lesz szerelem. A beszállító-tárgyalópartner vagy a konkurens cég vitaebédjén alakul ki valami. A legnehezebb ügy. Folyton tőle rendelsz, vagy hogyan tervezed? Hogyan tárgyalsz a cég érdekében szerelemből? Nagyon ritka eset, fehérholló, de megtörténhet, legyél nagyon okos, mert ez már nem csak az érzelmeidbe, a munkahelyedbe is kerülhet.
  7. Flörtből flörtbe, bár ez megengedett: Amikor egy másik, nyilvános munkahelyi kapcsolatból elszeretted. Lesznek, akik sajnálják az előző kapcsolatot – főként a „megesett” fél -, legyél nagyon visszafogott.
  8. Amikor friss kollégára vadászol vagy téged vadásztak le így: A nagyhal és a préda esetéről indul majd a szóbeszéd.
  9. Amikor szakítotok, de együtt kell dolgozni: Ez akkor nehéz főként, ha az egyik fél döntése volt ez csupán. A napi munka közben feljönnek az érzések és emlékek. Próbálj meg uralkodni magadon. Megbeszélni ezt nem az ebédlőben, a fénymásoló fölött, vagy a heti megbeszélésen kell.
  10. Amikor a szerelmes fél egyik részét kirúgják vagy önként megy el: A szerelem tart, de a munkahelyetek már különbözik. Itt a bizalom a fő kérdés. Meg tudsz bízni benne, ha ti is egy munka utáni bennmaradás során, túlóra címén jöttetek össze??? Azon fogsz gondolkozni, hogy kivel ebédel, mit csinál, mivel egyszer már megtörtént... Érdemes tisztázni az érzelmeket, szeretetet, hogy ez a személynek és nem a flört-helyzetnek szól.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 10918 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x