Mikor veszítsem el?
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Mikor veszítsem el?

Mikor veszítsem el?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

A fejemet, a szüzességemet? A címből még nem lehet tudni miről van szó, hiszen mikor kérdez valaki olyasmit, hogy bármit is elveszítsen, sokan ráismernek a témára. Mert csak a szüzességére mondják, hogy "elveszítik" az érintettek az első behatolás után. Hát ebben a forgatagban mindkettőt elveszítheted... 


Rendezvénynaptár
Testi-lelki szüzesség
Miközben az ártatlanság, az érintetlenség ténye cseppet sem kötődik ahhoz, hogy valakinek megvan-e a szűzhártyája, vagy ténylegesen behatoltak-e egy aktus során. Mégis miért fontos ez oly sokak számára, akár ellenkező előjellel is?

A fizikai megjelenés, a külső, az „imázs”, központi szerepet kapott világunkban, és ebben rendkívűl fontos lett, a sexuális vonzerő hatása. A szűzesség értéke pedig már nem azt jelenti,  hogy házasságkötéskor, a férj tulajdonosa nője testének, valamint, hogy így biztos az utód apjának kiléte. Sokkal inkább arról szól, hogy egy lány – fiú, mit tart arról, milyen legyen az első szexuális kapcsolata.
Elég nagy a választék, ma már, különösen az interneten keresztül, mindenféle szerepeket ki lehet próbálni, persze egészen más csak virtuálisan…

Valódi szex
Ha belegondolunk micsoda különbség valakivel a virtuális világban megküzdeni, vagy a valódi (nemcsak 3, hanem a többdimenziós) világban szembe találkozni  egy „harci-játék” során az ellenféllel….


Legalább ennyire nagy a különbség egy valódi húsvér lány - fiú, tekintete, érintése, simogatása, csókjai, bókjai, a személyre szóló vágyának érzékelése, illetve a fantázia által szőtt románc között.

Előítéletek, lelki alkat
A  jelentős mértékben elterjedt pornó is befolyásolja a szexről alkotott képét annak, aki még a tizenéveit tapossa… Aki vallásos, annak is egészen mások az értékek, a saját testéhez való viszonya is többek között. Nincs is ezért egyetlen jótanács, ami varázsigeként használható lenne.

Viszont ajánlatom azért van
Életkorra, nemre, neveltetésre való különbözőségek ellenére mindenkinek jót tesz, ha figyeli a teste jelzéseit, képes „olvasni” a testérzetei üzeneteit! Ez azonban csak akkor lehetséges, ha tud elcsendesülni, és nem kifelé, hanem befelé figyelni.


Az orgazmus nem teljesítmény kérdése

Ezt már csak azért is érdemes gyakorolni, mert  a hőn vágyott orgazmus se érkezik másképpen, már ami a női megélését illeti. Amíg a szex is abba a kategóriába kerül, amit a teljesítmény, a sikerült/nem sikerült minősítés mentén értékel valaki, egyre inkább távolodik attól, ami igazán boldoggá teheti. Így tehát az, hogy valaki mikor veszíti el a szüzességét, messzemenően ne függjön attól, hogy másoknak mi a véleménye, esetleg mi a „trendi”, vagy a partnere sürgeti, csakis az, hogy ő maga belül azt érzi-e, hogy szívvel-lélekkel jelen tud lenni!

Az első  teljes szexuális együttlét emléke akkor is bevésődik az ember lelkébe, ha nem nagyon akar majd rá emlékezni. Érdemes tehát ezt előre tudva, megadni önmagunknak azt a tiszteletet és szeretetet, hogy legyen ez az emlék felidézhető, mert szép volt.

Veres Ilona Emma, szexológus

Képek:
piqs.de: moni.sertel - Love
piqs.de: josef T-Rezaie - Der Anfang


 
 
[ 7042 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x