HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-22
Címlap / Te+Én+Szex / Zellerrel megerősítve

Zellerrel megerősítve

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-22

A régi időkben kétfél afrodiziákumot különböztettek meg: az egyik termékenység növelő szer volt, míg a másik a mai értelemben vett afrodiziákum: a szexuális energiát erősítette. Sok ételt csak fizikai megjeelnésük miatt minősítettek potenciálnövelőnek: ilyen a tojás, a kígyó…Ma már persze tudni lehet, hogy ezekből a hiedelmekből mi igaz és mi nem. Mi Jen Van Guy (A szerelem fűszerei) útmutatásai nyomán jártunk el. Elsőként a zellert vizsgáljuk meg közelebbről.  

 

A régi időkben kétfél afrodiziákumot különböztettek meg: az egyik termékenység növelő szer volt, míg a másik a mai értelemben vett afrodiziákum: a szexuális energiát erősítette. Sok ételt csak fizikai megjeelnésük miatt minősítettek potenciálnövelőnek: ilyen a tojás, a kígyó…Sok babona mág ma is tartja magát különösen Ázsiában, ahol pl. ezért vadásszák a bálnát és eszik meg a tigris nemi szervét. Hiába, ízlések és pofonok!

Sok afrodiziákum a mitológiának köszönheti létét: pl. a veréb Aphrodité szerelmetes természete miatt játszott szerepet a görögöknél a szerelmi étkezésekben.

Először Dioszkordesz ógörög író jegyezte le az afrodiziákumként használt nyersanyagok listáját és összetevőit. Említést tett a spárgáról, bazsalikomról, tengeri kígyóról, orchidea gumókról és még sok minden másról.

Ma már persze tudni lehet, hogy ezekből a hiedelmekből mi igaz és mi nem. Mi Jen Van Guy (A szerelem fűszerei) útmutatásai nyomán jártunk el. Elsőként a zellert vizsgáljuk meg közelebbről.

A zeller rendkívül hasznos növény. Alacsony a kalória tartalma, finom és még potenciálnövelő hatása is van! Készítenek belőle zellerkrémlevest, nyers salátákat, főzeléket, mártásokat..

Igazi fénykorát a 18. századi Franciaországban élte, ahol Madame Pompadour kedvelt vágykeltője volt. Az ő egyik kedvelt receptje volt a szarvasgombával megszórt párolt zeller.

A mai receptek közül néhány:

Zellersaláta

Friss, zsenge zellert daraboljunk fel, ízesitsük olívaolajjal, öntsünk rá kevés borecetet és tegyünk rá parányi mustárt.

Zellerkrémleves

Főzzünk meg 20-25 dkg sertéscsontot kevés spárga, sárgarépa, petrezselyem és pár szem szemesbors társaságában sós vízben. (jobb híján leveskockát is felengedhetünk vízben)

Tisztítsunk meg 1 db 20-25 dkg-os zellert daraboljuk fel, és olajban fedő alatt pároljuk. Öntsük rá a csontlevest, főzzük puhára a zellert a levelével együtt (amit ez után dobunk ki). Az immár megpuhult zellert szitán áttörjük, felengedjük a húsleves alaplével.

Közben megfőzünk 2 szem közepes burgonyát, áttörjük és vajjal elkeverjük, majd behabarjuk a levesbe. Ezután már csak egy db tojássárgájával elkevert 1 dl tejfölt keverünk bele.



Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1301 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/harmonet_kinai.png
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x