Jótanácsok az első randira - nemcsak tiniknek
Címlap / Te+Én+Szex / Jótanácsok az első randira - nemcsak tiniknek

Jótanácsok az első randira - nemcsak tiniknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-23

Légy önmagad! - Ezt mondta szinte minden szülő az izguló tini gyermekének, amikor az első randi indulás előtti perceiben az felteszi a kérdést: Mit csináljak? De sosem tettek hozzá semmi mást, semmi többet. Pedig mondhatták volna: Legyél olyan, mint amilyen máskor vagy. Ha vicces dolgot hallasz, nevess. Ha érdekel, amit mond, figyelj rá és mutasd ki az érdeklődésed (kérdezz, reagálj - bólogass, nézz rá, stb.). 

Ezekben a percekben azonban csak egy dolog villódzik az agyunkban: fogalmam sincs róla, mi az, hogy "önmagam". Milyen szoktam lenni? Mert most ideges vagyok. Mindig ideges vagyok? Jaj, rohannom kell. Tetszem majd neki?


Szülőként talán érdemes korábban elbeszélgetnünk ezekről a kérdésekről a tinikorban lévő gyermekünkkel, hiszen a készülődés lázas izgalmában úgysem marad meg az átadott infó.
Mindez a “láz” azonban felnőtt korban is jelen van. Hiába vagyunk túl már sok találkozáson, ugyanúgy zavarba jövünk egy újabb első randi alkalmával, mint a legelsőnél. Ugyanazt az izgalmat érezzük a készülődés alatt és ugyanolyan bizonytalanok tudunk lenni, mint tinikorunkban.

Légy önmagad! - visszhangzik bennünk felnőtt fejjel is a válasz a kérdéseinkre.
Tiniként az újdonság varázsa és a felfedezés izgalma az ösztönökkel vezérelve, a találkozáskor elfeledteti az összes kérdést és hamar elmerül egymás tekintetében a két izguló fiatal.
Később, a már megélt tapasztalataink hajlamosabbá tesznek minket a túlgondolkodásra, a túlkombinálásra.

Aki még bizonytalan lenne abban, hogy ki is ez az “önmagam”, annak ez lehet a segítője a randi izgalmában minden életkorban: Légy őszinte!
Az alakuló kapcsolat és önmagad érdekében is ez a legkifizetődőbb és legegyszerűbb módja annak, hogy hamar kiderüljön, egymáshoz valók vagytok-e.
Ha nem szereted azt a gyümölcsöt vagy azt a bizonyos filmet, vagy azt a színt, ne mondj mást annak reményében, hogy így talán jobban tetszel a másiknak! Gondold el, hogy te is azért mentél a találkozóra, mert szeretnéd megismerni azt a másik embert. Ő is ezért ment oda, hogy megismerjen Téged.


Megnyílni egy másik ember előtt, kitárni a szíved lehet, hogy az elején félelmetesnek, kockázatosnak  tűnik, ugyanakkor a nyitott szíved nélkül nem is érdemes elindulnod otthonról.
Légy bátor! Légy őszinte! Légy önmagad!

Tamás Krisztina (Tara)

Képek:
piqs.de: PolluxTS - Wenn die Sonne die Liebe berührt I
piqs.de: gibbaff - durch Gedanken..
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 10439 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x