3 iszonyúan idegesítő férfiszokás
Címlap / Te+Én+Szex / 3 iszonyúan idegesítő férfiszokás

3 iszonyúan idegesítő férfiszokás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egészen bizonyos, hogy a nők sem hibátlanok! Sőt! Nekünk, nőknek is temérdek hibánk van. Ám amiben biztosak lehetünk: képesek vagyunk a másik boldogságát figyelembe venni és tanulni. Akár a férfiak, akár a nők tudatosíthatják magukban rossz szokásaikat, és változtathatnak rajtuk!  

1. A holmik széjjel hagyása – Ez a toplista élén szerepelt. A férfiak sokkal rendetlenebbek volnának mint a nők? Valószínűleg ez nem ennyire egyszerű. Inkább máshová helyezik a prioritásokat. Sok nő észre sem veszi, ha a fél fürdőszobát elfoglalják apró vackai. Fülbevalók, rúzsok, lemosó krémek, maszkok és egyéb kegyszerek és vegyszerek. A férfiak által elöl hagyott apróságokat azonban természetesen idegesítőnek tartják a nők. Miért? 

Első lépés az önvizsgálat:
Vajon én, mint nő, hány apróságot szoktam elöl hagyni azért, mert „az mindig kell”? 

Második lépés:
Nézzük meg, hogy kedves párunk vajon miféle holmikat szokott elöl hagyni? Ha azok az ő szemében hasonlóak és valójában nem lepik el a lakást, akkor hagyjuk már békén őt! (Apró szeg, csavarhúzó, az aktuális dolgával kapcsolatos holmik stb..)

Harmadik lépés: Ha az elöl hagyott holmik többsége tényleg piszkos, vagy hanyagságról árulkodik – például szétdobált alsónadrágok és zoknik – akkor jogosultak vagyunk szólni, sőt arra is, hogy párunkat megpróbáljuk rendre szoktatni! 




Miért teszi ezt a férfi?
– A kutatók szerint azért, mert a férfi az apró vackok helyett a nagy dolgok felé fókuszál. Genetikai oka van ennek, hiszen az „elejtésre váró vad” egy nagy objektum, míg a részek szortírozása és a trancsírozás utáni eltakarítási manőver az aprólékos mivoltában női feladat volt. Ezért a férfiak a „nagy küldetésekért” a nők pedig az aprólékos feladatokért voltak felelősek – ez húzódhat meg a háttérben. 

2. Kevés udvarlás, szófukarság
– A nők többnyire azt panaszolják, hogy a férfi kevés érzelemmel fordul feléjük. Az érzelmek kifejezését a férfiaktól „megbeszélés útján” várják, mivel a nők elsődlegesen verbális lények. A férfi néha egyszerűen azzal fejezi ki szeretetét, gondoskodását, törődését, hogy valamit cselekszik. Elviszi a kocsinkat lemosni, megjavítja a letört kilincset. 

Első lépés az önvizsgálat: Vajon nem szoktam-e én magam is agyára menni a sok szövegelésemmel a páromnak? Ami nekem kevés udvarlás az neki csacska fecsegés?

Második lépés: Nézzük meg, mikor várja a párunk, hogy „ne dumáljunk már annyit”! Ugyanígy figyeljük meg, milyen lelkiállapotban várjuk, hogy kifejezze érzelmeit, dédelgessen, becézgessen bennünket? Ha ez megvan, akkor kezdjük mi a toleranciával. Ha csevegni van kedvünk és ő magányra vágyik, hívjuk fel a barátnőnket. Viszont fejezzük ki egyértelműen, hogyha tőle van szükségünk kedveskedésre.

Harmadik lépés: Ha a pasi tényleg iszonyúan magának való, és egyáltalán nem képes változni, megbeszélni a fontos lelkiséget érintő kérdéseket, akkor érdemes elgondolkodni arról, hogy megéri-e ez a kapcsolat? 

Miért teszi ezt a férfi?
Ahogy azt Dr. Gary Chapman leírta a szeretetnyelvekről szóló könyvében, az emberek nem azonos módon fejezik ki érzéseiket a másik iránt. Ha megismerjük egymás szeretetnyelvét, könnyebbé válik az együttélés.  

3. Ápolatlanság
– Talán mégis értelme van annak, hogy a férfi magazinok tele vannak hirdetésekkel? Illatszerek és egyéb termékek hirdetéseivel is? A nők ugyanis a harmadik helyen valamilyen testápolással kapcsolatos rossz szokást említettek. A borotválkozás, a külső jegyekre vonatkozó igénytelenség, a sörszag, az izzadtság szag, a hanyag külső szerepelt ezek között.

A férfiakat nem tudjuk átnevelni – ez nem is cél. Nem tudjuk elérni, hogy mást egyenek, mint amit szeretnek, csak azért, mert kedvenc magazinunkban azt olvastuk, hogy az menő. Nehéz lesz velük megbeszélnünk dolgokat, amikről ők nem szeretnek beszélni. Nem lesz könnyű évtizedes rossz szokásokról lebeszélni őket. Sőt azt sem javasoljuk, hogy kápó módra átnevelő táborrá alakítsd a kapcsolatotokat. Viszont szeretettel és finom, türelmes kérésekkel, dicsérettel és jutalmakkal nagyon sok mindent el lehet érni a 3 legidegesítőbb tulajdonság terén is! Neked hogy sikerült? (Vagy hogy nem?)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 7855 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x