Nem a szerelemtől, a ragaszkodástól szenvedsz!
Címlap / Te+Én+Szex / Nem a szerelemtől, a ragaszkodástól szenvedsz!

Nem a szerelemtől, a ragaszkodástól szenvedsz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Szenvedek a szerelemtől - mondja a lány, s én őszintén azt felelem: nem kisanyám, te a ragaszkodástól szenvedsz. Csúnyán néz, de aztán hajlik arra, hogy megértse az összemosódás fogalmát, és felismerje a leválás lépcsőit. A feldolgozásban segítünk.  

Amikor a kapcsolat már régóta egyben van, és sok konfliktus ér bennünket, vagy éppen szakításra áll a szénánk, gyakran mondjuk: „szenvedek a szerelemtől”, valójában azonban nem a szerelemtől, hanem a ragaszkodástól szenvedsz, te, ő, párkapcsolatotok. Ez általában a nőkre háromszorosan igaz, akik az enyém felfogásban élő, és alapvetően ragaszkodóbb, birtoklóbb személyiségek. Ugyanakkor, ma gyakran  férfiak is áldozatul eshetnek szingli nőtípusoknak. A konzervatív nevelést kapott ifjak összetörhetnek a pénzsóvár és szex-vadász szingli fiatalasszonyokon.

A ragaszkodás egy olyan erő, amely kettős hatást szül
A kapcsolat elején összeforrást ad, ami éppen, hogy széppé, erőssé eltökéltté teszi a kapcsolatot. A kapcsolat második felében viszont ez az összekapcsoló erő összemosódást eredményez. Ha végül szakításra kerül sor, akkor pedig ez az összemosódás fojtogat. Nem tudjuk elvilseni az életet a másik nélkül, hiszen ami a legnagyobb baj, így gondolkodunk: mihez is kezdhetnék nélküle, ki vagyok én nélküle?



Mit jelent ez pontosan?

Ez a kapcsolatnak az a stádiuma, ami együttéléskor vagy sok együttéléshez hasonló állapot után, tehát pl. sok együttalvást, közös nyaralást követően és többnyire évek múltán jön létre.

Az összemosódás jellegzetessége, hogy gyakran magunkénak érezzük a másik tulajdonságait, szokásait, idejét, életterét, és fordítva, ő is átvesz belőlünk, hobbinkból, örömforrásainkból, szokásainkból. Az egyéni érdeklődés lemorzsolódik és felváltja a MI. Ez a MI, a komoly, érett kapcsolat része, egy okosan felépített szisztéma, amelyre család építhető.

Érettebb párok már tudják, hogy egy kapcsolatban törvényszerűen elveszik néhány személyes szokásunk, de ha nem aggódunk a változás miatt, hanem lebontjuk a gátakat és helyette közösen építjük fel életünk kereteit, akkor mindenkinek jobb. Viszont a kezdeti változástól sokan megijednek. Amikor a kapcsolat főnixmadárrá válhatna, amikor megújulna, azt végső halálként értékelik a kapcsolatban és kompromisszumokat nem ismerve kilépnek a kapcsolatból, épp amikor lenne valami kis közös tér.

Ha viszont ebben a fázisban mégis megcsömörlik a kapcsolat, ez pedig egyre gyakrabban jellemző sajnos korunkban, akkor az összemosódást nagyon nehéz szétszedni. Ha sikerül is, belesérülhetünk, identitásválságot élünk meg: Ki vagyok én? Ki a másik? K voltam a kapcsolat előtt, ki akarok lenni ma, azaz most?
 
 

Ahhoz, hogy ez az identitásválság ne legyen végtelenül erős, és képes legyél szeparálódni és újra önálló emberként létezni, az alábbi lépcsőket kell okosan és türelmesen végigjárnod:
  1. Ki vagyok én megfogalmazása: Mit tudok magamról. Mi érdekel, milyen önálló céljaim vannak az életben? Legalább 3 db megnevezése! Mi az életfilozófiám. Ezt írd is le legfeljebb 10 mondatban egy papírra! Legyenek motivációid.
  2. Rend a lelke mindennek: Ha tisztáztuk mi kik vagyunk, akkor nézz bele a türkörbe. Úgy nézel ki, ahogy akartál, vagy ahogy a kapcsolat előtt? Most az idő erejét hagyd kérlek figyelmenkívül. De ha 30 vagy 30-nak nézel ki? Vagy 45-nek? Már ne haragudj…
    Magadat egyedül látod most, de el bírod viselni ezt a képet minden nap? Találd meg magadban azt a szép és jó tulajdonságot, amivel el tudod viselni, hogy te egyedül vagy, egyedül élj. Készítsd magad el minden napra úgy, hogy jól érezd magad a bőrödben. Öltözködj úgy, hogy akármikor, amikor a tükörbe nézel, azt mondhasd: ez így nekem rendben van!
    A rend ezt követően jöhet alakásodban is. A tér ugyanis visszahat rád.
  3. A mocskos anyagiak: A kapcsolat után anyagilag is meg kell állni a lábadon. Ezért kezdj el kicsit foglalatoskodni, hogy miként állsz meg a lábadon. Lakást kell fizetned, lakhelyet, rezsit, esetleg gépjárművet. Adódat, TB-det, és élelmiszerre, tisztaságiszerekre kell költened. Készíts költségvetést, és nézd meg mi tud megmaradni fizetésedből könyvekre, programokra, utazásra, túrára. Élj lehetőségeiddel, ha tudsz, tegyél is félre.
  4. Cselekszem, tehát vagyok: Az ember nagyon gyakran tevékenységeivel képes azonosulni. Nevezd meg korábbi hobbijaidat és azokat, amik most érdekelnek. Ezen kívül, találj ki egy teljesen új dolgot, amit eddig még nem tettél. Pl. napi jóga vagy elmész egy héten kétszer futni, vagy tánciskolába iratkozz be, stb. Legyen egy dolog, amit a régiből leteszel, elengedsz, mert te is más ember vagy, nem léphetsz vissza ugyanarra szintre, nincs értelme. Legyen egy teljesen új dolog is, amit még sosem csináltál és mint újdonság, mint változás egyfajta kaput képez, új életedre nyit ablakot. Valami, ami új és más, és érdekes, és kezdetben talán nehéz, kihívás életedben.
  5. Free time: Végezetül készülj fel az üres időkre. Nincs olyan kapcsolat utáni idő, amikor az ember nem haragszik magára, okolja magát a kapcsolat megfenekléséért, nem él át kisebbségi komplexust, csalódást vagy dühöt. Több kevesebb ideig ez mindenkit érint. Ilyenkor az ember csak bámulja a teret, bezárkózik a négy fal közé vagy társaságban a sárga földig issza magát.Védd ki ezt. Készíts egy listát barátokról, akikre kíváncsi vagy és azokról a dolgokról, amiket azért nem végeztél soha, mert akkor: nem volt rá időd. Írd össze ezeket. Ez nagyon fontos! Amikor üresjárat van, amikor csak a pflafont nézed, amikor könnyeiddel küzdesz, amikor felhívnád kétségbeesve ordítva Őt, vedd elő ezt a listát és nézd meg milyen tarka az életed, és mit kezdhetsz még magaddal... Használd ki az időd.
    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 14248 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x